BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)
BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)
0 Yorum
696
05-12-2021

15 AĞUSTOS ATILIMI VE GÖRKEMLİ DİRİLİŞ SÜRECİ

Çeteciliğe Karşı Önderliğin Israrlı Çizgi Mücadelesi; 
Silahlı mücadele sahasındaki süreci 1990 yılına kadar yukarıda ifade edildiği gibi izah etmek mümkündür. Tekrardan konuya dönersek, Dörtlü çete dönemi dediğimiz 1987–90 arası süreçte hareketimizin ideolojisiyle tümüyle çelişen bir pratikle partimizin siyasal, örgütsel ve askeri çizgisi önemli oranda saptırılmıştır. Buna karşı Önderlik, yoğun mücadele içerisinde olmuştur. Zaman zaman yapılan müdahalelerle Dörtlü çeteci anlayış ve tarzı geriletilmiş olsa da, dönem boyunca pratiğe damgasını vuran bu anlayıştır. Ama esas olarak çeteci anlayışın arkasında yer alan liberal çizginin de bunda sorumluluğu ve ortaklığı büyüktür. Sürecin bir boyutu bu iken, diğer önemli boyutu ise yaşanan tahribatlara rağmen Kürdistan’da gerilla tarzının oturtulması gerçekliğidir. Feodal komplocu anlayışla hareket eden çeteci yaklaşımların pratiklerine rağmen Önderliğin sürekli müdahaleleri ve dürüst, bağlı, militan yapının direnişçiliği sayesinde gerilla Kürdistan’dan sökülmemek üzere yerleşmiştir. Bu kararlılık ve direnişçilik Kürdistan halkının yurtseverliği ile bütünleşince gerilla tasfiye olma sürecini geride bırakmıştır. Yine gelişen ve direnmede kararlı olduğunu gösteren gerilla Kürdistan’da temel kurtuluş gücü olduğunu pratikte ispatlamıştır. 

Çünkü Türk devletinin uygulamaya koyduğu sıkıyönetim, pişmanlık yasası, köy koruculuğu, OHAL yasası vb türden uygulamalarına rağmen ayakta kalmayı başaran bir gerillaya dönüşmüştür. Türk ordusu köy köy dolaşarak, köy meydanlarında halkı işkenceye tabi tutmasına rağmen yurtsever Kürdistan halkının direnişten taviz vermemesi gerillayı besleyen en temel kaynak olmuştur. Bu yönlü tahribatların ve kirli anlayışların olduğu yerde böyle bir gelişim nasıl olabilir diye sorulabilir. Halkın bu direnişine neden olan birinci etken, Önderliğin mücadelesi ve çizgisinin halk üzerinde yarattığı etkidir. İkincisi dürüst, bağlı, yüreğini ortaya koyan kadroların çabaları, fedakarlığı ve kahramanlığıdır. Üçüncüsü de yurtsever halkın herşeye rağmen gerillayı bir kurtuluş gücü olarak görmesi, gerillaya sarılması ve her koşul altında destek sunmasıdır. 1990 yılına gelindiğinde gerillanın artık Kürdistan’dan sökülüp atılamayacağı, temel bir kurtuluş gücü olduğu, bazı yetersizlikleri taşısa da esasta toplumu yeniden özgür yaşam istemine kavuşturacağı biçiminde halkta güven, umut ve inanç oluşmuştur. 

