BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)
BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)
0 Yorum
701
19-01-2022

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNDE BÜYÜK ZAFERİ ENGELLEYEN NEDENLER

Ordulaşma Sorunları Ve Kürt Klasik Savaş Tarzının Etkileri; 

Ordulaşma gerçeğinin doğru pratikleştirilmesi, ideolojik, felsefi, ahlaksal tutuma uygun bir şekillenmenin kazandırılması noktasında çok ciddi zaaflar yaşanmıştır. İnsanı değiştiren, dönüştüren, iradi bir güç haline getiren, zayıf kişilikten güçlü kişilik yaratan bir hareketin saflarına katılanların adeta bir yığın gibi kalmaları düşündürücüdür. Bu nedenle ordu düzeni, disiplini, sistemi ve komuta kademesi belli bir sistem çerçevesinde geliştirilmemiştir. Özellikle 1990’lardan sonra hem köylülükten, hem aydın gençlikten gerçekleşen katılımlarda kişilik düzeyinde yaşanan hastalıklar örgüt anlayışı içerisinde eritilemedi. Yine taktik öncülük, Önderlik görüşü ve felsefesini tüm yapıya özümsetemedi. Binlerce kişinin Önderlik sahasına gitmesi mümkün değildi. Zaten her eyaletten her yıl beş-altı kişi seçilerek eğitim amacıyla Önderlik sahasına gönderiliyordu. Geriye kalan güçleri taktik öncülüğün eğitmesi gerekmekteydi. Taktik öncülük bu görevi yeterince yerine getirmediği için 1990’lardan sonra katılanlar dönüştürülemedi. Dönüştürülemeyince de değerlere, örgüt çizgisine, yaşama ve disipline yaklaşımı yetersiz kaldı. Bunun bir sonucu olarak giderek parti ortamına çok ciddi gerilikler yerleşmiştir. Halk bile “eski Apocular nerede” diye sormaya başlamıştır. Bunun nedeni, yeni katılımların değiştirilememesi ve kendi özelliklerini ortama taşırıp sürdürmesidir. Böylece ordu yapısına parti çizgisi yerleşmemiştir. Özellikle katılanlar 12 Eylül darbesinin yarattığı kişiliğin çarpık bazı özelliklerini de kendileri ile birlikte örgüt içine sızdırmalarıyla ordu içerisinde farklılaşma başlamıştır.

12 Eylül darbesinin kişilik düzeyinde yarattığı tahribat göz önünde bulundurulduğunda, bu kişiliğin kültürel ve duruş bakımından oldukça kalıpçı, bireyci, çekiştirici, didiştirici ve dar eksende olacağı kesindir. Bu yapının eritilmemesi nedeni ile eyaletçilik gelişmiş, her eyaletin kendine göre ayrı bir parti gibi şekillenmesine götürmüştür. Giderek bölgeler farklılaşmış, komuta düzeyinde aşırı tekleşme ve bireycileşme gelişmiştir. Böylece neredeyse yapı içerisinde parti azınlık haline getirilmiştir. Nitekim bu olumsuz etkilerin giderilmeyip daha sonraki yıllarda çürümeye, yozlaşmaya ve farklılaşmaya dönüşmesiyle, 1998’de Önderlik, “Eğer değişmezseniz ben bu örgütten istifa ediyorum” diyerek buna tavır aldı. Bunun nedeni ordulaşmanın PKK çizgisine göre şekillendirilmemesidir. Örgütsel olarak durum böyle olunca, doğru komuta çizgisinin de oturmasına engel teşkil etmiştir. Sonuçta her bölgenin ve eyaletin kendine göre bir komuta tarzı gelişmiş, lafazan, pratiği teğet geçen, işin içine girmeyen, her şeyi dil gücüyle yapmak isteyen küçük burjuva lafazan duruşu ile dar, yüzeysel, kaba duruş sahibi köylülük egemen hale gelmişti. Bu anlayışların ağırlığı altında gerçek parti çizgisi adeta kaybolmuştu. Çoğu yerde bu iki anlayışın birbiriyle mücadelesi parti çizgisini bulanıklaştırmıştır. Böylece örgüt sistemine uygun bir ordulaşma çizgisi yeterince oturtulmadığı gibi askeri çizgiden de uzaklaşma yaşandı. Ordu içerisinde çeteci anlayışın zemini de bu biçimde gelişmiştir. Sisteme girmeyen, çizgiye göre yaşamayan bir yerde çeteciliğin gelişeceği ve çizginin canına okunacağı açıktır. 

