BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)
BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)
0 Yorum
974
23-11-2021

PKK DİRENİŞİ

Partileşme Kararı Ve Direniş; 
Önderlik, Haki arkadaşın şehit düşürülmesiyle birlikte anısına bağlılığın bir gereği olarak parti programını kaleme almaya başlar. Kan da döküldü, anıya bağlılığın bir gereği olarak mücadeleyi yükseltmek bir zorunluluk durumundadır. Artık geri dönülemez bir sürece girilmiştir. Bununla beraber gelişen faşizan saldırılara karşı bir savunma hamlesinin geliştirilmesi de karar altına alınır. Direnişte kararlaşma ve hamlesel çıkış yapma durumu yaşanır. Aynı dönemde hareket Kürdistan’da büyük şehirlerden ilçelere, ilçelerden kırsal alanlara doğru hızla yayılmaya başlamıştır. Bu yayılma hem devletin hem de Kürdistan’daki feodal kompradorların dikkatini çekmiştir. Harekete karşı özel harp dairesinin bir planlaması olarak; polis, MHP ve feodal kompradorların işbirliği geliştirilmiştir. Bu işbirliğinin en çok geliştiği yerlerden biri de Hilvan’dır. Oluşturulan işbirlikçi feodal, polis ve faşist ittifak çok geçmeden Hilvan’da pratiğe geçirilir. İlk başta Haki Karer arkadaşın şehadetinin yıldönümünde Hilvan’da asılan afişleri yırtarlar, halka ve sempatizanlara hakaret ederler, hemen ardından bir grup arkadaşın bulunduğu bir yere baskın yaparak, Halil Çavgun arkadaşı şehit düşürürler. Harekete karşı geliştirilen saldırılar böylece somutlaşmıştır. Daha önce MİT ve kontrgerillanın taşeron örgütü Sterka Sor tarafından Haki Karer yoldaş şehit edilmişti. Bu kez MHP, feodal komprador ve polis işbirliği ile Hilvan’da bu biçimde bir yönelim gerçekleştirilmiştir. Harekete yönelik gelişen saldırıların ciddiyeti böylece daha fazla açığa çıkmıştır. Bu tutumların karşısında ise Hilvan Direnişi gelişmiştir. 


Devletle işbirliği halinde Kürt halkı üzerinde yoğun baskıyla otorite geliştiren, adeta devlet gibi insanları tutuklayan, vuran kıran feodal beylerin gücü halk üzerinde etkindi. Kürdistan’ın birçok bölgesinde feodal beylerin etkinliği fazlaydı. Açığa çıkan tüm belirtilerin gösterdiği gibi bu çember kırılmadan yurtsever ve mücadeleci bir örgüt çıkışının sağlanması güçtü. Eğer mücadele yürütülecekse ve uzun soluklu bir halk savaşı geliştirilecekse -ki başka seçenek yoktu- ilk yapılması gereken halk üzerinde şiddet uygulayan sömürgeciliğin Kürdistan’da sosyal maketi konumundaki zalim işbirlikçi komprador kesimlerin tasfiye edilmesi ve etkisizleştirilmesi gerekiyordu. Üst tabaka işbirlikçiliği etkisiz kılınmadan mücadele adına hiçbir şey geliştirilemezdi. Hele hele halka öz güven verme çabalarının çok güçlü yürütüldüğü, özgürlüğe inandırılmaya başlandığı bu dönemde böyle bir çıkışın yapılmamasının siyasi faturası ağır olabilirdi. Bu temelde Hilvan’daki Süleymanlar aşireti ve çetesine dönük mücadele geliştirilmesi kararı alındı. Fakat güçlü, sonuç alıcı ve anlamına denk bir mücadele için fazla olanak yoktu. Hareketin elinde tek tük, sınırlı sayıda silah (tabanca) vardı; bunlar da şehir şehir dolaştırılır, oluşan tehditler bu silahlarla dengelenirdi. Fakat imkansızlıklara rağmen mücadele gecikmeden başlatılmalıydı. Bunun için mevcut imkanlarla hazırlık yapıldı ve Hilvan’da işbirlikçi Süleymanlar aşiretine yönelik mücadele başlatıldı. Kemal Pir ve Mehmet Karasungur arkadaşların öncülüğünde, bir kleş ve birkaç tabanca ile vur-kaç taktikleri kullanılarak, Süleymanlar çetesine karşı hamle yapıldı. İlk başta halk çok korkuyordu, Süleymanların yenilemeyeceğini düşünüyorlardı. 
 

