BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)
BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)
0 Yorum
574
11-12-2021

DİRİLİŞ DEVRİMİ VE İNİSİYATİFİN GERİLLAYA GEÇMESİ

Mahsum Korkmaz Akademisi; 
İnsanlık ve toplumların tarihine yön veren bütün büyük düşünce ekolleri kurdukları eğitim sistemine dayanarak varlıklarını süreklileştirmişlerdir. Özellikle düşünsel sistematiği sağlaması ve toplumda yaşam tarzına dönüştürmesi itibariyle mabetler belirleyici kurumlar olmuşlardır. İslamiyette camiler, hıristiyanlıkta manastır ve kiliseler, Yahudilikte sinagoglar ve antik Yunanda felsefe okulları oluştukları dönemden günümüze kadar tarihe yön vermişlerdir. Bir mabede sahip olmaksızın düşüncenin tarihselleşmesi mümkün olmamıştır. Apocu düşünce ve felsefenin tarihten süzülüp gelen insanlığın ortak değer yargılarının bileşkesi olarak anlam bulması, bir mabede sahip olmasını zorunlu kılmıştır. Bu anlamda Mahsum Korkmaz Askeri Akademesi tarihsel benzerlerin icra ettiği görevi karşılamada üzerine düşeni yapmada önemli bir adım olmuştur. Zira PKK’yi Kürdistan’da temel yaşam biçimine dönüştürmesi ve gerillanın Kürdistan’da oturmasını sağlaması bakımından Mahsum Korkmaz Akademisi büyük rol oynamıştır. Sadece dönemsel bazı görevleri yerine getirmesi bakımından değil, alanlara savaşçı, komutan ve ideolojik, siyasal kadro yetiştirmek ve doğru mücadele çizgisini oturtmak açısından da tarihte yeni bir çığır açmıştır. Askeri bilim ve tekniği ilk etapta Lübnan sahasında Filistinlilerden öğrendik. 

Ancak Lübnan zemininde sonradan açılan akademide gördüğümüz eğitim sadece teknik askeri bilgilerle sınırlı değildir. İdeolojik eğitimin derinleştirilmesi, inanç ve kararlılığın geliştirilmesi okulu olarak ordunun temeli de orada atılmıştır. Sonrasında orada alınan eğitim Kürdistan’ın özgün koşullarına uyarlanarak, Kürt halkının ‘makus’ kaderi değiştirilmiştir. 1986 yılında Lübnan sahasında III. Kongre’nin gerçekleştirildiği salonun Mahsum Korkmaz Akademisi’ne dönüştürülmesiyle gerilla ordulaşmasında gelişme yaşanmaya başlanmıştır. Çünkü halk ordusu olan ARGK örgütlendirilmiş ve okul kuruluşu ilan edilmiştir. Mahsum Korkmaz Askeri Akademesi’nin açıldığı 1986 yılından 1992 yılına kadar gelişen süreç çok önemli gelişmelere yol açmıştır. Binlerce gerilla bu akademiden geçerek, yeniden şekillendirilmiş ve savaş sahasına aktarılmıştır. Akademide eğitilenler, gördüğü derslerle kişilikte yaşadıkları dönüşüm temelinde adeta yeniden bir doğuşu yaşamaktaydı. Akademide altı ay ya da bir yıl kalan birçok arkadaşın giderken toprağından bir avuç yediklerine, ceplerine koyup kendileriyle götürdüklerine bizzat şahit olanlardanım. Çünkü yeniden doğuş yeri olma gibi işlevsellikle, insanları tüm kir ve pasından temizliyordu. Akademinin ismi her ne kadar askeri olsa da, öncelikle ideolojik eğitim verilerek, kişinin yeniden şekillendiği bir ocak halinde bir felsefe okulu olarak derinleşmeyi yaşamıştır. 

