TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI
TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI
0 Yorum
696
19-01-2022

Efrîn, Rojava Devrimi’nin başlamasının ardından hep Türk devletine bağlı çetelerin saldırıları ve kuşatmasına karşı direndi. En sınırlı imkanlarda bile direniş durmadı ve teslimiyet yaşanmadı.

Tarihi boyunca hep bir Kürt şehri olan Rojava'nın Efrîn şehri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 1979-1998 arasında Suriye ve Ortadoğu’da yürüttüğü aralıksız çalışmalarla örgütlendi. Kürt Özgürlük Hareketi saflarına önemli katılımlar gerçekleştirdi. Daha devrim resmi olarak başlamadan Rojava çapında YPG ve YPJ’nin ilk savaşçıları Efrîn’de eğitildi.

Türkiye, ÖSO, Suriye BAAS yönetimi kuşatmasında olmasına rağmen Kobanê'nin ardından 20 Temmuz 2012’de devrime kalkışan Efrîn, hep karşı devrimci güçlerin ve Türk devletinin sahadaki vekil güçleri ÖSO, Müslüman Kardeşler, ENKS, Cephet El Nusra ve DAİŞ çetelerinin saldırılarına maruz kaldı.

Türk devletine bağlı ÖSO çetelerinin de Ekim 2012’de Rojava’da saldırdıkları ilk alan olan Efrîn’de, YPG ve YPJ güçleri cephane ve silahlarının en az olduğu süreçte bile direnerek düşmanlarına geri adım attırdı.

 YXK  VE YPG ROJAVA’NIN İLK SAVAŞÇILARI EFRÎN’DE EĞİTİLDİ

Suriye’de iç savaş başladığında Rojava Devrimi öncüleri savaşa tarihsel Kürt düşmanı Türk devleti ve diğer güçlerin müdahale edeceğini, Rojava’ya da saldırıların olduğunu hesaplamıştı. Bu temelde 2011 yılından itibaren savunma güçlerini oluşturmaya başladılar. Savunma güçlerinin kurulmasında Türkiye, İdlib, Halep ve Ezaz’a sınır olan Suriye BAAS rejiminin işbaşında olduğu Efrîn’in rolü başat oldu. 2011 yılından itibaren çok sınırlı imkanlara rağmen Efrîn de dahil olmak üzere Rojava’nın tüm şehirlerinin tüm ilçelerinde savunma güçleri YXK adıyla gizli takımlar şeklinde örgütlenmeye başladı. Rojava genelinde Yekîneyên Xweparastina Kurdistan (YXK) ve sonrasında YPG’nin ilk savaşçılarının hepsi Efrîn’de eğitildi. Çünkü henüz Suriye devletinin güçlü olduğu koşullarda dağlık ve ormanlık arazisiyle gizlice eğitim yapılmasına uygun tek alan Efrîn’di.

İlk askeri eğitim devresi Efrîn Raco’nun Banikê köyünde bir mağarada gizlice gerçekleştirildi. Bu eğitimlerde savaşçılara 15-20 günlük toplumsal ve askeri eğitimler verildi. 2012 yılına girerken 2 köyde birkaç eğitim devresi gerçekleştirilmiş, 2012 yılında ise 2 ayrı köyde daha gizli eğitim devreleri açılmıştı.

DEVRİMİN BAŞLANGICI VE YPG EFRÎN TUGAYININ İLANI

20 Temmuz 2012’de Kobanê, ardından Rojava Devrimi ateşi Efrîn’de de yakıldı. Harekete geçen savunma güçleri, Şam yönetimi güçleri ve askerlerini Efrîn'in ilçelerinden çıkardı. Sadece şehir merkezinde Şam yönetimine bağlı bazı askeri ve siyasi noktalar kaldı. Bir süre sonra bu noktalar da kuşatılarak küçük çatışmaların ardından şehir Suriye BAAS güçlerinden temizlendi.

Şehrin özgürleştirilmesinden kısa süre sonra Cindirêsê’deki Kefersafra ormanında YPG tugayı ilan edildi.