Yaşanan düşkün ruh halleri, ihanet ve kopuşların kaynağı da esas olarak böyle bir tabloya dayanmaktadır. İdeolojik, örgütsel eğitimler yeterli düzeyde geliştirilmediği gibi askeri eğitim de devreden çıkarılmıştı. Öyle ki gerilla yıllarca kendisinden ayırmadığı, sürekli yanı başında taşıdığı ferdi silahının hakkını bile verebilecek bilgiye sahip değildi. Askeri tekniği ve askeri bilimi yeterince geliştirmeyen, kaba ve düz yaklaşan, özellikle teknik bilimi, bilgiyi küçümseyen, teorik olarak da bilinçsizliği yaşayan bir düzeye gelinmişti. Hatta savaş tekniğini alaya alan, ciddi yaklaşım geliştirmeyen bir anlayış egemen olmuştu. ARGK ve sonrasında HPG ordu gerçekliğinde Mahsum Korkmaz Akademisi’nin rolü belirgindir. Burada verilen askeri derslerle gerilla 2000’li yıllara kadar yürümüştür. Güç sayısı büyümüş, yeni katılımlar gerçekleşmiş ama askeri çalışmalarda bir farklılaşma yaşanmamıştır. Dağda ne yeterli düzeyde eğitim verilmiş, ne de eğitim ihtiyacını karşılayacak bir akademi sistemi kurulmuştur. Zaman zaman Botan’da akademi şubeleri açılmış olsa da, özünde sistematik bir askeri okul haline dönüşemedi. Askeri bilim ve teknik bir nevi göz ardı edildi. Öyle ki kişiler pratikte yetişen bir pratisyen düzeyi kazanmış ama tekniğin hakkını verememiş, bomba ve silahı teknik bilimine göre kullanamamıştır. Bir taktik stratejik meseleyi teorik olarak çözümleyememiştir. Bu da ordunun vuruş gücünü önemli oranda olumsuz etkiledi. Atış kabiliyeti ve vuruş gücünü de zayıflattı. Bir bütün olarak ordu, taşıdığı fedai öze rağmen güçlü, sonuç alıcı ve atılımcı bir ordu olmaktan alıkonuldu. Tekrar vurgulamak gerekirse Kürdistan’da Önder Apo’nun geliştirdiği yeni militan çizgi ile Kürt toplumunun bilinen, geleneksel toplum özellikleri ve sömürgeci sistemin ağır etkisi altında şekillenen kişilik arasındaki çatışma hep mücadele halinde gelişmiştir. 