Ancak gün geçtikçe hareketin ısrarını, kararlılığını gördükçe halka da güven geldi, halk da mücadelenin arkasında durdu. Bu temelde sürdürülen mücadele yıl sonuna doğru başarı kazandı, Hilvan genelinde halk kazanıldı ve denetim sağlandı. Süleymanlardan olan belediye başkanı istifa ettirildi, belediye hoparlöründen halktan özür dilemesi sağlandı. Süleymanlar halkın huzurunda Apocular’a koşulsuz teslim olduklarını ilan ettiler. Yine yapılan seçimle de halktan yurtsever olan Nadir Temel belediye başkanı seçildi. İlk kez halka dayalı güç olma olayı Hilvan pratiğinde gerçekleşerek, halkın seçimiyle belediye başkanlığı kazanılmış ve demokratik halk hareketinin nasıl olması gerektiğinin ilk çarpıcı örneği ortaya konulmuştu. Hilvan direnişinin başarısı tüm Kürdistan’da önemli etkiler yarattı ve halkta güçlü bir öz güven duygusunu geliştirdi. Bu da kitlelerin hızla Apocu harekete akmasına yol açtı. Gelinen dönemde tüm Kürdistan’da halka gereği gibi öncülük yapmak ve bunun örgütsel oluşumuna gitmek kaçınılmaz hale gelmişti. Grup ilişkileriyle halkın beklentilerine umut olmak, umutlarını gerçekleştirmek, hatta açıktan savaş sürecine varacak bir düzeyi karşılamak mümkün olmayacaktı. Anlaşılacağı gibi partileşme ihtiyacı bir zorunluluk halini almıştı; ertelemeden, zamana yaymadan bu zorunluluk hayata geçirilmeliydi ki, başarı süreklileşebilsin. 
 

27 Kasım 1978 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda alınan partileşme kararı özünde bir ulusal direniş ve var olma kararıydı. Bu temelde PKK’nin kuruluşu Kürdistan’da yepyeni bir tarihsel süreci başlatmıştır. O zaman mütevazı bir biçimde atılan bu tarihi adım ulusal var olma direnişinin destansı kahramanlıklar yaratmanın ilk kararlı duruşu olmuştur. Hilvan’da etüd tarzında bir ön denemesi yapılmıştı ve başarılı sonuçlar alınmıştı. Halkın her koşulda dürüst ve samimi bir direnişin arkasında duracağı görülmüştü. Çeşitli yerlerde geliştirilen direniş kadro olgusu üzerinde önemli etkiler yaratmış, kadro sayısında önemli artış yaşanmıştı. Bu temelde her alana güçlü, sonuç alıcı tarzlara sahip ve kararlı kadrolar düzenlenebildi. Eğer halka sahip çıkılır, halkın davası sürdürülürse, halkın da direnişi sahipleneceği anlaşılmıştı. PKK bir yandan Kürdistan’da devrimci hareketi yükseltmeye çalışırken, diğer yandan Türk soluna mensup kimi gruplarla mücadele etmek ve ilkel milliyetçi bazı Kürt oluşumların saldırılarına yanıt vermek zorunda kaldı. Bu dönemde anti Apocu eksenli gelişen UDG (Ulusal Demokratik Güç Birliği) ve özellikle de onun içinde yer alan KUK (Kürdistan Ulusal Kurtuluş) hareketi değişik saldırılarda bulundu. Faturası ağır da olsa, Apocu hareket ideolojik planda ilkel milliyetçi ve reformist Kürt çizgisiyle, sosyal şovenist Türk sol çizgisine karşı mücadele yürüterek şekillenmek durumundaydı. Bu ideolojik mücadelenin silahlı çatışmaya dönüşmesi elbette ki istenilmeyen bir durumdu. 
 