O süreçte YPG Efrîn Komutanlık üyesi olan Karker Efrîn, ilanının yapıldığı töreni şöyle anlattı:  “2011’den itibaren yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hemen her nahiyede 1-2 takımlık gücümüz oluşmuştu. Efrîn’deki tüm gücümüzü topladık. Hepsinin elbisesi sivildi. O süreçte imkanlarımız yoktu, güçlere sadece yelek yaptırabilmiştik. 180 civarında savaşçıyla YPG Efrîn Tugayı’nın ilanını yaptık. Devrim başladığında pek silahımız yoktu. Ama şehir merkezindeki rejim güçlerini çıkardığımızda 112 civarında kalaşnikof ile birkaç BKC ve B7 ele geçirmiştik. Artık güçlerimizin çoğu silahlıydı. Silahı olmayanları tören sırasında arka tarafa yerleştirdik.”

2013’te ise Rojava genelindeki ilk YPJ taburu, Efrîn Kantonu’nda Şehîd Rûken adıyla kuruldu.

ŞÊX MAQSUD VE EFRİN’E SALDIRILAR BAŞLADI

Rojava Devrimi’nin ilanının ardından Türkiye, yeni başlayan devrimi tasfiye amacıyla ÖSO ve Müslüman Kardeşler gruplarının yönünü Kürtlere ve Rojava’ya çevirdi. ÖSO ve MİT yetkilileri, 2012 yılında Urfa’da birkaç ay arayla, çeteleri Halep’teki Eşrefiyê ve Şêxmaqsud mahallelerine, 27 Ekim’de ise Efrîn’in Kastel Cindo alanına saldırttı.

Halep’in Şêxmaqsud ve Eşrefiyê semtleri arasında yürüyüş yapan Kürtlerin üzerine ateş açıldı. Saldırıda 13 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Saldırıda ENKS’ye bağlı Azadi çeteleri de yerini aldı. YPG, ÖSO çetelerine sert karşılık verdi. Çatışmalarda 19 ÖSO çetesi öldürüldü ve onlarcası yaralandı. Efrîn YPG güçleri de Şexmaqsud ve Eşrefiyê mahallelerine takviye gönderdi. YPG’den sert darbe yiyen ÖSO çeteleri, yaralılarını arkada bırakıp mahallelerden kaçtı. 26 Ekim günü yaralılarını almak için görüşme çağrısı yapan ÖSO, bu görüşmeye giden gruba pusu kurdu. Çatışmanın ardından YPG Komutanı Şaha Elî Evdo’yu (Nûjîn Dêrik) yaralı halde esir aldı.

Karker Efrîn, bu sürece kadar ÖSO’nun Efrîn’de yerleşmesine izin verilmediğini ama giriş çıkışlarının da engellenmediğini belirterek, “Fakat Şêxmaqsud’a saldırının ardından Nûjîn arkadaşın esir alınması sonrası Efrîn’in tüm yollarını tuttuk. Arkadaşımızın serbest bırakılması için biz de Efrîn’e gelen ÖSO elemanlarını esir aldık. O süreçten sonra da zaten sürekli saldırılara maruz kaldığımız için ÖSO’nun eskisi gibi Efrîn’de rahat hareket etmesine izin vermedik" dedi.

TÜRK DEVLETİ İLK OLARAK KASTEL CİNDO’YA SALDIRTTI

ÖSO çetelerinin Rojava topraklarına ilk saldırısı 27 Ekim 2012’de başlayan Kastel Cindo saldırısıydı. Türk istihbaratıyla çalışan Ömer Dadixi komutasındaki Asifet Şimal isimli çete öncülüğündeki 11 çete, Kastel Köyü ve Kastel Cindo Tepesi'ne saldırı gerçekleştirdi. İlk olarak köydeki Marine kontrol noktasına saldıran çeteler gece de tepeye saldırı gerçekleştirdi. YPG, Marinê Hacizi ve Kastel Cindo Tepesi'ndeki saldırılara karşı ciddi bir direniş gösterdi. 3 gün süren çatışmalarda YPG’den 7 kişi yaralanırken, çok sayıda ölü ve yaralısı olan çeteler ateşkes istedi.

