BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)
BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)
0 Yorum
641
05-01-2022

TAKTİKTE TIKANMA SÜRECİNİN GELİŞMESİ

Türk Devletinin Yeni Konseptinde İhanetin Rolü; 

1998 yılında Türk devletinin önemli oranda Zeki unsurunun görüşü temelinde yeni bir konsept oluşturduğunu söylemek mümkündür. Parti bu kişinin suç durumlarını netleştirmek için soruşturmaya almıştı. Soruşturmadan sonra şans verilerek serbest bırakıldı. Fakat kendisi verilen şansı doğru değerlendirmemiş, Güney’de kaçarak KDP’ye sığınmıştı. Oradan da teslim mi oldu, teslim mi alındı, her nasılsa Türk güvenlik kuvvetlerinin eline geçti. Bahar aylarında gerçekleşen bu teslimiyetten Türk devleti oldukça yararlanmak istedi. Bir ‘samimi’ itirafçı olarak Zeki unsurunun Türk devletine detaylı ve önemli bilgiler verdiği bilinmektedir. Hareketin yok edilmesi planlamasına ilişkin verdiği bilgiler ise şöyledir: “Eğer PKK’yi siyasi olarak bitirmek istiyorsanız Amed eyaletini tasfiye etmelisiniz. Böylece PKK siyasi olarak büyük darbe yemiş olacaktır. PKK’yi askeri olarak çökertmek istiyorsanız, Botan eyaletini tasfiye etmelisiniz. Botan düşerse Kuzey ile Güney’in ilişkisi kesilir, böylece Kuzey’deki eyaletlere Güney’den takviyeler yapılamayacaktır. Bu durumda Kuzey eyaletleri giderek büzülecek ve sonuçta çökecektir. Ama eğer PKK’yi tümden bitirmek istiyorsanız, Şam’a yönelmelisiniz” diye Türk devletine öneri yapmıştı. “Çünkü Öcalan olduğu müddetçe PKK’yi bitiremezsiniz” demişti. Zeki’nin Türk devletine verdiği can alıcı bilgiler bunlardır. Türk devleti 1998’de Zeki’nin bu görüşlerini oldukça ciddiye almış ve bir konsepti haline getirmiştir. Türk devleti Zeki’den aldığı görüşlerle 1998 yılında, merkezi düzeyde sadece iki eyalete yönelmiştir. Merkezi düzeyde Botan ve Amed eyaletlerine yönelik kapsamlı operasyonlar gerçekleştirmiştir. 

Diğer eyaletlere yapılan operasyonlar taktik amaçlıdır. Belirtilen iki eyalet dışında, diğer yerlere yapılan daha çok bölgesel güçlerin yaptığı ciddi olmayan operasyonlardır. Bazı eyaletlere yönelim olmuşsa da taktikidir. Amed eyaletinde Murat operasyonu adıyla çok kapsamlı ve uzun süreli bir harekat yapıldı. Botan’da ise düzenli olarak her ay kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Ay ışığından yararlanmak için her ayın on birinde düzenli olarak yönelim gerçekleştirildi. Bazıları Botan’a yönelik sadece iki kapsamlı operasyon yapıldığını sanıyor. Hayır, bu yanlış bir bilgidir. Sözü edilen iki operasyon Botan karargahının bizzat çatışmaya girmek zorunda kaldığı operasyonlardır. Her ay bir tane kapsamlı operasyon geliştirildi ama karargah hepsinde çatışmaya girmemişti. Yapılan operasyonların birkaçında direkt karargah hedeflenmek istendi ama mümkün mertebe karargah çatışmaya girmiyordu. Nisan operasyonuna elli binin üzerinde komando ve özel tim katılmıştı. Bu güçlerin en az yarısı karadan, yarısı uçar birliklerle operasyon bölgesine havadan aktarılmıştı. 1998’de Türk ordusunun uyguladığı taktik, gerillanın araziye dayalı taktiğini boşa çıkarmaya dönük bir girişimdir. Gerilla araziye dayalı taktikle Türk ordusunu epey sıkıştırmıştı. Böylece hem araziye dayalı taktiği boşa çıkaracak, hem de darbe vuracak başka bir taktik geliştirmenin arayışı olarak uçar birlikleri oluşturmuştu. Mesela gerilla yürüttüğü taktikle alanı tutmaya başlayınca, Türk ordusu havadan uçar birliklerle gelip gerillanın arkasına indirme yapıyordu. Gerillanın arkasına indirme yapınca gerillanın oluşturduğu tuzak boşa çıkıyordu. 

