BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)
BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)
0 Yorum
674
22-11-2021

PKK DİRENİŞİ

İdeolojik Grup Dönemi Ve Kürdistan’a Dönüş; 
Kürdistan’da yürütülen sömürgeci asimilasyon sonucu Kürt halkının giderek erimeye yüz tuttuğu karanlık bir ortamda devrimci bir grubun faaliyetlere başlaması kolay olmamıştır. Dönemin baskıcı ve inkar politikalarının üst boyuta çıktığı koşullarda bu grubun esas aldığı düşünce çok radikal boyutlara sahiptir. Kürdistan’ın sömürge altında bulunan bir ülke olduğunun, bu işgali parçalamanın tek yönteminin direniş mücadelesinden geçtiğinin tespiti yapılmıştır. Yine Türkiye devriminin geleceğinin de Kürdistan devrimine bağlı olduğu, Kürdistan’da ulusal kurtuluş hareketiyle demokratik devrim gelişmeden, Türkiye’de sosyalist bir devrimin gerçekleşmesinin çok zor olduğu konusunda düşünce birliği gelişmiştir. Bu düşünce belli düzeyde üniversite gençliği arasında tartışmaya açılmıştır. İdeolojik grup faaliyetleri başta tek tek ilişki, daha sonra da dar bir grup ilişkisi biçiminde zor koşullar altında başlatılmıştır. Grubun giderek belli bir faaliyet düzeyine ulaşması ve kendisiyle diğer siyasi gruplar arasına kesin çizgiler koymasıyla beraber Türk solunun bazı kesimleri ile milliyetçi reformist Kürt grupları antipropaganda yapmaya yönelmiştir. Bağımsızlıkçı düşünce ve çizgiye kapalı oldukları için Önder Apo’nun Kürdistan için geliştirdiği düşünceler onları korkutmuştur. Türk solunun bazı kesimleri egemen ulus kişiliğinin şekillendirdiği anlayışla bunu yaparken, milliyetçi reformist Kürt grupları da Kürdistan’daki egemen feodal işbirlikçiliğin etkisi ve teslimiyetçi bakış açısından kaynaklı bu yaklaşımı geliştirmişlerdir. Grup giderek üniversite çevresinde adından söz ettirmeye ve genişlemeye başlamıştır. 
Yeni bakış açısının yarattığı heyecan ve güçlendirdiği umutla diğer devrimci ve sol hareketlerden farklılığı belirginlik kazanmıştır. Önder Apo aynı zamanda ADYÖD (Ankara Devrimci Yüksek Öğrenim Derneği) başkanıdır. Bir taraftan Türkiye’de devrimci gençlik hareketinin toparlanması için büyük bir çaba sergilerken, diğer bir taraftan da kendi öz grubunu giderek yoğunlaştırma faaliyetlerine ağırlık vermiştir. Aynı dönemde “Kürt siyaseti” yürüttüğünü iddia eden, feodal üst tabakaya mensup kişilerin de içinde yer aldığı reformist Kürt grupları, düzeni zorlamadan, legal zeminleri kullanarak, düzenle bağlarını koparmadan Kürtçülük yapma politikası tarzında bir çizgi izlemişlerdir. Bu reformist gruplar aynı zamanda Güney’deki hareketlerden de destek görmektedirler. Anlaşılacağı üzere imkan konusunda büyük avantajlara sahiptirler. Reformist Kürt gruplarının aksine Önder Apo etrafında örgütlenen grup büyük imkansızlıklar içerisindedir. Buna rağmen örgütsel oluşumunu aksatmaz. Hem ekonomik koşullar hem de diğer bütün koşullar bakımından sıfırdan başlayan, dolayısıyla büyük zorluklarla boğuşarak kendisini var edebilen bir grup olarak şekillenmiştir. Grupsal oluşumun ilk dönemlerinde başta Haki Karer yoldaş olmak üzere ilk çekirdek kadrolarının birçoğu inşaat vb işlerde çalışarak, kendi emekleriyle grup ihtiyaçlarını gidermeye çalışmışlardır. Grup faaliyetlerini başka yerlere aktarmak için yapılan yolculuklardan, barınmaya kadar ciddi sorun ve sıkıntılar karşılarına çıkmıştır. 