Fakat o koşullarda kendisini dayatan bu gerçeklikle yüz yüze kalan Apocu hareket her iki eğilime karşı da kendisini savunmaya alarak, Kürdistan’da direniş çalışmalarına devam etti. Apocu hareketteki direniş potansiyelini gören Türk devleti farklı açılardan yoğun bir yönelim süreci içerisine girdi. Hareket kendini buna karşı savunmak ve mücadeleyi yürütmek için yeni bir aşamaya geçerek, partileşme ve direniş kararlaşmasını yaşadı. PKK bu temelde kuruldu. Partinin kuruluşu bir süre gizli tutularak hemen ilan edilmedi. Ama kuruluşla beraber hemen çalışmalara başlanmış, yapılan seçim temelinde görev bölüşümü yapılıp yetkili merciler belirlenmiştir. Komiteler oluşturularak, farklı bölgelerde görev başına gönderilmiş, ismi ilan edilmemekle beraber, bir parti organizasyonu için gerekli olan tüm şartlar büyük bir titizlikle yerine getirilerek pratik çalışma ve direniş sürecine girilmiştir. Artık fiiliyatta parti organizasyonu kurulmuş, parti olunmuştu. Partileşme, harekette bir büyümeye yol açmış, kitleleri mücadeleye katma süreci daha yoğun bir biçimde başlamıştır. Bu temelde hareket 1979 yılında kitleselleşmede ileri bir düzeyi yakalamıştır. Özellikle Siverek direnişinin başlatılması ve partinin ilanı bu yılın en önemli gelişmesi olmuştur. Hilvan direnişinin başarısı temelinde Siverek direnişinin başlatılmış olması aslında savunma temelinde gelişen silahlı direnişi yeni bir aşamaya taşıma amaçlıydı. Özellikle bölgede en büyük işbirlikçi ve feodal otorite olan Mehmet Celal Bucak çetesine karşı gerçekleşecek bu eylemle hem işbirlikçi feodallerin gücü kırılacak, hem de kırsal alandaki geniş kitleler mücadeleye çekilerek, mücadelenin sıçrama yapması ve gerilla aşamasına geçmesi hedef alınacaktı. M. Celal Bucak, Adalet Partisi’nden milletvekili olup, devletle işbirliği halindeydi. Bucak aşiretinin lideri konumundaydı ve halka adeta kan kusturacak düzeyde hakimiyetlerini kurmuşlardı. Bunun için Bucaklara karşı mücadele büyük bir önem taşımaktaydı. 
 

Ancak geliştirilen süreç hedeflendiği gibi pratikleşmemiş, taktik açıdan birçok hata ve talihsizlikler yaşanmıştı. Yine de Siverek direnişi önemli bir çıkış olmuş, halka güven ve cesaret vermiştir. Sömürgeci devleti Kürdistan’a taşıran, kurumlaştıran ve varlığını sürdürmesini sağlayanlar bu işbirlikçi feodal kesimlerdi. İşbirlikçilik ortadan kaldırılmadan, sömürgeci sisteme darbe vurmak, Kürdistan üzerindeki etkisini azaltmak mümkün görünmüyordu. Binlerce yıldır bu halka dayatılan makus kaderin kırılması, bu çevrelerin tasfiye edilmesi veya en azın_dan zayıflatılmasıyla mümkün olacaktı. Aynı yılın bahar aylarında (1979) Elazığ grubu yakalanmış, Şahin Dönmez unsuru yaptığı itiraflarla hareket hakkındaki tüm bilgileri devlete vermişti. Bu durum parti ilanını zorunlu hale getirmişti. Celal Bucak’a yapılacak eylemle partinin resmi kuruluşunun ilan edilmesi hedeflenmekteydi. Mehmet Karasungur arkadaşın komutasında eylem planı ve katılacak arkadaşlar hazırlanır. Elazığ grubunun tutuklanması, düşmanın hareket hakkında edindiği bilgiler ve siyasal düzeyde yaşanan gelişmeler yapılacak eylemi erkene almaya neden olur. Bu yüzden çok ciddi bir hazırlık ve araştırmaya dayalı bir eylem planı çıkarılamaz. İrade, inanç, özgürlük tutkusu ve halka bağlılık en büyük silahtır. Ancak, böyle bir baskın için ne askeri bir tecrübe var, ne de kullanılacak teknik hakkında doğru dürüst bir bilgi vardır. Mesela bir el bombasının nasıl kullanılması gerektiği konusunda bile genel geçer ortalama bir bilgi söz konusudur.
 