Çünkü hem önden hem arkadan araziye girmeye başlayınca tuzak düşmanın iki kolu arasında sıkışmaya başlıyordu. 1998 Temmuz ayında Hakkari’de bu taktikle düşman araziye çekilmeye çalışılırken, gerilla tuzağı farklı yerlerden gelen kollar arasında kaldı ve on iki şehit verildi. Burada başarılı olabilen 1997 eylemleri gibi düşmanı araziye çekmek amacıyla eylem yapılmış, tuzak hazırlanmış ve düşmanın tuzağa girmesi beklenmişti. Ama düşman havadan indirme yapınca tuzak gücünün denetim altına girmesine neden olmuştu. Böylece gerillanın araziye dayalı taktiği etkisiz kılınmış oluyordu. Uçar birlik taktiğine karşı, gerillanın daha zengin ve yaratıcı taktiklerle anında farklı bir taktiğe geçme esnekliği geliştirilmiş olsaydı gerilla daralmayacağı gibi karşısındaki gücü daraltma pozisyonuna geçebilirdi. Bununla birlikte Botan’da gerilla taktiği genelde araziye dayalı savaş taktiği ve alan düşürme olduğu için giderek güç sayısını artırma esas alınmıştı. Operasyonların yoğunluğuna rağmen sürekli ana karargahtan güç alınıyordu. Çünkü arazinin en önemli noktalarını düşürme ve tutma hedeflenmişti, amaç buydu ve bu amaçtan vazgeçilmiyordu. Türk ordusu özellikle 1998’den itibaren her türlü yöntemi kullanmıştır. Hile, aldatma, yanlış istihbarat, sızdırma ve manevra gibi savaşta olması gereken bütün yöntemler bir bir uygulanmıştır. Mesela bir gece yarısı Gabar aniden bombalanmıştı. Gabar gücü alarma geçmiş, diğer bölgelerin hepsi cihazlarla düşmanın gece yaptığı bombardımanı birbirine haber vererek operasyonun Gabar’a olabileceğini düşünüyordu. Ama aynı gece bu şaşırtma ardından kapsamlı operasyon Cudi’ye yönelebiliyordu. Bunun gibi yanıltmalar yoğunca savaşta kullanılıyordu. Zaten yanıltma taktiği savaş sanatının en önemli taktiklerinden biridir. Bunu biz çok kullanıyorduk, fakat Türk ordusu da zaman zaman kullanıyordu. Ama işleyişlerindeki mekanik sistemden dolayı çoğunlukla yapmak istedikleri yanıltma bariz bir şekilde sırıtıyordu. Aynı şekilde karşı tarafa yanıltıcı istihbarat bilgilerini sızdırmak da yaygın olarak kullanılıyordu. Aslında bu tür hususlar savaş sanatının önemli özgünlükleridir. 

