BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)
BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)
0 Yorum
587
23-12-2021

TAKTİKTE TIKANMA SÜRECİNİN GELİŞMESİ

V. Kongre Gerçeği;

1994 yılı aralık ayı başında PKK V. Kongre hazırlıkları başladı. Önderlik, V. Kongre’nin Metina’da yapılmasını istemişti. Ama arazisinin dar olmasından kaynaklı risk doğurma ihtimali yüksekti. Alternatif yer olarak Gare dağları üzerine biraz yoğunlaşıldı, fakat o zamana kadar Gare’yi gören ya da tanıyan arkadaş yoktu. Keşif yapmak amacıyla ilk kez bir grup arkadaş Gare’ye gönderildi. Gare’ye gidip araştırma inceleme yapan grubun getirdiği rapor olumluydu. Fakat o zamana kadar gerillanın Gare’ye girmemesinden kaynaklı ne bir alt yapısı vardı, ne de oradaki halk PKK’yi tanıyordu. Bu nedenle kongrenin Gare’de yapılması bazı sıkıntılara neden olabilirdi. Bütün bu sebeplerden dolayı Haftanin daha uygun görüldü. Kongre çalışmalarına hemen başlandı. İlk önce kongre oturum salonu olarak kullanılacak bir yeraltı mağarası inşa edildi. Bütün bu çalışmalar yapılırken, biz de Gabar, Çırav ve Garisa hattında hareket halindeydik. Fakat kongre hazırlık çalışmaları sorumluluğumuzda geliştiği için oradan yönlendiriyorduk. Kongre delegasyonu yavaş yavaş Haftanin’de toplanmaya başlayınca, biz de aralık başında Haftanin’e doğru yola çıktık. V. Kongre 8 Şubat 1995 yılında, 227 delege ve 80 civarında dinleyici ile Haftanin’de başladı. 22 Şubat’ta ise Abbas arkadaş tarafından yapılan kapanış konuşmasıyla sona erdi. İlk kez en geniş katılımlı kongre gerçekleşiyordu. Abbas ve Karasu arkadaşlar Önderliğin yaptığı çözümlemelerle beraber Önderlik sahasından gelmişlerdi. Önderlik, çözümleme sonuçlarını, kongreye bir politik rapor olarak sunmuştu. Tüm eyaletlerden katılımcılar vardı. Kongre bileşimi zengin ve renkliydi. V. Kongre’nin PKK tarihindeki yeri oldukça belirgindir. 

Çünkü Önderliğin 1999’da İmralı sürecinde geliştirdiği değişim dönüşüm çizgisinin başlangıcı esas olarak V. Kongre’ye dayanmaktadır. Gerilla savaşında giderek taktik düzeyde gelişen tıkanmanın yol açtığı ve savaşın kendini tekrar etmesine neden olacak olan sorunlar Önderlik tarafından köklü bir düzeyde çözümlenmişti. Bu açıdan eski yapılanma ve kişilik özellikleriyle bu savaşın daha fazla bir sonuç doğurmayacağını fark ederek, sistem düzeyinde yeniden yapılanmayı geliştirmek istemişti. Çünkü savaş taktiğinde bir daralma yaşanmış, bu daralma da her eyalette kayıplara neden olmuştu. Bu açıdan yürütülen savaşın, tarz, taktik ve yöntemi üzerine yeni bir askeri ve siyasal bakış açısıyla eğilmeyi zorunlu kılmıştı. Tıkanan sürecin önünü açmanın yöntemlerini bulmak hayati bir konu durumundaydı. Önder Apo’nun “yeniden partileşme” olarak tanımladığı bu süreç, sistemsel düzeyde yeniden yapılanma anlamına gelmektedir. Yeniden yapılanma süreci 1994 başlarında III. Ulusal Konferans’la beraber başlatıldı. Partileşme ve ordulaşma önündeki engellerin aşılması, halka yaklaşım ayağının doğru oturtulmasını sağlayacak, savaş ve ordudaki yetersiz yaklaşımları da düzeltmeyi esas alacaktı. Hatta kongre öncesinde Önderlik, “yeniden partileşiyoruz” diyerek, kongrenin şiarını bile belirlemişti. Bu temelde Önderlik V. Kongre’nin önüne yeni bir sürece yol açacak kapsamlı planlama koymuştu. Ancak bu planlamaya karşı dar zihniyet yaklaşımları ve zayıflıktan kaynaklanan anlayışlar da ortaya çıkıyordu. Merkezi düzeyde çalışma yürütmüş komutanın verdikleri özeleştirilerde her eyaletin kendi başına bir parti olduğu gerçeği ortaya çıkıyordu. Eyaletçilik ve bölgeciliğin çok tehlikeli boyutlara vardığı, suni çelişkiler etrafında bir çekişmenin yaşandığı hemen göze çarpıyordu. Bu da partileşme ilkesini oldukça zedeliyordu. 