Tüm bu etkenler, karşı tarafın tedbirleriyle birleşince eylemin istenildiği gibi başarılı sonuçlanmamasına yol açtı. Hatta grubun en önemli kadrosu olan Salih Kandal arkadaş bu baskında şehit düşmüştür. Bütün bunlara rağmen eylemin yapılmış olması, cesaretin ortaya konulması önemli olmuştur. Böyle olunca eylemle birlikte Salih arkadaşın cenaze töreninde parti kuruluşu ilan edilmiştir. Bu eylem Kürdistan genelinde halk arasında önemli bir yankı yaratmış, Türk devletini ve işbirlikçisi feodaliteyi deyim yerindeyse sarsmıştır. Halk üzerinde terör estiren işbirlikçi feodal çevrelere karşı yürütülen mücadele yayılmıştır. Başta Siverek olmak üzere giderek Bozova, Suruç, Batman, Adıyaman ve daha farklı alanlarda işbirlikçi sosyal tabakaya karşı bir direniş süreci başlatılmıştır. Siverek’te geliştirilen mücadele bu taktik yaklaşımın öncüsü olmuştur. Kürdistan’ın en büyük işbirlikçi feodal odağına karşı Siverek’te gerçekleşen bu çıkışla giderek dağ ve kıra dayanmayı öngören gerillayı geliştirme doğrultusu söz konusuydu. Daha o süreçte hareketin kendini ve halkı savunabilmesi için gerillaya yönelmesi gerektiği, bunun oturtulması için Siverek direnişinin kısmen bir sıçrama tahtası olabileceği düşüncesi hakimdi. Siverek’le esas alınan planlama gerillaya geçme, Botan başta olmak üzere Kürdistan’ın dört bir yanına yayılmadır. Siverek bunun ilk adımı ve ilk uygulama sahası olarak düşünülmüştür. 
 

Gelinen aşamada hareketin bir ulusal kurtuluş hareketine dönüşmesi için ilerlemek ve gerillaya dönüşmek çok yakıcı bir süreç olacaktı. Yavaş yavaş değişmeye yüz tutmakta olan siyasal konjonktür, bölge dengeleri ve halk uyanışı bu düşünceyi pratikleştirme ze_minini yaratmıştı. Aksi halde büyük tehlikelerle hatta tasfiyeyle karşılaşmak işten bile olmayacaktı. Bu temelde Siverek direnişi merkezi düzeyde ve Mehmet Karasungur arkadaş sorumluluğunda ele alınan bir planlama çerçevesine sahipti. Fakat tüm çabalara karşın bu eylem süreci askeri açıdan başarılı bir sonuç doğurma ve sıçrama yaptırma düzeyine ulaşmadı. Askeri açıdan ilk eylemin istenilen düzeyde başarılı geçmemesi düşünülen tüm planlamaların aksamasına neden olmuştur. İlk eylemin yeterince başarılı olmaması aslında tüm süreci etkilemiştir. Sonrasında taktikte yeterince açılım yapılmaması ve gerilla savaş teorisine uygun yöntemler geliştirilmemesi bu planlamayı sekteye uğratmada önemli bir işlev görmüştür. Bu süreçte esas direniş taktiğinin vur-kaç olması gerekirken, Kürt’ün tarihsel hastalığı ve taktiksizliği olan sabit mevzi düzeninde bir çatışma gerçekliği ön plana çıkmıştır. Bu nedenle Bucak çete oluşumuna karşı yürütülen savaşta hareket kendi tarzını uygulayamayıp onların tarzına düşmüştür. Yürütülen savaş bir nevi köylü savaşına dönüşmüş; mahalle ve köyleri koruma adı altında karşılıklı mevzilere girilmiş ve öyle çatışılmıştır. “Kozik” denilen mevziler bu temelde esas savaş anlayışı haline gelmiştir. Eylem süreci ilk düşünülen kapsamla sınırlı kalmamış, giderek daha da yaygınlaşarak amacından çıkmıştır. Özünde ajan bir odağa karşı geliştirilen bir eylem olması gerekirken, giderek bu ajan odağının dayandığı tüm aşiret yapısına yönelmek durumunda kalmıştır. Bucak aşiretiyle öteden beri çatışmalı halde bulunan, birbirine karşı düşmanlığı esas alan daha çok Kırvar vb aşiret çevrelerine dayanma durumu yaşanmıştı. 
 