Fakat Türk ordusu bu tür taktikleri daha çok 1998’de kullandı. Botan’da gerilla istihbaratı güçlüydü. İstihbarat ağı güçlü olduğu için, gerilla ani hiçbir operasyona maruz kalmıyordu. Her operasyondan önce mutlaka önceden bilgi alınıyordu. Düşman bunu fark ettikten sonra yanlış bilgi sızdırmaya başladı. Hem de bunu çok zekice yaptı. Sızdırdığı bilgilerin yarısı doğru, yarısı yanlıştı. En tehlikeli bilgi de budur. En tehlikeli bilgi; yarı doğru, yarı yanlış olan bilgidir. Çünkü eğer bilgi tümden yanlış olursa erken anlaşılır, ona göre tedbir alınır veya başından anlaşılır. Ama yarısı doğru yarısı yanlış olursa, o zaman o bilgi çok tehlikeli bir rol oynayabilir. Nisan ayında yarı doğru, yarı yanlış olan bir bilgi Şırnak Tümen Komutanı tarafından çete reisleri aracılığıyla tarafımıza sızdırıldı. Biz tümden inanmadık, değerlendirdik fakat sonuçta gelen bilgiyi esas aldık. Belki bazı tedbirler almıştık. Ama önemli oranda gelen bilgiye göre hareket ettiğimiz için bu durum güçlerimizin sıkışma yaşamasına, çatışmada kuşatmalarla karşı karşıya gelmesine yol açtı. Bu operasyon on beş gün sürdü. Operasyon boyunca yaşanan tüm çatışmalarda 29 arkadaş şehit düştü. Kendim de dahil ona yakın yaralımız vardı. Şehit düşen arkadaşlar içerisinde kadın gücü sorumlusu Zelal arkadaş, Agiri, Cihan ve Delal gibi arkadaşlar da bulunuyordu. Bestler’de bulunan güçlerimize ek olarak Kato’ya Jirki’de bulunan dört bölüklük gücümüz de Bestler’e kaymış ve böylece beş yüze yakın gerilla gücü Bestler’e yani operasyon sahasına kaymış oluyordu. Bu da birçok noktada aynı anda çatışmaların başlamasına ve bazı güçlerimizin sıkışmasına neden oldu. Bestler’e kayan güçlerimiz hareket halindeyken çatışmak zorunda kaldığı gibi boş bırakılan Kato’ya da Türk ordusu bir tugaylık güçle girdi ve sezon sonuna kadar da hiç çıkmadı. Aslında Kato bırakılmayacaktı, ama yeterince hazırlık yoktu. Bir haftalık erzak ve cephane vardı. Kato bırakılmadan savunulması durumunda oradaki çatışma daha uzun bir zamanı alabilirdi. Bu düşünülerek bırakılma kararı alınmıştı. 11 Nisan’dı, bazı yerler de karlıydı. Havanın soğuk olmasının da bu kararımızda etkisi vardı. Kato balıksırtı gibi muazzam bir coğrafyaya sahiptir. Beş kapısı dışında karşıdan girişi olmayan bir yerdir. 

Bunun için Beytüşşebap zozanları ve Bestler alanı açısından stratejik bir zirvedir. Bu stratejik öneminden ötürü Kato’yu Türk ordusuna temelli bırakma gibi bir durum söz konusu olamazdı. Yıl ortalarına doğru Türk ordusundan geri alma planlaması yapıldı. Bunun için güç yoğunlaştırıldı. İlk başta geri alınabileceğine dair bir şüphe olduğu için, bir deneme saldırısının yapılması daha uygun olabilirdi. Çünkü bir tugaylık güç oraya yerleştirilmişti. Gerilla gücünün bir kısmı yenilenmişti. Sınamak için bir deneme saldırısı daha uygun düşüyordu. Eğer sonuç alınabilirse tüm tugayı Kato’dan çıkarma planlaması yapılabilirdi ve bunun için gerilla kapsamlı bir operasyon gerçekleştirebilirdi. 4 Ağustos 1998’de Kato’da Deriyê Qaç bölümünde üslenen bir taburluk güce bir deneme saldırısı yapıldı. Deriyê Qaç alanını tutan taburun büyük bölümü imha edildi. Kalan az sayıdaki asker kaçarak kurtulmayı başarmıştı. Tabur üç bölükten oluşmaktaydı, her üç bölüğe de aynı anda saldırı yapıldı. Dört tane büyük doçkayla beraber 25 silah ele geçirildi. Bulunan silahların sayısı 25’ti, kayıpları ise çok daha fazlaydı. Çünkü o sarp kayalıkların içinde değil silah, adam bulmak bile çok güçtü. Gece karanlığı da göz önünde bulundurulunca öldürülen bütün askerlerin silahlarını bulmak mümkün olmuyordu. Oldukça keskin bir vuruştu. Bu eylemde dört şehit verildi. Eylem oldukça başarılıydı. Bunun üzerine gerillanın komando tugayını Kato’dan sökebileceğine dair büyük inanç gelişti. Düşmanı yok etmek için akıllıca bir plan yapmak ve güçleri buna hazırlamak temelinde düşmanın konumlandığı yerin arkasına çekilme yaşandı. Kato’daki tugaya çok kapsamlı bir yönelim gerçekleştirilecekti, bu nedenle riski yüksekti. Yönelim sabaha karşı yapılacaktı. Eğer gerilla, tugayı yok edemezse komando tugayı gerilla güçlerini imha edebilirdi. Çok keskin bir planlama ve vuruş tarzı esas alındı. 