Bu tür tehlikeli anlayışlar çerçevesinde şekillenmiş kişiliklerin eleştiri ile çözümlenmesi kongrenin gündemindeydi. Hemen herkesin bir sınıfsal gerçekliği temsil ettiği, kendine göre bir parti anlayışıyla yola çıktığı, yine kendine özgü yöntemleri tercih etmesi sonucu doğan yöntemler küçük burjuvanın PKK ortamındaki yansıması haline gelmişti. Feodal köylü anlayışın yöntemleri de pek farklı değildi. Özünde orta sınıf bakış açısını temsil eden, örgütte dengeci bir bakış açısını esas alan bu duruş sağlam bir komutalaşmayı geliştirmiyordu. Ordulaşmaya kendini yatırmayan bu tipler savaş sürecine bir şekilde damgasını vurmuş, geri komuta ve savaş tarzının gelişmesine neden olmuştu. Bütün bu geri zihniyet ve anlayışların aşılması doğru yürütülecek ve zaferi yakalayacak bir savaş süreci için bir hayli gerekliydi. V. Kongre’de geçmiş tüm yılların muhasebesini yaparak, hatalardan ders çıkarma eğilimi ağırlık kazanmıştır. Bu eksende kongre “İktidarlaşma Kongresi” ilan edilmiştir. Önder Apo, kongreye sunduğu politik raporunda “nasıl bir iktidar, nasıl bir halk ilişkisi, nasıl bir yönetim?” sorularına verilecek yanıtları da ortaya koyuyordu. Böylece V. Kongre dört yıllık bir planlama çerçevesinde halk iktidarlaşmasını geliştirmekle kendini yükümlü görmüştür. PKK tarihinde V. Kongre’nin önemli bir yeri vardır. Çünkü partimizin kuruluşundan sonra geçen uzun yıllarda dünya, bölge ve Kürdistan’da çok farklı gelişmeler yaşanmıştı. Yaşanan tüm değişimlerin yeniden değerlendirilmesi kadar, sorunların tespiti ve çözüm yöntemine ulaşmak da o kadar önemli olmaktaydı. Kısacası sistemsel, örgütsel ve ordulaşma düzeyinde bir yenilenmeye ihtiyaç vardı. Yenilenme ekseninde parti programı yeniden ele alınarak düzenlendi. Bu açıdan V. Kongre, mücadele tarihinde önemli bir duraktı. Ama ne yazık ki, üstlendiği rol ve misyona uygun yaşanan sorun ve tıkanmaları aştığı söylenemez. Özellikle pratik süreçte bu yetersizlikler daha iyi görülecek ve Önderlik tarafından eleştirilecekti. 