Özellikle Tahta Reş Konferansı’nın Önderlik tarafından kabul edilmemesi ve 1989 sonbaharı itibariyle Önderliğin bizzat isim vererek Hogir’ı soruşturmaya alma talimatını geliştirmesi önemli bir dönemeçtir. Artık Hogir’ın şahsında ifadesini bulan kontra pratiği genelde mahkum edilmeyle kalınmıyor, bizzat soruşturmaya alınarak, sonuçlarının yapıya mal edilmesinin süreci başlatılıyordu. Bu nedenle yanlış çizginin mahkum edilmesi hem kadroya daha fazla güven veriyor, doğru çizginin uygulanması için perspektif sunuyor, hem de halkın gerillaya ve Önderliğe olan güvenini pekiştiriyordu. Bu açıdan Dörtlü çete pratiğine karşı geliştirilen mücadelenin 1989 sonu itibariyle yeni bir aşamaya ulaşması önemli bir durumdur. Esas olarak bundan sonra doğru çizginin algılanması ve yanlışın mahkumiyeti temelinde gelişmenin önü muazzam bir biçimde açılıyordu. 1990 yılında Savur’da Mardin Eyalet Komutanı olan Salih (Abdullah Avcı), Zana (Kamuran Dündar) ve Zinar gibi tanınan arkadaşların da içinde bulunduğu bir grup arkadaşın şehit düşmesi ardından, Nusaybin’de ilk kez açıktan halkın şehitleri kitlesel düzeyde sahiplenmesi Önderliğin geliştirmek istediği yeni sürece kitlesel katılım anlamına geliyordu. Bu kitlesel sahiplenme aslında tarihsel bir başlangıç rolünü oynamış ve diriliş devriminin somut bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bu, aynı zamanda yeni dönemin temel mücadele biçimi olan serhıldan hareketinin Kürdistan’da artık özgürlüğe kadar sürecek şekilde başlangıç noktası olmuştur. 

PKK’nin kitleselleştiğini gören düşman 1990 yılında daha kapsamlı bir yönelim içerisine girmiştir. Botan başta olmak üzere, Kürdistan boydan boya adeta yeniden işgal edilmiş ama gerillanın direnişi düşmanın bu emelini gerçekleştirmesine izin vermemiştir. Gerilla direnişi geliştikçe, Kürdistan halkının dirilişi güç kazanmıştır. Bir anda Kürdistan’ın her tarafına yayılan ve hızla gelişen serhildanlar süreci bu durumun çarpıcı sonuçlarındandır. 1987–90 arası dönem özünde Kürt’ün kendi içerisinde doğruyu bulmanın boğuşmasını yaptığı dönemdir. Birçok çelişkinin iç içe yürüdüğü, farklı etkenlerin birbirini etkilediği bu süreç, özgürlük mücadelesi açısından oldukça öğretici derslerle doludur. Her şeyden önce Kürt toplumundaki yurtsever, direnişçi, fedakar çizgi ile düşürülmüş, ihanet ettirilmiş, çarpıtılmış kişiliğin mücadelesinin yoğun verilmesi gibi bir özelliğe sahiptir. Bir nevi Kürt’ün kendi kendisiyle kavgasıdır. Aslında kişilik çatışmasıdır. Feodal komplocu kişilik ile devrimci yurtsever kişiliğin çarpışması ve bu çarpışmadan ortaya çıkan enerjinin mücadeleye yaptığı önemli katkıdır. Bu çekişme ve çatışma, IV. Kongre süreci ile yurtsever direnişçi kişiliğin zaferiyle sonuçlanmıştır. Bu temelde ihanetçi, işbirlikçi, feodal komplocu kişilik yapılanmaları önemli oranda dağıtılmıştır. 