Bu durum o zaman için iyi bir politika gibi gözükse de esasında tüm Bucak aşiret kollarının Mehmet Celal Bucak etrafında toplanmasına da neden olmuştur. Aslında bu vb yanlış politikaların uygulanması hedefe ulaşmada ciddi sorunlar yaratmıştır. Durum böyle olunca süreç bir kilitlenmeyi beraberinde getirmiştir. Bu kilitlenmenin en temel nedeni çok geniş olan Bucak aşiretinin giderek tümünün hedef kapsamına girmiş olmasıdır. Halbuki yapılması gereken işbirlikçi konumda olan, ihanet pozisyonu içerisinde ısrar eden aşiretin elit kesimini hedeflemektir. Burada izlenecek politika ile geri kalan aşiret yapısını etkileyerek onları bu elit kesime karşı bir duruşa sürüklemenin yol ve yöntemlerini geliştirmekti. Ancak bunu başarmak için doğru bir siyasi çizgi geliştirilememiştir. Birinci hata buydu. İkinci hata ya da eksiklik; askeri düzeyde geliştirilen savaş tarzıdır. Askeri olarak geliştirilen çizgi sabit mevzi tarzıdır. Yörede “kozik savaşı” olarak da tanımlanan bu savaş tarzı dönemin ihtiyaçlarını karşılayacak içerikte değildi. Bucaklara karşı farklı sosyal katmanlar da örgütlendirilmişti. Daha çok Bucaklara karşıt olan aşiretlerin bir kısmı bu mücadele içerisine çekilmiştir. Hareket bir nevi kitlesel bir muhteva kazanmış, fakat yürütülen savaş tarzından kaynaklı çıkmaz bir sürece girilmiştir. Hem siyasi, hem de alan somutunda hedefi küçültmek gerekiyordu, hedef küçültülmediği gibi aksine giderek büyütülmüştür. Bununla beraber taktik açıdan sabit, çatışma düzenine dayalı bir savaş tarzının geliştirilmesi istenilen sonucu almamada etkili bir rol oynamıştır. Bütün bunlarla birlikte öncü kadronun rolünü oynamaması, dar, amatör bir pratikle yaratıcı taktikleri geliştirememesi sonucu çok sayıda kadro bu zeminde yakalanmış, yaşanan yakalanma ve şehadetler önemli bir yıpranmaya yol açmıştır.
 