Büyük imkansızlıklarla boğuşa boğuşa grupsal faaliyetler ve çalışmalar başlatılmıştır. Bu dönemde sömürgeci devletin Kürt toplumuna dayattığı yok etme siyasetini kabul etmemek, buna karşı doğrudan mücadele etme zorunluluğu kendisini tüm yakıcılığıyla dayatmıştır. Buna karşı güçlü duruşun yolu düşünsel derinlik ve ideolojik yapılanmadan geçmektedir. Önder Apo bu gerçekliğin farkında olduğu için ilk faaliyet olarak ideolojik grubun güçlendirilmesine büyük bir önem vermiştir. Devrimci mücadelenin ön araştırmasını yapmak, teorisini oluşturmak ve doğru yöntemi uygulamak için aydın gençlik içerisinde ideolojik çalışmalar yapmıştır. Tüm bu çalışmalar başlangıç itibariyle Ankara merkezli yürütülmüştür. 1975-76’lara gelindiğinde grubun kat ettiği mesafe, halkın içerisinde bulunduğu konum ve düşmanın boğma girişimleri göz önünde bulundurulduğunda artık göreve yürümenin gerekliliği ve Ankara’da kalmanın anlamsızlığı ortaya çıkmıştır. Grup ilk oluşumunu gerçekleştirmiş, ikinci aşamaya yani açılıma mutlak surette ihtiyaç duymuştur. Mücadelenin Kürdistan’a kaydırılması, örgütsel ağın Kürdistan’da oturtulması ihtiyacı artık gelişmenin vazgeçilmez bir görevi durumuna gelmiştir. Bu hedef doğrultusunda bir takım arayışlara girme çalışmaları başlamıştır. Grup bir taraftan kendi faaliyetini ve açılım çalışmasını yürütürken, öbür taraftan Türkiye devrimci hareketinin ’71’ darbesiyle yaşadığı dağınıklığı toparlama çalışmasını yürütmektedir. 
Yani Deniz, Mahir ve İbrahimlerin şehadeti ardından Türkiye sol hareketinde yaşanan dağınıklığın etkisini azaltmak, toparlayıcı bir rol oynamak ve grupsal faaliyetini beraber, iç içe yürütmek zorunda kalmıştır. Devletin özel harp politikaları, faşist grupların saldırıları ve devrimci dinamikleri dağıtma politikalarına karşı Önder Apo devletin bu konseptini boşa çıkarmak için devrimci bir ittifak geliştirme çalışmalarına girişmiştir. Çünkü bu saldırılara verilecek en güçlü yanıt devrimci gençliğin bütünselliğini geliştirerek güç olmaktır. Hem grup faaliyetleri, hem de toparlanmada belli bir düzey yakalandıktan sonra Türkiye sol hareketi ile ittifak veya ortak mücadele yürütme olanakları araştırılarak, tartışmaları yapılmıştır. Ancak Türkiye sol hareketinin anlayışında var olan milliyetçi şovenist etkilerden dolayı buna açık bir zemin bulunamamıştır. O zaman Türkiye sol hareketinin söylemi “gelin bize katılın. Önce sosyalizmi kuralım, Kürtlerin hakkını devrimden sonra verelim” tarzında olmuştur. Türk sol hareketi sürekli ulusal demokratik düzeyde ayrı bir örgütlenmeye karşı tutum sergilemiştir. Kürt ulusal özgürlük hareketinin ayrıca geliştirilmesine karşı ortak bir tavır içinde olmuşlardır. “En büyük devrimciler biziz, bu nedenle bizim dışımızda devrimci bir hareketin yaşaması ya da oluşması mümkün değildir” anlayışıyla hareket etmişlerdir. Bu yaklaşım üzerine bir grup olarak hareket etme tutumu daha fazla gelişmektedir ki grup içerisinde başta Haki ve Kemal arkadaşlar olmak üzere Türkiye kökenli devrimciler de bulunmaktadır. 
Grup, Türkiye sol hareketinde anlayış birliği açısından olumlu bir yaklaşım görmemiştir. Kürdistan’da devrimci çalışma sürecine yönelen grup bu çerçevede reformist Kürt hareketleriyle ittifak arayışı çalışmalarına ağırlık vermiştir. Bu gruplara “Kürdistan’a gidelim, birlikte çalışma yürütelim, ortak amaç doğrultusunda ortak bir konsept oluşturalım” önerileriyle gidilmiştir. Bunlarda da ciddi bir yaklaşım gelişmediği gibi bu düşüncelerin çok tehlikeli olduğu, devletin duyması halinde hiçbir biçimde yaşam olanağı tanımayacağı, bu nedenle ortak bir ittifaka yanaşmayacaklarını belirtmişlerdir. Hatta kimileri daha da ileri giderek Önder Apo’ya “bu söylediklerini MİT duyarsa seni üç ayda duman eder, yaşatmaz, biz bu işte yokuz” derken başka bir grup da “bu söylediklerin Kürdistan halkı üze_rinde sallanan Demokles’in kılıcı gibidir. Çok tehlikelidir” demişlerdir. “Şeyh Sait iki jandarma öldürdü, Kürdistan’ın yarısı gitti, siz ordu kurup, karakol basarsanız, Kürdistan’ın geri kalan kısmı da ortadan kaldırılır” diyerek, silahlı mücadeleye ve onun hazırlıklarına karşı böylece kesin tavırlarını koy_muşlardır. Direniş çizgisinden ürken işbirlikçi reformist anlayışın teslimiyetçiliği ve çaresizliğinin derinliği bir kez daha görülmüştür. Bunun üzerine artık grubun önünde duran tek yol kendi imkanlarıyla Kürdistan’a yönelmektir. Grup bu temelde Kürdistan’a açılmıştır. Açılım Kürt reformist gruplarının ve Türk sol şoven tutumlarının eleştirisi temelinde olmuştur. Bundan sonra Türk solu ve Kürt reformist çevreler grubun dışlanması, teşhiri ve tecrit edilmesi için farklı politikalar geliştirmişlerdir. Adeta “Bize ne karışıyorsunuz. Biz düzen içinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Mücadele ve direniş de nereden çıktı?” dercesine bir dışlama siyaseti izlemişlerdir. Apocu hareket bunun karşısında yoğun bir ideolojik mücadele yürütme temelinde Kürdistan’da zemin yaratmıştır. Teslimiyetçi gruplara karşı geliştirilen ideolojik mücadele ile Kürdistan’da kendisine yer açabilmiştir. Kürdistan’da artık Apocular olarak tanımlanacak hareketin Kürdistan’a açılım özelliklerine de bazı vurgular yapmakta fayda vardır.