Önderliğin dünya ve çağ değerlendirmesi ile parti-iktidar çözümlemesi bugünkü paradigmamıza göre yanlışlıklar içerse de o zamanki koşullarda ihtiyaçlara yanıt verecek düzeyde bir derinliği içermekteydi. Nihayetinde bir arayış vardı. Dogmatizmi aşma çabası da diyebileceğimiz bir arayışın başlangıcı ilk kez V. Kongre belgelerinde somut ifadesini bulmuştur. Ancak Önderliğin geliştirmeye çalıştığı yenilikçi anlayış, komutanın tutucu anlayışlardan oluşan duvarına çarparak, geri dönmüştür. Önderliğin politik raporda açımladığı değişim ve dönüşüm çizgisi kongrede biraz anlama kavuşturulsaydı ve pratikte belli düzeyde somutlaştırılsaydı yeni bir açılıma yol açması kaçınılmaz olurdu. Maalesef anlamına uygun bir yaklaşım geliştirilmedi. Sadece parti programı yenilendi, parti bayrağı değiştirildi ve tüzükte biraz değişiklikler yapıldı. Örgüt sisteminde de genel sekreterlikten genel başkanlık ve başkanlık konseyi sistemine geçildi. Böyle kısmi düzeyde bazı değişiklikler yapıldı ama sürecin karakterine yanıt verebilecek yeniden yapılanmadan uzak kaldı. Çok köklü ve radikal değişim yeteneği gösterilemedi. Kongrenin en önemli perspektiflerinden biri de hareketli savaşı geliştirmenin taktiğini açığa çıkarma yaklaşımıdır. Bunun için “fırtına takımları” türünden bazı taktik açılımların yapılması gerektiği Önderlik tarafından hedeflenmişti. Ancak kongre delegasyonu neyi, nasıl ilk hedef olarak saptayacağını pek kestiremedi. Kongre bileşimi ilk etapta, kongre sürecine kadar yapılamayanları yapmayı önceliğine aldı. Geçmiş süreçte hedeflerin gerçekleşmemesinin nedeni, kadroda varolan geri, dar, komutalaşmama özellikleri ve tereddütlü yaklaşımın olduğu yönünde değerlendirmeler ağırlıktaydı. Bunun üzerine kongre, yüksek bir kararlılığa ulaşarak, geçmiş süreçte yaşanan bu anlayışları mahkum etmişti. 

Bu temelde kongre sonrasında bütün komuta kademesine yemin ettirilmişti. Yeminle sorunun çözüleceği, bir anda bıçakla kesilip atılacağı yaklaşımı geliştirilmişti. Kongrede, Önderliğin geliştirmeye çalıştığı paradigmasal bakış açısına yüzeysel yaklaşıldı derken bu durum kastedilmektedir. Halbuki yaşanan sorunlar bu kadar basit değildi. Savaşı bir üst aşamaya taşıma anlamına gelen hareketli savaş taktiğine girmeme gibi ciddi bir yetersizliğin yaşandığı açıktı, tereddütlü bir duruş vardı. Ama yaşanan tereddüt, 1983’teki karakterde değildi. Sorun daha köklüydü. Sığ, dar kişilik yapılanmasının komuta anlayışında yer edinmesiydi. Bu da komutanın savaşı ilerletmesi ve zengin gerilla taktiklerine ulaşması önünde engel teşkil etmişti. Dolayısıyla yaşanan sorunlar yemin etmeyle aşılacak cinsten değildi. Taktik açıdan yaşanan tıkanma aşılmadan ve kişilik düzeyinde darlık, sığlık ve günü kurtarmacı anlayış giderilmeden sorunları geride bırakmak mümkün olmayacaktı. Zira savaşılan sömürgeci ordunun yüzyıllara dayanan bir geçmişi vardır. Tecrübe, birikim ve teknik gelişmişliği karşısında zafer elde etmenin de kolay olmayacağı bilinmektedir. Bu orduyu sadece kararlı bir söz vermekle ya da kararlı bir duruşu sergilemek ve kararlıca savaşmakla aşmak mümkün değildir. Doğal olarak bu orduya karşı zafer elde etmek için çok zengin ve yaratıcı taktiklerin geliştirilmesi bir zorunluluktur. Yaratıcılık, ortak akıl, doğru ve yerinde bir taktik mevzilenme, hareket tarzı ve planlama gerekmektedir. Ancak bu şekilde bir pratik uygulamanın eksiksiz yerine getirilmesiyle zafer imkan dahiline girebilecektir. Kuşkusuz netleştirilmesi gereken en önemli etken, komuta ve savaşçı yapısının bu taktikleri uygulamada ne kadar hazır olup olmadığı hususudur. 