Önderliğin mücadelesini verdiği militan çizgi, klasik isyancı Kürt kişiliği ve sömürgeciliğin yarattığı özelliklerle savaş halinde olmuştur. Toplumu derinden etkileyen, adeta kişilerin genetiğinde bulunan ve kendisini her türlü savaş tarzına dayatan bir Kürt savaş tarzı vardır. Aslında Kürt toplumunun kendine has bir savaş tarzının olup olmadığı tartışmaya değer bir konudur. Keza bir savaş tarzının varlığı bile şüphelidir. Çünkü bilindiği üzere savaş bir sanattır ve bu sanatın yazılı olan 2500 yıllık bir geçmişi vardır. 2500 yıl öncesinde Çinliler bunu savaş sanatı kitabında formüle etmişlerdir. Tarihi verilere göre Medler de aynı dönemde benzer savaş taktiklerini uygulamışlardır. Aynı dönemde Medler ve Perslerin de önemli bir savaş düzeyi kazandıklarına dair güçlü tarihi veriler bulunmaktadır. Ama her nedense gittikçe bu konuda bir körelme ve daralma yaşanmıştır. Adeta giderek Kürt toplumunun savaş tarzı, bir savaş olmaktan çıkmış, sadece saldırılar karşısında isyan biçimiyle sınırlı kalmıştır. Kürtlerin tarih boyunca bir saldırı savaşını yürütmemiş olmaları olumlu değerlendirilebilir. Başka ulusları, halkları, ülkeleri işgal etmeyi düşünmemişlerdir. Bunun için de büyük ordular oluşturmamışlardır. Bu, insani açıdan olumlu bir şeydir. Ama kendini ve yurdunu savunmak için gerekli savaş tarzını da giderek yitirmiştir. Bu konuda belirginleşen bir savaş tarzları ve taktikleri yoktur. Bir yönüyle insani ve iyi bir tutum olarak görülebilir. Sadece kendini savunma kabilinde savaşmışlardır. Kendini savunma ihtiyacı duyduğunda savaşa başvurmuş denilerek olumlanabilir ama bu bir tarza kavuşmadığından olumsuzluğu çok daha fazla olmuştur. Kürtler bu nedenle savaşı savaş olmaktan çıkarmış, köylü isyancılığı haline indirgemişlerdir. Kürtlerin savaş tarzı, herhangi bir hazırlığa, sisteme, doktrine dayanmayan, sadece gelişen baskılar veya kendini dayatan fiili durumlar karşısında dağa çıkıp isyan eden, kaleye girip sonuna kadar çarpışan bir tarz halini almıştır. 

Bir diğer yönü, savaş diyemeyeceğimiz, kavgaya daha çok denk düşen, iç çatışmalar ve iç talanların yaygınca gelişmesidir. Bir aşiretin öbür aşirete karşı kavgası, bir aşiretin başka aşiretlere talan akınları biçiminde somutluk kazanan kavgacılıktır. Bir doktrine dayalı savaş çizgisi yoktur. Savaş çizgisi kavgacılıktır, isyancılıktır. İsyanlar kalelerde veya dağların zirvelerinde kendini savunma biçiminde gelişmiştir. Açıkça görülüyor ki Med’lerden sonra Kürt tarihinde savaş konusunda bir baş aşağı gidiş yaşanmıştır. Medler döneminde Kürt askeri birliklerinin belli bir savaş düzeyinin olduğunu tarihi belgelerden anlıyoruz. “Onbinlerin Yürüyüşü”nde en çok Kürdistan’da zorlandıkları yazılıyor. Çünkü Kürtlerin vur-kaç taktiğine maruz kalmışlardır. Ancak 18. ve 19. yüzyıldaki direnişlere bakıldığında Ksenephon’un bahsettiği Onbinlerin Yürüyüşü’ne karşı yürütülen savaş tarzı adına geriye bir şey kalmamıştır. Hayalet gibi vurup parça koparan, vur-kaç taktiği uygulama gibi bir tarz yoktur. Vurup mevziye dikilme vardır. Hatta vurmadan önce ortaya çıkıp dikilmiştir. Adeta düşmana “buradayım, gel” diyen bir tarz esas alınmıştır. Bu nedenle çok rahatlıkla denilebilinir ki, Kürtlerde sadece toplumsal özelliklere dayalı bir baş aşağı gidiş yaşanmamıştır. Baş aşağı gidiş esas olarak en çok askeri alandadır. Daha önce belli bir savaş düzeyi olmasına rağmen 18. ve 19. yüzyıla gelindiğinde hemen hemen sıfırlanmıştır. Tarih içinde savaş tarzı yanıltma, hile, kıvraklık, esneklik, manevra ile karşı tarafı düşürme, yanlış yöne sevk etme ve böylece tuzağa düşürerek üstesinden gelme biçiminde çeşitli yol ve yöntemlerle şekillenmiştir. Bu aynı zamanda savaş sanatının pratikleşmesidir. Tarihteki bütün büyük zaferler böyle sağlanmıştır. Zafer, az kayıpla karşı tarafı yenmektir. 