Ancak o tarzla tugay imha edilebilirdi. Aksi halde tugayı imha etmek mümkün görünmüyordu. Sabaha karşı gafleti fırsat bilinip, düşman zirveden vurulacaktı. Biraz İskender’in vuruş tarzıyla harekat gerçekleştirilecekti. Bilindiği üzere İskender sürekli zirveden vurarak sonuç almayı esas alıyordu. Deriyê Zerbil, Kato’nun tam orta yerinde bulunuyordu. Tugay karargahı oraya yerleştirilmişti. Bir tarafında Deriyê Berana ve Deriyê Qaç vardı, diğer tarafta da Deriye Şukala vardı. Deriye Zerbil Kato’nun tam ortasıdır. Düşman buradan vurulacaktı. Burası alınmış olsaydı düşman tümden imha olurdu. Riskliydi ve Kato’yu geri almanın tek yolu buydu. Planlama böyle oluşturuldu. Önderlik, “Benden habersiz kapsamlı eylem yapmayın, çünkü bir ateşkes ilan edebiliriz” demişti. Bunun için biraz beklenildi. Ordu güçleri binlerce güçle araziyi tutup operasyonları çeşitli alanlarda geliştirince Önderlik belirttiklerini geri çekmişti. Bu süreçte son keşifleri yapmak amacıyla saldırı kollarını yönetecek komuta kademesinden iki ayrı grup, hedeflerini en yakından izlemek üzere keşife gittiler. Çünkü ilk olarak düşman karargahına nereden, nasıl gidileceği netleştirilecekti. Düşman mevzilerinin karargahına 200 metre yakınlıkta izleme yapılacaktı. Bir grubun başında Adil arkadaş vardı. O, tugay karargahının bulunduğu Deriyê Zerbil’e gitmişti. Bir grubun başında da Rênas (Batı Kürdistanlı) arkadaş vardı. Onlar da 7 kişilik grup olarak Deriyê Berana ile Deriyê Qaç arasına gitmişlerdi. Sonra gündüz öğle saatlerinde aniden düşman telsizlerinde bir hareketlenme yaşanmaya başlandı. 

Bir grubun görüldüğü, kuşatılmaya çalışıldığı telsiz muhaberelerinden anlaşılıyordu. Ama başlangıçta Herekol veya Garısa’da olabileceği düşünüldü. Düşman muhaberesinden anlaşılıyordu ki grup çok sıkışmış ve teslim olmak üzereydi. Bir senaryo olabileceği düşünüldü. Ama biraz zaman geçtikten sonra yakından kuşatılanın Rênas gilin grubu olduğu anlaşıldı. Telsizle bağlantı kurulmaya çalışıldı ama cevap yoktu. Adil arkadaş hemen devreye girdi. Kuşatılmakta olan grubun, yakında olan Rênas gilin gurubu olduğu, saatlerdir telsizle aradığını, fakat cevap vermediklerini belirtti. Artık grup düşmana esir düşmüştü. Önceden böyle bir durumun olduğu bilinseydi bir şekilde müdahale edilebilinirdi. Çünkü güçlerimiz hemen karşıdaydı, bir şeyler düşünülebilinir, müdahale edilerek grubun kurtarılması için bazı girişimler yapılabilinirdi. Fark edildiği vakit hemen hemen iş işten geçmişti. Bir de halen anlaşılmayan bir husus var ki, bu arkadaşlar neden aramadılar, neden ilişki kurmadılar, her yedisi de savaş yeteneğine sahip olmasına rağmen nasıl çatışmayıp da teslim oldular? Bu konu hala anlaşılmış değildir. Derin bir çukurun içinde kıstırıldıkları, kendileri çatışmayı değil de gizlenmeyi esas aldıkları için, son dakikaya kadar ses çıkarmadıkları anlaşılıyordu ama gerisi bilinmiyor. Teslim olacak insanlar değildiler. Fakat bu biçimde ele geçmiş olmaları bizim için anlaşılmaz bir durumdur. Halen de bu konu netleşmiş değildir. Çünkü ele geçirilen bu 7 ARGK komuta yapısı Beytüşşebap’a götürülüyor. Belki başka bir yere de götürülmüşlerdir. Ama kesin bildiğimiz, bir gün sonra aynı yere getirilerek kurşuna dizildikleridir. Grup ele geçtikten bir saat sonra kobralar alçaktan derenin içinden uçarak, Sixurpaşa’da üstlenmiş olan bir bölüğümüzü bombalamaya başladılar. Dere içinden çıkmamak üzere sağı solu vurmaya başladılar. Buradan anladık ki yakalananlar bazı bilgiler vermiş. Ama bilgiler tam değildi, çünkü sadece bir bölüğün yerini vurdular. Yanımızda güdümlü füze vardı. Bunu bildikleri için dere içinde alçaktan uçuyorlardı. 