Çünkü somut koşulların somut tahliline dayanan gözlem doğru yapılmadan, düşmanı felç edecek bir taktik yenilik geliştirilemez. Diğer önemli bir husus da, V. Kongre’nin bir önceki yılın değerlendirme ve muhasebesini çok doğru yapmamış olmasıydı. Mesela güçlerin yaşadığı sorunlar nelerdir, özellikle çok ağır ve kapsamlı bir savaşı 1994 yılında yaşayan güçlerin içinde bulundukları örgütsel, psikolojik sorunlar nelerdir, düşmanın taktik düzeyinin özellikleri nelerdir, gibi konularda aydınlatıcı ve çözümleyici bir rol oynayamamıştı. Yine bunlara karşı ne tür tedbirler alınabilir konularında ciddi bir yoğunlaşma yaşamamıştı. Sadece “geçen süreçte taktik perspektif neden uygulanamamıştır?” hususu üzerinde durmayla sınırlı kalınmıştı. Koşulları hiç güncellemeden, kalıpçı, şematik ve olduğu gibi ele alan bir bakış açısı bizlerde hakim olmuştu. Alınan karar ve planlamalar da bu düzeyde olmuştu. Nihayetinde pratikten kopuk ve ayakları havada kalan bir planlama geliştirildiği üç-dört ay içerisinde tüm çıplaklığıyla açığa çıkmıştı. Kongrenin kararlı tutumlarından biri de pratikte tahripkar rol oynayanların yargılanmasıdır. Kongre sonrasında pratikleriyle tahribat yapan, örgütü ve dolayısıyla savaş sürecini zorlayan kişiliklerin yargılanmaları yapılarak, pratikleri mahkum edilmiştir. Ferhat, Botan, Bilge, Merwan, Doğan vb kişilikler kongre platformu tarafından yargılanmaya tabi tutulmuş, yeni bir çıkış yapmaları için kişilik çözümlemeleri yapılmış ve bazı cezalar verilmiştir. V. Kongre’nin gerçekleştirdiği en önemli ve en isabetli kararlaşmalardan biri merkez ana karargahın oluşturulmasıdır. Daha önceki süreçlerde savaşı koordine, sevk ve idare edecek, taktikte tıkanıklık yaşanması durumunda müdahaleyle aştırabilecek bir ana karargahın olmaması büyük sorunların doğmasına neden olmuştu. Öteden beri doğal olarak Botan eyaletinin güç düzenleyip eyaletlere göndermesi, eyaletlerdeki güçlerin çekilmesi gibi konularda bir tür doğal ana karargah görevini görme gibi bir durumu vardı. Ama bu resmi bir karargah görevi değildi. 

Dolayısıyla Botan eyaleti herhangi bir talimat veremezdi. Daha çok bazı düzenlemelerin yapılmasında ve savaşın sürüklenmesinde doğal bir rolü vardı. Ama savaşı sevk ve idare edecek bir karargaha kesin ihtiyaç vardı. Tarihi fırsatların kaçırılmasında beyin işlevini yürütecek bir organizasyonun olmamasının payı büyüktü. Savaş taktiği ve vuruş düzeyinde eyaletlere yön veren, pratik planlamayı takip eden, Önderlik perspektiflerinin ne kadar uygulanıp uygulanmadığını izleyen ve askeri planlamaları bizzat takip ederek uygulanmasını sağlayan ana karargahın oluşturulması oldukça önemli bir gelişmeydi. Kurumlaşmaya gitmek, örgütsel sistemde açılım yapmak elbette ki önemlidir. Ancak içinin doldurulması ve işlevini yerine getirmesi daha da önemlidir. Ana karargahın bütün gelişmeleri kendinde merkezleştirip tıkatması, kendisini etkisizleştirip eyaletleri kendi haline bırakması da doğru bir yaklaşım olmazdı. Optimal dengenin sağlanmasıyla, eyaletlerin içinde bulunmuş oldukları tıkanıklığı aşmada rol sahibi olmasının faydaları çok olacaktı. Yeni oluşturulan ana karargah, optimal dengeyi yakalayarak, sevk ve idareyi doğru komuta edecek ve savaşta ön açıcı olacak bir yapılanma geliştireceğine, daha sonra adeta eyaletlerle bir çekişme zeminine dönüşen bir oluşuma dönüşmüştür. Dolayısıyla çok önemli gelişmelere yol açabilecek olan merkezileşmenin yanlış işletilmesi nedeniyle istenilen randımanı sağlayamamıştır. Aslında PKK’de daha baştan itibaren sürekli doğru merkezileşme sorunları yaşanmıştır. Çoğunlukla sağlıklı işleyen, ahenkli, uyumlu, yanlışları gideren, eleştiren, doğruyu hakim kıldıran, bu anlamda çalışmalara kadroyu katan, güven veren, hareketi yönlendiren, Önderlikle kadro arasında iyi bir halka olabilen bir merkezileşmeye ulaşılamamıştır. Yetersiz de olsa V. Kongre’de yeni bir sistem inşa edilmiştir. 