Sonuçta çeteci pratik ve anlayışlara bulaşmış kişilikler yargılanmaya tabi tutularak, anlayışları mahkum edilmiş ve doğru devrimci anlayışla bütünleşmeleri için, yaşadıkları olumsuz pratikten ders çıkarmaları amacıyla yoğunlaşma sürecine alınmışlardır. PKK tarihinde bu dört yıl oldukça anlamlı ve önemli derslerle doludur. Her şeyden önce bu yıllar Kürt toplumsal gücünün büyük boğuşma ve hesaplaşma sürecidir. Kürt’ün kişilik ve toplumsal yapılanmasındaki iyi ile kötü özelliklerin yoğun savaşım dönemidir. 15 Ağustos Atılımı’nda sıkılan ilk kurşun, esasında Kürt’ün belirttiğimiz anlayışlarına sıkılmıştır. İlk merminin sıkılmasından sonraki süreç, bu anlayışlarla boğuşma sürecidir. Diriliş devrimi özünde budur. Bu açıdan bu süreci doğru değerlendirmemiz, tarihimizi iyi bilince çıkarmamız açısından oldukça önemlidir. Yaşanan boğuşma ve hesaplaşma sürecinde Kürt’ün kir pas tutmuş, kendi toplumsal özünden uzaklaşarak başkalaşıma uğrayan yönleri önemli oranda törpülenmişse de, yüzyılların beyinlerde yarattığı tüm tortuları bir anda temizlemek mümkün olmamıştır. Botan’da şekillenen kadro, 1990 yılından sonra IV. Kongre ile birlikte Amed, Serhat, Dersim ve Kürdistan’ın dört bir tarafına doğru yayılırken, edindiği savaş tarzını ve alışkanlıklarını da beraberinde götürmüştür. Bu savaş tarzı her eyalette kendisini uygulama zeminini bulmuştur. 

IV. Kongre ile yapılan müdahale Dörtlü çete anlayışı diye tabir edilen feodal komplocu anlayışı önemli oranda geriletmiştir. Bu anlayışın tarihi kökleri eski olduğu için tabii ki tümden giderilememiştir. Tarzın sahipleri önemli oranda tehlike olmaktan çıkarılmıştır. Cezaya tabi tutma, örgütten atma ve bazılarına da yaptırım suretiyle netleştirilmeye gidilmiştir. Parti, Kör Cemal’e, yaptığı bütün tahribatlara rağmen kazanımcı yaklaşmıştır. Ancak o, firar etmeyi esas aldığı için yargılanma ve cezaya tabi tutulma durumu yaşanmıştır. IV. Kongre’de Botan denilen kişilik pratik tahribatlardan dolayı görevsizlendirilerek, örgüt üyeliği geçici olarak dondurulmuştur. Hogir kaçmış, Zeki çağrıya uyarak Önderliğe sığınmış, Önderlik de onu affetmiş ve kendisini kanıtlamak üzere Amed eyaletine gönderilmiştir. Metin unsuru zaten daha önce Önderlik sahasına çekilmişti. Önderlik sahasında kaza adı altında Hasan Bindal arkadaşı şehit düşürmüştü. Aslında bunun Önderliğe yönelik bir girişim olduğu açık ortadaydı. Durumu açıklığa kavuşturmak için soruşturmaya tabi tutulmuş, soruşturma sonunda ne denli komplocu özelliklerle yüklü olduğu açığa çıkmıştır. Bu süreçte bu kişiliklerin durumu bütün boyutlarıyla netleşmiş değildir. Geliştirdikleri pratik önemli oranda örgüte zarar vermiştir. Bunu tümüyle kişilik yapılanmasına ve objektif özelliklere bağlamak zordur. Dolayısıyla sübjektif boyutunu da araştırmak, incelemek ve bu konuda daha kesin sonuçlara ulaşmak gerekmektedir. 

Başta Hogir olmak üzere içlerinden bazılarının sübjektif olduğunu, hemen hemen bütün bulgular göstermektedir. Aslında burada gözü dönmüş çeteciliğin Önderliği hedeflediği açığa çıkmıştır. Daha önceden Önderliğin ideolojisini tersine çevirerek Kör Cemal’in dediği biçimiyle ‘Önderliği nazikçe öldürme’ pratiğinde olan bu çeteci anlayış, fiziki olarak da hedefleyebileceğini, Önderliğin çocukluk arkadaşı olan Hasan Bindal arkadaşı şehit etmeleriyle ortaya koymuşlardır. Bu tiplerin geliştirdikleri tüm olumsuzluklara rağmen PKK’nin kazanımcı yaklaşımlarından ödün verilmemiştir. Kestirmeci bir yaklaşım asla esas alınmamıştır. Önderliğin insanları dönüştürme tarzı farklıdır. Kire bulaşmamış, temiz kalan bir saç teli bile varsa, ondan tutup o insanı kurtarmayı esas alır. Bütün bunlar denenmiştir. Ancak bazıları hukukumuza uygun bir biçimde cezaya çarptırılmışlardır. Anlaşılacağı üzere, IV. Kongre ile beraber “Hogırcılık” denilen anlayışın tümden sökülüp atıldığını söylemek güçtür. Fakat hareket tarafından geliştirilen tedbirlerle bu tarzın önüne geçilmiştir. Bu temelde IV. Kongre ile birlikte yeni bir süreç başlamıştır. IV. Kongre süreci ile beraber bu anlayışın kendisini konuşturmasına son verilmiştir. Fakat etkileri daha sonraki dönemlerde de varlığını değişik biçimlerde sürdürmüştür. Bu, bir mücadeledir. 