Kastel Cindo Tepesi'ndeki direnişin komutanı Karker Efrîn, şunları anlattı:

“Türkiye ve Dadixi bir komployla 11 çeteyi bize saldırtmıştı. ÖSO’ya, ‘YPG Efrîn’de bir ÖSO elemanını esir aldı ve öldürdü’ demişlerdi. Planlamaları, Kastel Cindo Tepesi'ni alarak ertesi gün Efrîn’e ulaşma temelindeydi. ‘Kastel’i alıp öğlen Efrîn merkezinde namaz kılacağız’ diyorlardı. YPG’nin imkanlarının sınırlı olduğunu bildikleri için direnebilecek bir güç olarak görmüyorlardı. Kastel köyü ve tepesi de Efrîn için stratejikti. Hem Kilis’e hem de Ezaz’a sınırdı. Kastel Cindo Tepesi tüm Efrîn’e hakimdi. Türkiye de sınıra ağır silahlarını ve bir kısım askerini getirmişti. Çetelerin tüm yemek ve cephaneleri Kilis’ten geliyordu.

Birçok koldan saldırdılar. Sadece ilk gün 27 saldırı gerçekleştirdiler. Güçlerimizin tecrübesizliği, sayımızın onlara göre az ve cephanemizin çok sınırlı olmasına rağmen tüm saldırıları kırdık. 3’üncü gün artık cephanemiz kalmamıştı. Sadece arkadaşların üzerindeki mermiler kalmıştı. Efrîn genelinde cephane yoktu. Efrîn genelinde toplasan 10 mermi ancak çıkıyordu. Biz yine de direnişi sürdürüyorduk ama onlar bize ateşkes çağrısı yaptı. Görüşmeler sonucunda üçüncü güç olarak bize karşı savaşmayan bir grup tepeye yerleşti. Biz biraz aşağıya yerleştik. Saldırıya geçen gruplar çekildi. Fakat daha sonraki süreçlerde saldıran grupları getirip yine tepeye yerleştirdiler."

ENKS’Lİ KÜRT GRUPLARIN PROVOKASYONLARI VE ÇATIŞMALAR

2012 yılında ENKS ve MİT’e bağlı olarak Azadi, Selahaddin Eyyübi gibi bazı Kürt silahlı grupları kuruldu. Bu gruplar daha 2012’de ÖSO’yla birlikte hareket ederek YPG’yi tehdit ediyor ve bağlı oldukları PDK-S, Yekiti, Azadî gibi ENKS partileri her alanda Rojava Devrimi karşıtı kara propaganda ve komplolar geliştiriyordu. Efrîn’de MİT ve Barzani güdümündeki Celeme, Birç Abdullah, Basute gibi köylerde Kürt çete grupları örgütleniyordu. 2012’de Cindirêsê’ye bağlı Celeme köyünde Ketibe Selahaddin kuruldu. 2012 yılında YPG bu güçlere karşı küçük operasyonlar düzenleyerek şehir dışına çıkmaları için uyardı fakat çatışma yaşanmadı.

2012 yılında Urfa’da MİT ve ÖSO komutanları arasında gerçekleştirilen toplantılarda bazı yeni Kürt çetelerin örgütlenmesi kararı da alınmıştı.  2012’de Şêx Maqsud ve Kastel Cindo saldırılarına Azadî, Ketibe Selahaddin gibi güçler de katıldı.

2013 yılı Mart ayında YPG, Cindirese’de Bilbile’ye kadar ENKS’ye bağlı bu silahlı çetelere karşı operasyon başlattı. Bu operasyonlarda Basutê, Birç Abdullah ve Raco’ya bağlı Çaqilma köylerinde çatışmalar yaşandı. Operasyonlar sonucunda bu güçlerin Efrîn’de örgütlenerek yaptıkları provokasyonların önüne geçildi.

'ÇETELER BİRLİKTE BİZE SALDIRIYORDU’

Karker Efrîn, Mart 2013’te başlayan operasyonun nedenini ve sonuçlarını şöyle anlattı:

"Selahaddin Eyyubi isimli çete Basutê köyünde bir toplantı yapmıştı. Arkadaşlar uyarmaya gidince Birç Abdullah köyünde ateş açıp, 2 arkadaşımızı esir almışlardı. İdlib Dart İze’ye götürüp diğer çete gruplarına teslim etmişlerdi. Biz de arkadaşlarımızı serbest bırakmaları için Birç Abdullah ve Basutê hattındaki noktalarını kuşattık. Onlara süre vererek arkadaşlarımızı geri getirmelerini istedik. Fakat getirmediler ve aramızda çatışma yaşandı. Sonra teslim oldular. Cindirêsê’den Bilbilê’ye kadar operasyon yaparak MİT’le çalışan birçok kişiyi gözaltına aldık. Raco’nun bir köyünde bir kişiyi yakalamak için operasyon yaptık. Köye gittik. Toplantıları vardı. Hepsi silahlıydı. Çaqilma köyüydü. Biz köye gittiğimizde hepsi çıktı. Arkadaşlarımızın, ‘Çatışmaya gelmedik’ şeklindeki çağrılarına rağmen köye dağılarak ateş açtılar.

Bunun üzerine çatışmalar yaşandı. Kayıpları oldu ve her yerde teslim oldular. Biz de onlardan esir aldık. Onlar esir alıp İdlib’e götürdükleri arkadaşlarımızı bırakınca biz de onlardan yakaladığımız kişileri bıraktık. Bu çatışmalar, bizim tercih ettiğimiz ve Kürtler açısından olumlu bulduğumuz çatışmalar değildi. Fakat onlar MİT’le çalışıyor ve her yerde ÖSO’yu örgütleyerek YPG’ye ve devrimimize saldırıyorlardı.”

2013 YILI: EFRÎN’E YOĞUN SALDIRILAR VE DİRENİŞ

2013, Türk devletinin devrime karşı sahadaki ÖSO, Müslüman Kardeşler, ENKS, Cephet El Nusra ve DAİŞ gibi vekil güçlerini Rojava’da Efrîn ve Serêkaniyê başta olmak üzere birçok alana saldırttığı bir yıldı. 2013'ün Mayıs ayında Efrîn YPG güçlerinin büyük bölümü Şêx Maqsud’da Şam hükümet güçleri ve ÖSO-Cephet El Nusra çetelerinin saldırılarına karşı direniş içerisindeyken Şerewa Basilê hattından saldırdı.

YPG ve bu süreçte yeni kurulmuş olan YPJ güçleri Şerewa hattında bir ay boyunca çetelere karşı büyük direniş göstererek çeteleri işgal ettikleri Efrîn Şerewa köylerinden çıkardı. YPJ, bu hatta yaşanan savaşlarda Rojava’daki ilk şehitlerini verdi. Bêrîvan ve Silava isimli YPJ savaşçıları, Basilê savaşında şehit olarak tarihe geçti.

‘BİZ ŞÊX MAQSUD’DA SAVAŞTAYKEN ONLAR ŞEREWA’DAN SALDIRDI’

Karker Efrîn, Şerewa direnişini şöyle anlattı:

“Çeteler Gobele hattına girmişlerdi. Tabii oradaki köylerden de onlara katılanlar olmuştu. Azadi, Selahaddin Eyyubi çeteleri bu saldırıya katılmıştı. O zaman biz Halep’te savaşta olduğumuz için o köylerde güçlerimiz hemen hemen yok gibiydi. Ziyaretê köyünde az sayıda arkadaşımız vardı. Onları da kuşatıp Ziyaretê köyünden çıkarmışlardı. Biz Halep’ten geri Efrîn’e geldik.

O zaman Şerewa genelinde savaş oldu. Her seferinde bir köyde saldırı duruyor, diğer bir köyde saldırı başlıyordu. En son Gundê Mezin ve Başemre’ye saldırdılar. Basilê köyünde çeteler bir süre kaldı. Sonra Gobele’den operasyona başladık ve Cilbir, Bene, Basilê tüm bu köylerden çeteleri çıkardık. Sadece Ziyarete köyü çetelerin elinde kaldı. Onu da 2015 yılında çetelerden temizledik. Temmuz 2013’te bazı küçük saldırılar dışında biraz sakinlik oldu. Ama bu defa da Ağustos ayında Basufanê köyü hattından saldırdılar ama hiçbir şey elde edemediler. Savaş 3-4 gün sürdü ve geri çekildiler. Bu saldırıların öncülüğünü de Türk istihbaratına bağlı Liwa Tevhid ve Liwa Fetih grupları yapıyordu."