Çünkü füzeler ancak 15 derece havaya kaldırılma suretiyle hedefe gidebilirlerdi. Düz ya da aşağıya doğru hedefe gitmezdi. Bunu bildikleri için dere içinde alçaktan geliyorlardı. Güçlerimiz ise yüksek yerlerdeydiler. Bu nedenle sadece vadileri vurdular. Vadide ise kimse yoktu. Sixurpaşa’yı da kısmen vurdular ama kayalık bir yer olduğu için herhangi bir kayıp verilmedi. Nihayetinde esir düşme olayıyla kapsamlı planlanan eylem bu biçimde deşifre oldu ve o alan terk edilerek güçler Faraşin’e doğru harekete geçtiler. Türk ordusunun, grubu bir gün sonra getirip aynı yerde kurşuna dizmesinin nedeni intikamcılığıdır. Bununla Deriye Qaç eyleminin intikamını almış oluyorlardı. Ama eğer çözülmüş olsalardı bunu yapmayıp değişik biçimlerde kullanabilirlerdi. Fakat büyük ihtimalle direnip, ruhlarını teslim etmedikleri için intikam amacıyla bu infaz yöntemine başvurmuşlardır. Faraşin’e varıldığında Önderlik telefonla, “televizyon izleyebiliyor musunuz, konuşmamı izlerseniz iyi olur, çünkü yapacağım konuşmada ateşkes ilan edeceğim” demişti. Bizim yanımızda televizyon yoktu. Cephe faaliyetlerinden sorumlu arkadaşı televizyon izlemek ve Önderliğin konuşmasını kasete kaydetmek için köye gönderdik. Önderlik 1998 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle TV üzerinden yaptığı telekonferansta ateşkes ilan etmişti. Kasete kaydetmeye giden arkadaş, 2 Eylül sabahı kasetleri getirdi. Ateşkes ilanından sonra artık eylemsel plandan vazgeçtik ve karargah güçlerini ikiye böldük. Adil arkadaş belli bir güçle Çatak’a doğru açıldılar, biz de bir taburla beraber Kato’ya Marinos’a gittik. Güçler Marinos’ta on gün askeri ve ideolojik eğitimden geçirildi. Anakarargah ve diğer güçlerle telsiz üzerinden bir tartışma yürütüldü; eğer Türk ordusu stratejik alanlara girerse direniş göstermeli ve cevap verilmelidir, biçiminde bir sonuca ulaşıldı. Herkes bu yaklaşımı uygun gördü. Türk ordusu kısa bir süre sonra Faraşin, Kela Cengê, Çiyareşk gibi tüm yaylaları kapsayan büyük bir operasyon geliştirdi. Bu operasyondan önceden bilgimiz vardı. İlk gün operasyon kapsamı Katoya Marinos’un yakınına kadar yayılmıştı. Biz burada bulunuyorduk. Asker yakına kadar geldi fakat Kato’ya yaklaşmadı.

MURAT KARAYILAN (HEVAL CEMAL) 

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2