 Kürdistan’da devrimci mücadeleyi başlatmak öyle kolay olmamıştır. Her şeyden önce kadroyu Kürdistan gibi çoraklaştırılmış bir yerde mücadelenin zaferine inandırmak, kadroyu göndermek ve yerleştirmek başlı başına büyük bir azim ve çabayla olabilmiştir. Adeta bir inanç grubunun adanmışlar kadrolarını yaratmadan böyle bir devrimci çalışmayı başlatmak mümkün görünmemektedir. Devrim inancı ve coşkusu muhteşem bir düzeyde geliştirilmeden insanları yeni alanlara göndermenin pek olanağı yok gibidir. En önemlisi de imkansız koşullarda bunu başarmanın hangi yöntemlerle gerçekleştirildiğidir. Apocu harekette yaşanan kadrosal gerçekleşme, tarihe yön veren inanç hareketlerinin adanmışlığına benzer özellikler teşkil etmektedir. Hiçbir karşılık beklenmeden kendini adama en belirgin özelliğidir. Grup ‘Kürdistan’a açılalım, ekmek ve su kadar özgürlüğe ihtiyaç duyan halkın arasına girelim, onları öz değerleriyle buluşturalım’ yaklaşımı dışında başka bir düşünceye kapılmamıştır. Giderek iş ciddileşince grup içinde sarsılan ve kararsızlığa düşenler olmakla birlikte, esas çekirdek grupta bireysel kaygı ve korku zerre kadar yoktur. Verilen görevi sonuna kadar başarmak temel kıstastır. Peki, hareketin kadroları nasıl oldu da birden böyle bir anlayışla bütünleşerek, pratik gerekleri yerine getirdi? 
Hiç kuşkusuz ki Önder Apo faktörü ilk oluşumda olduğu gibi Kürdistan’da görevlendirme konusunda da belirleyicidir. Önderlik, kişilikte yaşanan sömürgeci etkileri gidermeden doğru ve tutarlı bir hareketin geliştirilemeyeceğini bilmektedir. Devrim, halk, özgürlük, eşitlik gibi söylemlerin kendi başına kuru birer slogandan ibaret kalacağını görmüştür. Esas olanın kadronun manevi dünyasını doldurmak ve ruhunu geliştirmekten geçtiğini, bunun yapılmaması halinde farklı bir hüsranla son bulan bir maceradan öte olmayacağını benzer örneklerden görmüştür. Belki 1970’lerin dünya koşulları, tarihteki inanç hareketlerinin mücadele yürüttüğü ve dünyayı değiştirdiği koşullara hiç benzemediği için bunun mümkün olamayacağını düşünenler olacaktır. Kuşkusuz ki, ne koşullar, ne insan bilinci ve zihniyeti, ne de dünyanın içerisinde olduğu gerçeklik aynı değildir. Aynı olan insanın özgürlük istemi, köleciliğe karşı duruşu ve eşitlikçi yaşama duyduğu ihtiyaçtır. Bu ihtiyaçlar binlerce yıl önce de vardı, şimdi de var, yarın da var olmaya devam edecektir. İşte insanları bu kadar adanmışlığa götüren, imkansızlıklar içerisinde yeni atılım ve açılım yapmaya iten sihirli formül budur. Önderliğin kadroda gerçekleştirdiği en önemli yapılanma bu kapsamdadır. Bununla beraber kendine güvenme duygusunu geliştirmesi ve sömürgeci düzenin yaratmaya çalıştığı insan tipinin ne kadar lanetli ve asalak olduğunu göstermesi de ayrı bir rol oynamıştır. Haki arkadaş Antep’e çalışmaya giderken sergilediği tutum ve onun için söylenen söz Apocu hareketin karakterini yansıtmaktadır. “Yorganını aldı, Antep’e gitti” sözü Apocu kadronun ölçüsünü göstermektedir. Bu kadro gerçekliğinin geliştirdiği örgütsel ağ kısa sürede tüm Kürdistan’da adından sıkça söz ettirmeye başlamıştır. 