Yoksa sonuç Pirus zaferi olur. Her iki taraf birbiriyle vuruşarak, birbirini tüketme noktasına getirir. Geride daha fazla kalan taraf zafer kazanır. Bu sonucun zafer olmayacağı açıktır. Zafer, az kayıpla karşıt orduları yanıltarak değişik taktik ve manevralarla etkisizleştirerek üstesinden gelme ve hakimiyet sağlamadır. Bu açıdan bakıldığında Kürt toplumunda şekillenen savaş tarzı bunun tam tersidir. Çünkü karşıyı yanıltma, manevra yapma, kıvrak ve esnek davranma, düşmanı tuzağa çekme gibi bir tarz söz konusu değildir. 18. yüzyılın direnişlerinde kalelere çekilmiş, kalenin içinde ya da kurdukları hat boyunca direnmişlerdir. Tuzak kurma adına hiçbir şey yoktur. 19. yüzyıl isyanları da hemen hemen benzerdir. Bütün bu dönemlerde ordu oluşturup, manevra yapma adına bir sistem geliştirilmemiştir. Düzenli ordular mevzi kurar, mevzi savaşını yürütürler ama mevzi savaşı içinde çok çeşitli taktikler vardır. Geri çekilme, saldırı, pusu, içe çekme, oyalama, taciz, imha vb çok çeşitli taktikler bulunmaktadır. Ama Kürt savaş tarzında böyle bir düzey açığa çıkmamıştır. Mevzi savaşı iki düzenli ordunun karşı karşıya mevzilenip yürüttüğü bir savaş tarzıdır. Ordusuz mevzi savaşına girmek baştan imha olmak anlamına gelir. Eğer ordu düzeni, sistemi, takviyesi ve güçlü cephane birikimi olmazsa mevzi savaşı yüzde yüz kaybedilecektir. Bu savaş tarzında zafer olmayacağı kesindir. Bu nedenle 18. ve 19. yüzyıldaki isyanlarda herhangi bir zafer elde edilmemiştir. Bütün isyanlar yenilmiştir. Bu tarzın en son temsilcisi peşmergeciliktir. Peşmergecilik Mahabad’ta geliştirilse de Kürdistan’da daha çok Melle Mustafa Barzani öncülüğünde geliştirilmiştir. Hemen hemen gerillaya yakın bir düzeye getirilmiştir. Düşman orduları karşısında yeri geldiğinde çekilen, düşmanı tuzağa düşüren yöntemlerle biraz gelişmişlik kazanmıştır. Peşmerge tarzı klasik Kürt isyancı savaş tarzı ile modern gerilla arasında bir yerde durmaktadır. Tam olarak gerilla denilemez, ama eski Kürt klasik köylü isyancılığı da değildir. 

Eğer öyle olsaydı, erkenden yenilgi yaşayacaktı. Erken yenilmemesinin nedeni belli düzeyde kendini yenilemiş olmasıdır. Fakat Kürt köylü savaşından tümden kurtulmuş değildir. Bunun için direnebilmiş ama zaferi getirememiştir. Sürekli sırtını dayayacağı kurtarılmış alanı ya da dayanacağı dış alanlar olmadan sistemli bir savaşı yürütememiştir. Bu açıdan peşmergeciliği de doğru bir biçimde tanımlamak gerekiyor. Peşmergecilik, Kürt savaş tarzının modern biçimidir. Yani Kürt klasik isyancılığının biraz modernleşmiş halidir, ama gerilla değildir. Ayrıca bugünkü gerillanın dayandığı ideoloji ve yaşam biçimi çok daha farklıdır. Çağdaş gerilla daha kıvrak, daha esnek, daha çarpıcı bir takım savaş yöntemlerini kullanarak gelişme kaydeden bir tarz olmaktadır. Kürtler bunu uygulamadıkları için yürüttükleri savaşlarda, geliştirdikleri isyanlarda zafer getiren bir tarzı geliştirememişlerdir. Kuşkusuz bu direnişlerin tümü önemli sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Özellikle direnişle halkın kendi gerçekliğinde derinleşmesi anlamında belli sonuçlar elde etmiştir. Hiçbir direniş boşa gitmiş bir çaba olarak görülemez. Her bir direnişin Kürdistan toplumunda yarattığı etki ve derin bir çizgi vardır. Bu çizgiler Kürt toplumunu günümüze kadar yaşatan ana yaşam kaynağı olmuşlardır. Eğer Kürt toplumu bugüne kadar var olabilmişse, bu direnişlerin sayesindedir. Zafer sağlamamış, yenilgili bir çizgi temelinde gelişmiş olsa da, gerçekleştirilen direnişlerin toplumun bugüne kadar var olmasında önemli ve belirgin bir yere sahip olduğu tartışmasızdır. Kürt toplumu eğer direnmeden teslimiyeti kabul etseydi, belki de bugün toplum olarak var olmayacaktı. Bugün bir toplum, bir halk ve bir uluslaşma düzeyini yaşıyorsa, tarihinde var olan direnişlerin payı göz ardı edilemez. Direniş her zaman ihanete karşı halkın öz gerçekliğini temsil eden bir çizgi olmuştur. 