Önderliğin katılım sağladığı derslerle akademi herhangi bir devlet sisteminin geliştirdiği akademilerden çok daha farklı olarak, kişilik şekillenmesini geliştirme gücüne ulaşmış ve bir devrim okulu rolünü oynamıştır. Elbette ideolojik eğitimle birlikte askeri bilinç, bakış açısı, ruhu ve yaşam tarzı da verilmekteydi. İnsanlar Avrupa’dan, Türkiye’den, ülkenin çeşitli yerlerinden klasik Kürt bakış açısıyla ve egemen düzenin etkileri altında şekillenen bir zihniyet oluşumu içinde geldikleri akademiden insanlık, çağ, değer yargıları ve komünaliteye dayalı kişilik düzeyinde yeniden gerçekleşerek ayrılmaktaydılar. Akademi bir tür insan laboratuarı görevi görerek, kişilerin çözümlemeye tabi tutulup, analiz edildiği ve yeniden şekillendiği bir yerdi. Özellikle III. Kongre’de Önderliğin ifade ettiği “Burada çözümlenen an değil tarih, kişi değil sınıftır” belirlemesi akademinin temel şiarı olmuştur. Yaşama, özgürlüğe ve mücadeleye dair olan her bilgi birikimi burada edinilmiştir. PKK hala Mahsum Korkmaz Akademisi’nde gördüğü eğitime dayanarak yaşayabilmektedir. Hem askeri taktik, teknik olarak görülen genel eğitimler, hem de ideolojik, felsefi düzeyde Önderliğin verdiği dersler ordumuzun temeli haline gelmiştir. Bu anlamda burada hazırlanan gerilla grupları her yıl eyaletlere takviye olarak gönderilmiştir. 

Ancak bunca emek ve muazzam çabalarla hazırlanan grupların eyalet yönetimleri tarafından doğru değerlendirildiğini belirtmek mümkün değildir. Kuşkusuz her eyalet sürekli aynı yaklaşımla yaklaşmamıştır. Ama çoğu zaman değerlendirme noktasından uzak kalmışlardır. Örneğin ilk süreçlerde akademiden giden grupların gördükleri eğitimin etkisiyle çizgi dışı anlayışlara tanık olduklarında gösterdikleri reaksiyonları kırmak için eyalet yönetimleri “bunlar dolduruluşa getirilmiş, gerçeklerin farkında değiller, şunlara bir ağır yük verin akılları başlarına gelsin” türünden yaklaşımlarla boşa çıkarılmıştır. Savaş sahasına giden grupları adeta pratik zorluklarla karşı karşıya getirip, teslim alma çabalarını yoğunlaştırmışlardır. Çünkü genellikle Önderlik sahasından ülkeye gidenler, daha önce pratik savaş deneyimine sahip olmayan kadrolardır. Daha sonraki yıllarda tecrübeli arkadaşlar da eğitim amaçlı gidip gelmiştir. Bu durum 1990’dan sonra gelişmiştir. Ancak ilk dönemlerde dağ tecrübesi olmayan kadrolar ağırlıktaydılar. Pratik sahaya giden kadroların etkisizleştirilmesiyle Önderlik müdahaleleri önemli oranda boşa çıkarılmıştır. Akademiden giden kadrolar doğru çizgiyi temsil etme gücünden düşürüldüğü için, eski pratik yaklaşımın hakimiyetini önemli oranda korumasına neden olmuştur. 

Önderliğin savaş sahasına yaptığı bu denli müdahalelerin istenilen düzeyde sonuç almamasına yol açan bu yaklaşım olmuştur. Karıştırılmaması için bir noktayı özellikle belirtmek gerekiyor. Ucuz yaşamak isteyenler de PKK ortamında az çıkmamıştır. Bu kişilerden bazıları dönemsel bazı düzenlemeler veya yaşanan boşluklardan yararlanarak öne çıkabilmişlerdir. Bu doğrudur, ama esasta emek sahibi olmayan biri en tepeye de yerleştirilirse, ömrü çok fazla olmaz. Çünkü sonuçta güç olmanın belirli kriterleri vardır. Örnek kabilinden belirtelim, en erken zirveye çıkanlardan biri olan Hogir, pratikte gece gündüz tepeden tepeye koşan, pratik sahada işleri yapan, çaba harcayan biridir. Pratik çabalarıyla herkesi karşısında etkisizleştirmiştir. Adamın bazı yetenekleri olduğu için erkenden sivrilmiştir. Fakat parti kültürü ve ahlakını almamış, çizgiyi özümsememiş, sadece bazı pratik yeteneklerine dayanarak öne çıkmış, kısa sürede de “ne oldum delisine” dönmüştür. Yine Ferhat için ayağını hiç ülkeye atmamış, hiçbir eyleme katılmamış olduğu belirtiliyor. Evet, bu doğrudur. Bu kişinin ciddi bir fedakarlığı yoktur, savaş sahasında etkili bir pozisyonu yoktur. O daha çok karar veren konumda kalmıştır. Savaş hakkında ciddi bir yoğunluğu olmamasına rağmen salt yetkisine dayanarak birçok eylem kararını verebilmiştir. Ciddi bir yeteneği yoktur. Dilini ve pozisyonunu iyi kullanmıştır. Belki Önderliğin kardeşi olması itibariyle toleranslı yaklaşımdan yararlanmıştır, ama lafazanlık yeteneğini de bu toleranslı yaklaşımla birleştirerek kendine yer açmayı becermiştir. 