Merkez Komite ve Başkanlık Konseyi Kurumu oluşturulmuştur. Yine ana karargah, ideolojik, askeri yönetimler ve propaganda birimleri örgütlendirilmiştir. Şüphesiz ki, oluşturulan kurumlar önemli bir düzeyi ifade etmektedir, hatta pratikleştirilseydi önemli gelişmelere de yol açabilirdi. Ama ne yazık ki, sürecin yakıcı ihtiyaçlarına yanıt olabilecek pratik bir sonuç elde edememiştir. Tabii bunun çok çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Eyaletlerde gelişen benmerkezci yaklaşım bunun belirleyici etkenlerinden biridir. Keza, eyaletlerde komuta tarzına egemen olan tekleşme ve yerelci yaklaşım da bütünselliğin gelişmesini engellemiştir. Ana karargah yaşanan engelleri aştırarak, merkezileşmeye gelmeyen tutumları eleştiri temelinde dönüştürme yaklaşımı geliştirme yerine, var olan anlayışlara tepkisel refleksler göstermiştir. Bu yaklaşım, sorunu örgütsel zeminden çıkarmaya, kişiselleştirmeye ve sanki iktidar kavgası varmış gibi bir izlenim yaratmaya yol açmıştır. Sonuçta kadronun kendini katmamasına ve hesapçılığın daha fazla gelişmesine neden olmuştur. Merkezileşme sorunları devam ededursun şekli bir ana karargah oluşumu gelişmiş ama savaşın yaşadığı tıkanıklığı aşma ve yeni taktik açılımlar yapmada rolünü oynayamamıştır. V. Kongre, yine gerilla taktiğini günün koşullarına ihtiyaç verebilecek düzeyde çözümlemeye tabi tutmamıştı. En önemli husus budur. Kongre sonrasında Botan eyaletinde yeni düzenlemeler yapıldı, ama düzenlemeler hemen hemen eskisi gibi kaldı. Bu nedenle Önderlik yapılan düzenlemeleri pek benimsemedi. Esas amaç V. Kongreyi hamlesel eylemlerle pratikleştirmekti. Bu açıdan ilgili komutanın katılımıyla kongre hamlesi gibi bir planlama geliştirildi. Yapılan planlama yine karakol baskınları tarzında tasarlanmıştı. Hatta kongrenin bir hamlesi olarak Botan, Kaşura ve Zağros eyaletlerindeki üç düşman taburunun imha edilmesi temelinde planlama geliştirilmişti. 

Dikkat edilirse planlama ve taktikte bir yenilik yoktur. Kongre öncesinde de aynı taktiklerle savaşılıyordu, kongre sonrasında yine aynı taktik esas alındı. Kitabın 5. bölümünde PKK’de uygulanan taktik yetersizlikler genişçe açımlandı. Hatta uygulanan taktiğin hangi nedenlerden ötürü tıkandığı ve kayıplara neden olduğu da geniş değerlendirildi. 1992–93–94 yıllarında yetersiz taktikten dolayı elde edilmesi imkan dahilinde olan bir sürü fırsat değerlendirilemedi. Bu süreçlerde yaşanan yetersizliklerin düzeyine bakılmadan tekrar aynı taktiklere dayalı planlama yapılmıştı. 1994 yılında taktiğin tıkanmasından kaynaklı savaş kısmi bir tekrara dönüşmüştü. Ama tekrara dönüşen savaş gerçekliğine rağmen hala tekrara neden olan taktikte ısrar edilmesi acıydı. 

MURAT KARAYILAN (HEVAL CEMAL)

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2