Buradaki savaş sürecinin geliştirilmesinde önemli bir rolü olan Cuma Tak arkadaşın ve beraberindeki grubun erken şehadete ulaşmaları önemli bir dezavantajı oluşturmuştur. Daha sonra öncülüğün gereklerini yerine getirmede yaşanan yetersizlikler ciddi bir darlığa ve taktik tıkanmaya yol açmış, partinin müdahalesiyle artık merkezi değil, bölgesel bir alan olarak düzenlenip, toparlanmaya çalışılmıştır. Bu alan pratiğinin Kemal Pir arkadaş tarafından ciddi eleştirildiği ve suç pratiği olarak tanımladığı bilinmektedir. Nihayetinde yaşanan bu pratiklerden dolayı önemli bir direniş süreci yaşanmış olmasına rağmen taktikte daralma, köylü tarzına düşme yaşanmış, direniş gereken çıkışın gerçekleşme zeminini oluşturamamıştır. Kürt’ün klasik savaş tarzı olan mevzi savaşı ilk kez burada mücadele ortamımıza yansımıştır. Köylü isyancılığı denilen, mevziye dayalı olan bu savaş tarzı daha sonraki savaş tarzımız üzerinde de hep etkili olmuştur. Bu durum Kürt’ün klasik savaş tarzının toplumsal direniş süreci içerisinde neredeyse bir gen haline geldiğinin işaretidir. Hilvan-Siverek direnişi Apocu hareket tarihinde ilk kez sistemli bir şekilde silahın kullanıldığı bir mücadeledir. Bu mücadeleyle sıçrama yapmak, gerillaya dönüşmek, bu eksende yeni bir süreç başlatılmak istenmiştir. 
 

Fakat ilk vuruş taktiğinde klasik Kürt savaş tarzının kendisini dayatması hedefe ulaşmayı engellemiştir. Köylü savaşına dönüşmesi tıkanmaya neden olmuştur. Bu tıkanma sonucunda hareketin birçok değeri bu zeminde harcanmış, hareket önemli oranda kadro gücünü ve maddi imkanlarını Siverek direnişinin hizmetine sokmak zorunda kalmaştır. Bütün bunlara rağmen izlenen savaş tarzı ve yaşanan tıkanma sonucu istenilen düzeyde bir sıçrama tahtasına dönüştürülememiştir. Askeri hedeflere ulaşmada her ne kadar istenilen düzey yakalanamadıysa da Hilvan-Siverek direnişinin siyasal alanda yarattığı olumlu etki, diğerini dengeler nitelikteydi. Her şeyden önce Kürdistan çapında hareketin tanıtılmasına ve güç olmasına yol açmıştır. İşbirlikçi feodal güruha karşı geliştirilen bu mücadele ile kitlelerin coşku ve moral düzeyini yükseltmiştir. Ancak söz konusu nedenlerden dolayı askeri olarak gereken sonucu almaması, istenilen karakterde sıçramayı yapmamasına yol açmış, hatta örgütsel açılımın önünde de bir tıkaç rolünü oynamasına neden olmuştur. Bununla beraber kadronun sahip olduğu tecrübesizlik, amatör tarz ve dar pratikçilik diğer alanlarda da gelişen kitlesel kabarmaya yanıt olmadığı gibi, bunun bir sonucu olarak da örgütsel bir krizin çıkmasına sebebiyet vermiştir. 
 

1980 yılına gelindiğinde hareketin böyle bir krizle yüz yüze gelmesinin faturası ağır olmuştur. Bu dönemde PKK cephesinde bunlar yaşanırken, Türk devlet cephesinde farklı hazırlıklar yapılmıştır. Kendileri için adeta tehlike çanlarının çaldığını görmüşlerdir. PKK öncülüğünde gelişen mücadele, Kürt halkı üzerindeki ölü toprağını atmaya başlamıştır. Özgürlüğe, eşitliğe tutkun olan Kürt halkının tarihsel geçmişi yeniden gözler önünde canlanmıştır. Kürdistan’daki uyanış Türkiye’nin emekçi kesimleri üzerinde de etkilerde bulunmuş ve devleti zorlamaya başlamıştır. Dönemin gelip dayandığı evre, hem devlet hem de özgürlük hareketi açısından taktik ve stratejik bazı açılımları yapmayı zorunlu kılmıştır.
MURAT KARAYILAN (HEVAL CEMAL)
(21.BÖLÜM)

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2