Hem İran, hem de Xakurke dağ ilişkisine dayanarak kendini ayakta tutmuştur. Yetenek açısından tümden sıfırlanmasa da zayıf bir karaktere sahip olduğu açıktır. İhanet etmiş, tasfiyeci olmuş birçok unsur için bunu söylemek mümkündür. Hatta bazıları saflarımızda olduğu müddetçe yetenekli pratikleri de olmuştur. Bu kitap gerçeklere dayanmak durumundadır. Çünkü kan ve emekle yazılan bir tarihin ifadesidir. Bu nedenle her şeyi tüm çıplaklığıyla ifade etmek bir görevdir. Kötülük yapanların kötülüğünü belirtmek kadar, doğrularını da belirtmek tarih açısından önemlidir. Bilimsel, doğru yöntem, tarih karşısında her şeyi yerli yerine oturtmaktan geçmektedir. Sıradan, basit biri Önderliğin perspektiflerini boşa çıkarma gücüne sahip değildir. Ama güçlü bir pratik sahibi olan, kendine belli bir çevre oluşturmuş olan bir kimse bir hayli boşa çıkarabilir. Ülkeye giden kişileri zorluklarla yüz yüze bırakarak etkisizleştirme yöntemi, Önderlik müdahalelerini önemli oranda boşa çıkarmıştır. Hatta Önderliğin yazılı talimatları ya üstten okunup geçilmiş, ya da hiç okunmadan katlanıp cebe konulmuştur. Bu durum sonradan fark edildiği için 1987’den sonra yazılan tüm talimatlar yapıya açık hale getirilmiştir. Bu yıldan sonra salt yönetimlere yazılan talimat yoktur. Bazen olmuşsa da kısa notlardan ibaret kalmıştır. 

1987 yılına kadar Önderlik çok fazla çözümleme geliştirmiyordu. Bu döneme kadar bu konuda daha çok görevi merkezi yapıya bırakmış ve onlara çok güveniyordu. ‘Arkadaşlar var, gücü eğitirler, şekillendirirler’ diye bir inanç taşımaktaydı. Ama III. Kongre sürecine gelindiğinde öyle olmadığı anlaşıldıktan sonra, Önderlik ağırlığını koymuştur. Bu süreçten sonra Önderlik iki temel çalışmayı üstelenmiştir. Birincisi; gücü eğitme, ikincisi bizzat yönetmedir. Önderliğin düşman tarafından sürekli hedeflenmesinin nedeni budur. Çünkü taktik öncülük görevini yapmamış, karargah olamamış, planlama geliştirememiş, yönetme gücünü gösterememiştir. Böyle olunca her yaşanan boşluğu Önderlik doldurmaya başlamıştır. Özellikle Akademi’yi derinlikli kullanabilmesi, hareketi sürekli kadrosal açıdan beslemiş ve büyük çıkışlar yapmasına imkan sunmuştur. Eğitim ve talimat ihtiyacı ciddi bir biçimde ortaya çıkınca çözümlemelerin süreklileşmesi gündeme gelmiştir. Özellikle merkezi yapının fazla eğitici olamaması ve kadrodaki dar ve yetersiz bilinç durumu pratiğe çok kötü yansıyordu. Pratiğe ve sorunlara cevap olamayan kadro daha çok her şeyi üste havale ediyordu. Üst yani merkezden de gereken desteği bulamayan kadroda ciddi bir tıkanma durumu yaşanmaktaydı. Bu nedenle daha yetkin, daha inisiyatifli, adeta herkesin merkez gibi hareket edebildiği, ademi merkeziyetçiliği alabildiğine geliştirebilme olanağı olan bir kadro tipinin geliştirilmesi esas hedef haline getirilmişti. III. Kongre’den sonra Terzi Cemal akademi sorumlusu yapılmıştı. 