DAİŞ’İN KÖYLERE SALDIRILARINA KARŞI DİRENİŞ

Türk devleti, Eylül 2013’e gelindiğinde sahadaki vekil güçleri ÖSO ve İhvancı çeteleri başarısız kalınca bu defa da Efrîn’e DAİŞ’i saldırttı. 24 Eylül’de Cindirês ve İdlib Atme sınırındaki önemli tepelerde yerleşen DAİŞ çeteleri, tepenin altında mevzilenen YPG savaşçılarına ateş açtı. YPG ve YPJ bazı tepelere hamle başlattı. Stratejik bir tepeyi tuttu. Ertesi gün bu defa DAİŞ çeteleri bu tepe ve karşısındaki tepelere çok yoğun bir saldırı başlattı. 17 gün süren bu savaşta 7-8 YPG-YPJ komutan ve savaşçısı şehit olurken 60 civarında DAİŞ’li öldürüldü. Fakat daha Cindirês’teki savaş sona ermeden DAİŞ, bu kez de Ezaz üzerinden Kastel Cindo Tepesi'ne saldırı başlattı.

O süreçte YPG Efrîn Komutanlığı üyesi olan Karker Efrîn, Eylül 2013’te Cindirês ve Kastel Cindo Tepesi'ne karşı gelişen DAİŞ saldırılarını ve direnişi şöyle anlattı:

"O süreçte Halep’te de çetelere karşı savaştığımız için Efrîn içinde sayımız yeterli değildi. Bu nedenle sınırdaki tepeleri tutamıyorduk. Çeteler yerleşmişti ve buradan saldırdılar. Savunmamızı yapabilmek için bu tepelere hamle yaptık. Tabii onlar sayı olarak da çok fazlaydı ve daha büyük ve vahşi saldırılar gerçekleştirdiler.

Daha oradaki savaş bitmeden 2 ya da 3 Ekim 2013’te DAİŞ, bu defa Kastel köyüne saldırdı. Arkadaşlar direndi, şehitlerimiz oldu. O zaman DAİŞ Ezaz’a saldırmıştı ve daha önce bize saldıran ÖSO çetelerinin hepsi Kastel Cindo Tepesi'ne kaçmıştı. Biz Cindirês’ten Kastel Cindo Tepesi'ne ulaştığımızda 5 Ekim'di. Bu gruplar tepeye geldiler. DAİŞ de peşlerine düşmüştü. Bize birlikte DAİŞ’e karşı savaşmayı önerdiler. Kabul etmedik. Silahlarını alıp geçmelerine izin verdik. Hemen arkalarından DAİŞ Kastel Cindo Tepesi'ne kadar saldırdı. Artık DAİŞ’le karşı karşıyaydık. Bu savaş DAİŞ, Bab hattına doğru çekilinceye kadar yani 2,5 ay sürdü ve bu savaşta da 15 yoldaşımızı şehit verdik.”

EFRÎN GÜÇLERİ KOBANÊ SAVAŞI VE ŞEHBA HAMLESİNE KATILDI

2014, Efrîn’e ciddi saldırıların gelişmediği ama Efrîn YPG ve YPJ güçlerinin Halep’te ÖSO ve Kobanê’deki DAİŞ çetelerine karşı direnişte olduğu bir yıl oldu.

Türk devleti bu defa da DAİŞ’in yönünü Kobanê’ye çevirerek 14 Eylül 2014’te Kobanê’ye saldırttı. YPG ve YPJ güçleri Efrîn’den Kobanê’ye en az 300 savaşçıyı DAİŞ'e karşı direnişe gönderdi ve bu savaşçıların büyük bölümü şehit oldu.

2013 yılında Ezaz, Cerablus, Til Eran, Til Hasil’da Türk devletine bağlı 21 çete grubunun saldırı ve katliamları sonucu Cephet El Ekrad Efrîn’e sığınarak, burada Efrîn köylerinde örgütlenmesini sürdürmüştü. Yine 2014 yılında İdlib’de Cephet El Nusra ve DAİŞ saldırılarından kaçan Liwa Siqur Şimal ve Ceyş El Siwar gibi güçler Efrîn’e sığınmış, köylerde örgütlülüklerini sürdürüyorlardı. Bunlar Devrimci Güçler adı altında bir araya gelerek 2015 yılında kurulan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) bünyesinde yer aldı. 2015 yılında Efrîn’in tam anlamıyla kuşatmada olması ve sürekli tacizlere uğraması nedeniyle Devrimci Güçler, YPG, YPJ Kasım 2015’te İştehare, Tinib, Meryeminê, Anabkê köylerini Türk devleti çetelerinden özgürleştirdi. 3-4 Şubat 2016’da Ziyarete ve Xirabkê özgürleştirildi.