Başta Antep, Urfa, Amed, Batman, Mardin, Maraş, Dersim, Elazığ, Ağrı ve Kars olmak üzere Kürdistan’ın birçok bölgesinde örgütlenme gelişmiştir. Bu dönemde Türk devleti Apocuları daha yakından izlemeye tabi tutmaktadır. Devlet artık yavaş yavaş işin ciddiyetini ve bu grubun mücadele tarzını anlamaktadır. Bu zamana kadar Türk devleti Apocu grubu da diğer gruplar gibi gördüyse de takibe aldığı ve gelişmeleri yakından izlemeye çalıştığı bilinmektedir. Ancak bu grubun diğerlerinden farklı düşüncelere sahip olduğunu, evini, işini vs bırakarak ciddi bir biçimde devrim sorununa eğildiğini, söyledikleri içerikli sözlerin değişime gebe bir zemin hazırladığını görünce daha ciddi bir şekilde takibe almaya başlamıştır. Söylediklerini pratikte uygulayan ve uygulamaya çalışan, sözüne sahip çıkan bu farklı grup çıkışını, devletin ciddi bir biçimde ele alıp yönelmeyi planladığı uygulamalarla anlaşılmıştır. Kürdistan’a yerleşme süreci gelişirken, Türk devletinin buna verdiği yanıt komplo ve kontravari saldırılar olmuştur. Bu dönemde devlet örgütlemesi olan faşist gruplar hemen her yerde devrimcilere karşı katletme furyası başlatmıştır. Aynı paralelde özel harp dairesine bağlı örgütlenmeler de devlet tarafından geliştirilmiş, kontra örgütler de aynı eksende seri cinayetler işlemiştir. Tecrübe yetersizliği ve devletin birbirine çatıştırma politikasının bir sonucu olarak bazı Kürt ve Türk solu gruplar da saldırı kampanyası içerisindeki yerlerini almışlardır. 
Çok geçmeden 1976 yılında, sol bir örgüt olan HK (Halkın Kurtuluşu) Dersim’de Aydın Gül arkadaşı katleder. 1977 yılında da Sterka Sor isimli bir ajan ve işbirlikçi grup Antep’te Haki arkadaşı komployla şehit düşürür. Haki arkadaş Önderliğin yardımcısı konumundaydı ve bu süreçte Antep’te faşistlere karşı ilk taktik denemeleri yapmıştı. Faşistlere karşı dinamitli bombalı eylemler Antep’in birçok yerinde gerçekleştirilmişti. Bunlar ilk askeri taktik denemelerdi. Haki arkadaşın şehadeti artık yeni bir dönemin başlangıcını kaçınılmaz hale getirmiştir. Çünkü bu katletme ile Apocu gruba açık bir mesaj verilmiştir: “Ya bu işten vazgeçersiniz, ya da hepinizin sonu böyle olur” tarzında verilen bir gözdağı anlamındadır. Aslında Antep’te Haki arkadaşın şehadetiyle grup yeni bir yol ayrımına gelip dayanmış durumdadır. Grup tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak da değerlendirilebilecek bu saldırı karşısında yeni yöntemlere başvurmak zorunlu hale gelmiştir. Bu grup artık sadece bir grup halinde kalarak varlığını sürdüremez. İdeolojik mücadele ve taraftar toplama mücadelesi yanında kendini savunabilmesi de gerekmektedir. Özcesi bu dönemde ideolojik mücadele yürütme yanında politik ve örgütsel sürecin geliştirilmesi ve kendini savunma sorunu da ciddi bir biçimde ortaya çıkmıştır. Grup yavaş yavaş bir harekete doğru yol almaktadır. Gelişen saldırılara karşı nasıl ve hangi taktiklerle bir savunma yapılabileceği üzerine tartışmalar yoğunlaşır. Aynı zamanda saldırgan güçlere karşı nasıl caydırıcı olunacağı sorularına yanıtlar geliştirilmektedir. Yürütülecek örgütsel çalışmalarla ideolojik gelişmenin önünü açmak kadar, yönelimlere karşı da savunma mücadelesinin gerekliliğine ilişkin kararlılık gelişir. Bazılarında yılgınlık gelişse de, Önderlikte ve grubun esasında kararlı duruş daha da pekişmiştir.
MURAT KARAYILAN (HEVAL CEMAL)
(20.BÖLÜM)

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2