Fakat kısa sürede eğitim ve anlayış vermediği, kongre doğrultusunda gücü hamleye hazırlamadığı, tersine dedikodu, iç çelişki ve kuşkularla uğraştırdığı görülünce, görevden alınmış ve bizzat Önderliğin kendisi ders vermeye başlamıştır. Dersler aracılığıyla hem yaşanan bu olumsuz durumların çözümlemesini yapmakta, hem de kadroyu bilinçlendirmeye çalışmaktaydı. Böylece Akademi gelişen gerilla savaşının beyni, ruhu ve yüreği olmaya başlamıştır. Akademi’den eyaletlere giden kadroların bazıları oradaki anlayışlar tarafından güçten düşürülüp etkisizleştirilirken, önemli bir kısmının rolünü oynaması temelinde mücadele ilerletilmiştir. Türk devleti Akademi’nin Önderlikle buluşmasından dolayı oynadığı büyük rolü görünce, burayı hedeflemeye başlamıştır. Oluşan devrimci ortamı sabote etmek, yaşamı bozmak ve hareket içerisinde bilgi almak üzere çok sayıda ajan göndermeye başlamıştır. Türk devletinin gönderdiği ajanlardan bazıları deşifre edilmişlerdi, verdikleri bilgiler hayati önemdeydi. Türk devleti bir süre sonra sızmalarla veya daha başka askeri tedbirlerle gelişen gerilla hareketini önleyemeyeceğini iyi anladı. Özellikle mücadelemize karşı yürütülen savaşta NATO’nun önemi fazla olmuştur. Pratikte Türk ordusu gerillaya karşı savaşıyordu ama arkasındaki siyasi, diplomatik, teknik ve askeri güç NATO güçleriydi. Bu güçler hareketimizin giderek gelişme yaşadığını, Ortadoğu bölgesinde etkili bir güç haline geldiğini, bunun da stratejik çıkarları açısından tehlike arz edeceğini düşünerek hareketimize karşı uluslararası bir konsepti gündeme getirmişlerdi. Bu konsept temelinde öncelikli hedef, akademinin kapatılması ve Güney Kürdistan’daki eğitim kamplarımızın ortadan kaldırılmasıydı.
 
Akademinin kapatılması için ABD, NATO ve Mısır gibi çeşitli uluslararası güçler devreye girerek, Suriye ve Lübnan üzerinde baskı uygulanmış ve nihayetinde 1992 Eylül ayında Bekaa Vadisi’ndeki Mahsum Korkmaz Askeri Akademesi kapatılmıştır. Akademi kapatılınca burada bulunan 200’ü aşkın arkadaşın gruplar halinde Haftanin’e aktarılmasına başlandı. Çünkü Önderlik Akademi’yi Haftanin’e taşımamız, Akademi’yi Haftanin zemininde örgütleyip, geliştirmemiz için perspektif vermişti. Hatta bazı derslere büyük telsiz üzerinden katılabileceğini de belirtiyordu. Önderlik alınacak bir uydu telefonu üzerinden Türkiye’deki siyasi örgütsel çalışmaları da Avrupa’da olduğu gibi Haftanin’den yönlendirmemizi öngörüyordu. Ancak Güney savaşının araya girmesi ve koşulların olgunlaşmaması nedeniyle bu düşünce pratikleşmedi. Bunun için Avrupa’dan gönderilen uydu telefonu da savaş nedeniyle Zelê’ye gönderildi. Akademinin kapatılması kararı ardından Akademi öğrencileri grup grup Haftanin’e doğru yola çıktılar. Birinci grup sağlam ulaştı. Bu grupta Şehit Erdal arkadaş ve daha sonra Haftanin’de şehit düşen Beşir, Rızgar gibi arkadaşlar da vardı. İkinci grup, Zaxo yakınındaki Çiyayê Bêxêr’e ulaşırken, aynı gün bilinen ‘92 Güney savaşı başladı ve aynı gece hem Haftanin’e, hem de bu grubun bulunduğu Bêxêr dağına saldırı yapıldı. Grup çatışarak şehitler verdi. Büyük zorluklarla gerilla birliklerine ulaşmayı başardı. Arkasından gelen grup da çatıştı, ama silahsız olan 25 kişi gruptan koptu. Palo arkadaş da bu grubun içindeydi. Palo arkadaş sonradan Amed eyalet yönetiminde bulunup, Mart 1999’da Sason alanında Amed (Ferdi Özgen) arkadaşla -toplam 17 arkadaş- birlikte şehit düşen bir arkadaştır.
 