Çünkü bilindiği üzere Kürdistan’da sürekli olarak ihanet ve işbirlikçi çizgi varlığını sürdürmüştür. Hamidiye Alayları’nın günümüzdeki temsilcisi çetecilik biçiminde somutlaşmış, adına Güney’de cahş, Kuzey’de korucu denilen işbirlikçi çizgi, sürekli bir biçimde direnişi kırmak istemiştir. Özellikle Kuzey Kürdistan’da Nakşibendî tarikatının çizgisi doğrultusunda devletle bütünleşerek ve direniş çizgisine karşı sömürgecilikle ortak cephede yer alarak ihanet eden çizgiye karşı direniş çizgisi, tarihin her döneminde halkın var olmasında önemli bir rol oynamıştır. Bütün direnişlerde akıtılan kan, Kürt toplumunun yaşam suyu olmuştur. Böylelikle Kürt toplumu günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Bu açıdan Kürdistan’ın dört parçasında gösterilen bütün direnişlere saygıda kusur etmemek büyük önem taşımaktadır. PKK bütün bu direnişlerin çağdaş temsilcisi olarak anlam kazanmıştır. Zaten PKK’nin ortaya çıkış esprisi Kürdistan tarihinde var olan direniş çizgisinin bir devamı niteliğindedir. Ama onun makus yenilgili tarihini değiştirme amacıyla ortaya çıkmıştır. Kürdistan’daki direniş hattını çağdaş bilimsel ideoloji, felsefe ve mücadele stratejisi ile donatmıştır. Geçmiş direnişlerin yarattığı etkiler olmasaydı PKK dayanabileceği bir zemin bulamayabilirdi. Eğer PKK çok güçlü bir direniş geleneği ve çizgisini Kürdistan’da oturtmuşsa, burada dayandığı temel dayanak Kürdistan tarihinde var olan isyancı direniş geleneğinden aldığı güçtür. Buradan aldığı toplumsal enerjidir. Fakat burada önemli olan Kürt direnişlerini doğru bir değerlendirmeye tabi tutmamız, yetersizliklerini tespit etmemiz, eleştirilmesi gereken yanlarını eleştirip, doğru olan yanlarını da sahiplenmemizdir. Bu nedenle direnişleri günümüze iyi taşırmak, günümüzde halkın yürüttüğü ulusal demokratik direniş mücadelesini başarıya taşımak ve geçmiş direnişleri başarıda birer dayanak yapmak için daha objektif bir değerlendirmeye tabi tutmamız gerekmektedir. 

Yoksa “bizden öncekiler direndiler, kahramanlık yaptılar” diyerek üzerine destanlar, şiirler okuyup geçemeyiz. Direnişler geliştirdiler ama “ne gibi hatalar yaptılar, neden başarılı olamadılar?” sorularını da sormamız gerekiyor. Önderlik bu soruları sorarak PKK yapılanmasını geliştirmiştir. PKK bu sorulara cevap olarak ortaya çıkmış bir harekettir. İdeolojik, siyasi, stratejik ve taktik alanda bu hataları gidermek ve Kürdistan halkının direnişini zafere taşımak için yol almıştır. 

MURAT KARAYILAN (HEVAL CEMAL)

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2