Çünkü sömürgeciliğin yarattığı kişiliğin saflarımızdaki etkileri bir anda yok edilemezdi. Önder Apo, düşmanların yarattığı kişilikten arınmanın yöntemini tarih ve toplum çözümlemeleri temelinde geliştirmiştir. Ustalıklı yöntemlerle Kürdistan toplumunu ve kişilik yapılanmasını çözümleme temelinde yürüttüğü bilinçli ideolojik mücadele ile toplumsal gerilemeyi durdurmuş, yerine özgür kişilik ve onun ilişki biçimini yerleştirmiştir. Bu temelde kadro ve komuta anlayışının doğru temellerde gelişimini yaratmıştır. Böyle bir felsefi derinliğe ve kararlılığa dayanmadan bu tür anlayışlara karşı mücadele yürütmek ve başarmak mümkün değildir. Hareketimizin yürüttüğü bu mücadele sayesinde Kürt halkının en iyi, en olumlu özelliklerinin yoğunlaştığı, toplandığı bir kadrosal gerçeklik ortaya çıkarılmıştır. İdeolojik, siyasal, örgütsel, felsefi ve pratik sahada geliştirilen yoğun mücadele süreci ile birlikte partileşmeye gelmeyen kişilikler aşılmıştır. Bu bakımdan PKK tarzının sürekli mücadelede başarıyı esas alan bir tarz olduğu pratikte kanıtlanmıştır. Kürdistan’da 1973–84 arasındaki birinci doğuş dönemi başarıyla gerçekleşmiştir. Ankara’da yürütülen ideolojik mücadele ardından Kürdistan’a dönüş yapılmış, Haki Karer yoldaşın anısına bağlılığın gereği olarak partileşmeye ulaşılmış, Mazlumların, Kemallerin ve Hayrilerin şahsında devrimci kişilikte sıçrama gerçekleşmiş ve anılarını zafere taşımak için silahlı gerilla direnişi başlatılmıştır. 

15 Ağustos Atılımı’yla birlikte artık dirilişi gerçekleştirme sürecine yönelen hareket, toplumun her kesiminden gerçekleşen katılımlarla birlikte ağır kişilik sorunlarıyla da zorlanmıştır. Bu zorlanma III. Kongre’nin ortaya çıkardığı doğru, derin çözümleme, aldığı kararlar ve geliştirdiği müdahalelerle tehlike olmaktan çıkarılmıştır. III. Kongre’den sonra dişe diş bir mücadele ile süreç başarıya doğru evriltilmiştir. Kürdistan’da oluşan kişilik özelliklerini ve yapılanmasını kısa süreli eğitim ya da yoğunlaşmalarla ortaya çıkarıp, olumsuz etkilerini gidermek mümkün değildir. İnsan zihniyetiyle uğraşmak ve değiştirmeye çalışmak dünyanın en zor işlerinden biridir. Çünkü binlerce yılın geliştirdiği düşüncelerin toplandığı merkez insan zihniyetidir. Kürtlerdeki zihniyet oluşumu daha vahimdir. Kürdistan’dan geçen her güç kendine ait bir parçayı Kürt’ün zihniyetine yerleştirmiştir. Yerleştirilen parçaların çarpışması oldukça dağınık ve karışık bir zihniyet formunu şekillendirmiştir. 15 Ağustos Atılımı işte bu zihniyet formunu köklü dönüşüme uğratmanın başlangıcı olmuştur. Bu mücadele sürecinde hareketin şekillendirdiği kişilik doğrultusu, Mazlumların şahsında somutlaşan PKK’nin militan özelliklerine dayanılarak yürütülen yoğun mücadeleyle kadroda doğru komutanlaşma çizgisini geliştirmiştir. 