Çiyayê Bêxêr eteklerinde oldukça derin, çıkış vermeyen ve zikzaklı vadiler vardır. Arkadaşlar aramasına rağmen grubu bulamadı. Grup yanlışlıkla bir derin vadiye girip bir daha oradan çıkmayı başaramamıştı. Bir sonraki gün peşmergeler tarafından bulunup esir alınmışlardı, zaten silahsızdılar. Bunu anlatmamızın nedeni ’92 Güney savaşının ön hazırlıklarını belirtmek amacıyladır. Çünkü Bekaa’daki akademinin kapatılmasıyla beraber Güney Kürdistan’daki kamplar üzerinde de aynı anda yönelimler başlamıştı. Bu da ’92 Güney savaşının uluslararası boyutunu göstermesi bakımından çarpıcı veriler sunuyor. Bilindiği üzere Agit arkadaşın gerilla savaşının Kürdistan’da oturtulmasında çok büyük emeği olmuştu. Şehit düştükten sonra adına kurulan akademinin verdiği eğitim aynı rolü oynamıştır. Agit arkadaş akademiyle bir nevi gerilla savaşını devam ettirmiştir. Zaten ölümsüzlük budur. Agit arkadaşın tüm çabası gerillayı Kürdistan’da oturtmaktı. Erken şehit düşünce anısına açılan akademi de Önderliğin çabalarıyla aynı amacı gerçekleştirmiştir. Kemal Pir arkadaşın 1976 başında Birecik’te yaptığı bir toplantıda halen hafızada kalan sözlerinden biri de “Kürdistan halk ordusu” ismidir. Kemal arkadaş ordulaşmaya büyük önem veren bir arkadaştı. 

Kürdistan halk ordusu kurulmadan, Türk ordusunun Kürdistan’dan sökülemeyeceğini sürekli ifade ediyordu. Hatta mahkemede, “Siz halk ordusunu kurmuşsunuz, zorla bu insanları bu orduya katmışsınız” gibi iddialar karşısında, “Biz kimseyi zorla almadık, ikna etmek için gerektiğinde üç saat, gerektiğinde üç yüz saat konuşuruz. Biz henüz halk savaşı düzeyine ulaşamadık; halk ordusuna ulaşmış olsaydık, şimdi burada sayımız daha az, fakat sesimiz daha gür olurdu” diye karşılık vermiştir. Görüldüğü gibi Kemal Pir arkadaşın tüm hayalleri Kürdistan’da bir halk ordusunun kurulmasıydı ve sonrasında bir zafer gücü haline ulaşabilmekti. Kemal Pir arkadaşın büyük takipçisi, Agit arkadaş tüm gücünü ordu için harcamıştır. Keza, Haki Karer arkadaşın Kürdistan’da bazı askeri denemeler yapmasının amacı yine halk ordusunun temelini atmaktı. İşte, Önderlik bu amaca bağlılığın, yoldaşa ve şehide bağlılığın bir gereği olarak, Mahsum Korkmaz Akademisi vasıtasıyla bu arkadaşların istemlerini yerine getirmek için harcadığı çabaları ordulaşmayla bütünleştirmiştir.
 
MURAT KARAYILAN(HEVAL CEMAL) (38.BÖLÜM)

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2