12 Şubat 2016’da QSD Efrîn güçleri Til Rifet’ı kuşatarak Şehba’yı özgürleştirme hamlesini başlattı. Bu operasyon sonucunda çeşitli zamanlarda Efrîn kantonuna bağlı Dêr Cemal, Teneb, Keştear, Merenaz, Vîllat El-Qadî, Elqemiye kasabaları ile Şehba’ya bağlı Til Rifet, Kefer Naya, Kefer Nasih, Ihris, Eyn Deqnê, Beylûniye, Şêx Hilal, Kefer Entwan, Şehabiye ve Til Ecar kasabaları ve Minix Askeri Havalimanı Türk devleti çetelerinden özgürleştirildi. Bu köylerin Türk devleti çetelerinden özgürleştirilmesinin ardından artık YPG, YPJ ve devrimci güçlerden oluşan QSD Efrîn Güçleri, DAİŞ sınırına ulaşmıştı.

 DAİŞ’E KARŞI HAMLE YAPARKEN TÜRK DEVLETİ SALDIRDI

2016 yılında Türkiye ve Rusya arasında gerçekleştirilen Halep’e karşı Şehba anlaşmasıyla Türk devleti 24 Ağustos 2016’da Cerablus’tan itibaren Şehba İşgal Harekatını başlattı. QSD Efrîn Güçleri ise 30 Ağustos 2016’da Bab’daki DAİŞ güçlerine karşı hamlesini yeniden başlattı. Hamle kapsamında çeşitli tarihlerde Um Hoş, Um Qura, Herbel, Hesiye, Semûqa, Til Qerah, Wehşiye, Fafîn, Qeramil, Til Midyeq, Qolsirûc, Hewarîn, Til Şeîr, Muşat, Kefer Qaris, Til Sosyan ve Elaoşa köyleri; Til Sosyan köyündeki çimento fabrikası ve Şehba Barajı çetelerden özgürleştirildi.

Fakat Bab’a doğru ilerleyen QSD güçlerinin karşısına bu kez DAİŞ değil Türk devleti çıktı.

Karker Efrîn, bu süreci şöyle anlattı:

“Biz Şehba’yı özgürleştirme hamlesini gerçekleştirdikten sonra bir süre Til Qirax köyü üzerine hamle yaptık. Bu hamlede ağır kayıplar verdik ve bir süre durduk. O arada Türk devleti de önümüzü kesmek için ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ adını verdiği Şehba’yı işgal saldırısı başlattı. Güçlerimiz DAİŞ’in elindeki Umulqura, Sed Şehba ve Hesacık taraflarına ulaştığında arkadaşları uçaklarla vurdular. Türk uçaklarının saldırısında 22 arkadaşımız şehit oldu. Aslında bu şekilde biraz ilerlememizin önünü kestiler. Karşımıza artık DAİŞ değil Türkiye çıkıyordu ve tüm savaş tekniğini bize karşı kullanıyordu. Fakat bazı yerlerin Türklerin eline geçmesine rağmen arkadaşlar saldırarak onlardan aldılar. Aslında o süreçte birçok şehidimizi DAİŞ’le savaşta değil Türklerle savaşta verdik. Türkler bu alana ulaştıklarında 3 gün üst üste Şêx Îsa köyüne saldırdılar. Şiddetli bir savaştı. Günlük olarak binlerce obüs ve grad füzesi attılar. Burada hiçbir sonuç almadılar. Hiçbir yeri arkadaşlardan alamadılar fakat ilerlememizi engellediler. Artık 2017 yılı bizim için Efrîn ve Şehba’da Türkiye'nin saldırı ve tehditlerine karşı direniş ve direniş hazırlıklarıyla geçti.” 

 BÊRÎTAN SARYA/RÛKEN EFRÎN  HALEP

KAYNAK:ANF

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2