Tabii bunda Agitlerin, Erdalların, Bedranların, Havvaların, Saadetlerin, Rukenlerin, Berivanların ve yüzlerce şehidin emeği ve çabası belirleyicidir. Yine bu süreçlerde partinin merkez komite üyeleri olan Mahir (Ahmet Güler), Derikli İsmail, Büyük Harun ve Tercüman Yusuf gibi arkadaşların kahramanca mücadeleleri ve şehadetleri diriliş sürecine ruh katmıştır. Özgür kişiliği yaşanılır kılmada ve halka taşırmada bu değerli kadro ve komuta yapısının yol açtığı gelişmeler tarihi niteliktedir. Yine yaratılan özgür kişilik ile mücadele içerisinde kadın devrimcilerin azimli direnişleri Kürdistan toplumunda sosyal bir devrimin gelişmesine olanak sağlamıştır. 15 Ağustos Atılımı’ndan sonra gerilla saflarında başta Çiçek Selcan, Hanım Yaverkaya, Sultan Yavuz, Nafiye Öz ve Rahime Kahraman arkadaşlar olmak üzere, birçok kadın arkadaş şahsında temsilini bulan büyük direnişler gerçekleşmiştir. Bese Anuşlardan başlayan, Türkan Derinler, Azime Demirtaşlar ve ardılları Afrinli Ruken, Kubanili Dicle gibi direnişçiler, yine Adife Sakık gibi salt yurtseverliğe dayalı katılımlar ve yaşanan şehadetler Özgür Kadın Hareketi’nin gelişiminde önemli bir yere sahiptirler.

Bese Anuşlardan başlayan kadın şehadetlerine 1989 yılında Berivan arkadaşın şehadetinin eklenmesiyle önemli bir dönemece ulaşılır. Berivan yoldaş serhıldanlarla hareketin kitleselleşmesinin sembolü olur. Şehit Berivan’ın Cizre’de sergilediği pratik, özgür kadın militanının ölçü ve mücadele yöntemini, sahip olması gereken özellikleri herkese göstermiştir. Cizre yöresi ve Cudi’de yarattığı pratik sonuç, tüm Kürdistan kadını için çok güçlü bir mesaj olmuştur. Diriliş devrimi, özünde toplumsal bir devrimdir. Çok güçlü ideolojik, felsefi ve politik temellere oturduğu için düşünsel devrim boyutunu da açığa çıkarmıştır. Kürdistan’da yürütülen özgürlük mücadelesi kişilik temel alınarak yürütülmüştür. Öncelikli hedefi kişilikleri özgürleştirmek, onu köleci ruh halinden, feodal komplocu düzen ilişkilerinden, yine sömürgeciliğin uşaklaştırıcı Kemalist etkilerinden kurtarma mücadelesi olmuştur. Kuşkusuz bu savaşım öncelikli olarak kadro üzerinde yürütülmüştür. Kadro üzerinde yürütülen bu mücadele ilerletildikçe halk üzerinde de olumlu etkisini göstermiştir. Diriliş devriminin düşünsel, demokratik, toplumsal devrim olmasının gerçeği buna dayanmaktadır. Devrim, komple bir devrimdir. Geliştirilen direniş de komple bir direniştir. Bu temelde Kürt halkının uluslaşması sağlanmış, düşünce sistemi değişmeye başlamış ve özgürlüğe duyduğu özlem derinleşmiştir.

MURAT KARAYILAN(HEVAL CEMAL) (32.BÖLÜM)

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2