BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)
BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)
0 Yorum
1021
26-11-2021

PKK DİRENİŞİ

Filistin-Lübnan Sahasında Gerillalaşmaya Doğru; 
Önder Apo, Lübnan’daki Filistin sahasına açılırken, deyim yerindeyse bilinmezliğe doğru bir yol almıştı. Çünkü tek bir ilişki olmadan çıkış yapılmıştır. Filistin Kurtuluş Örgütü o dönemlerde Güney Lübnan’da hakim bir güçtü. Bu sahada Ortadoğu ve dünyanın birçok örgütü bulunmaktaydı. Devrimci örgütlerin sahası olarak da adlandırılabilecek bir sahadır ve yeni çıkışlar için ilham kaynağı rolündedir. Devrimci örgütler bu sahada eğitimlerini gördükten sonra devrimi kendi ülkelerine taşımak üzere çalışma yürütüyorlardı. Ancak burada faaliyet gösteren, eğitim gören birçok örgüt önceden çeşitli yollarla Filistinli gruplarla ilişkilenerek, orada kendilerine yer açmışlardı. Önderlik tek bir ilişkiye sahip olmadan bu sahaya gitmiştir. Ne maddi bir imkan, ne tanıdık bir çevre bulunmaktadır. Devrim ısrarı, inanç, düşünsel düzeydeki derinlik ve yaşam tarzında gösterilen tutarlılıkla adeta iğne ile kuyu kazarcasına devrimci çevrelerle ilişki kurulmaya çalışılmıştır. Güneybatı Kürdistan’daki dost Kürt çevre ve ailelerin de yardımlarıyla Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Mücadele Cephesi ile önceleri sınırlı da olsa bir ilişki geliştirilir. Yaser Arafat’ın El-Fetih Hareketi Filistin hareketleri içerisinde en etkin örgüt konumundadır. Ancak tam da bu dönemde Türk devletinin El-Fetih ile ilişki kurması nedeniyle bizimle ilişkileri çok sıcak olmamış, belli bir düzeyde kalmıştır. Hareketimiz Suriye-Lübnan sahasına çıktığında hiçbir ilişki ve dayanak olmadığı gibi önceden buralara gelip ilişki kuranların, hareketimiz hakkında çok ciddi anti propaganda yapmış oldukları görülmüştür. 

Hareketin uluslararası sahaya açılmaması için düşman güçler çok yoğun tedbirler almıştı. Hatta birileri PKK adına önceden gidip ilişki kurmuşlardı. Bu çok ciddi bir sorun olmuştu. Bizi ise PKK değil, bir nevi Türkeş partisinin Kürdistan’daki bir kolu gibi göstermeye çalışmışlardı. DDKD’nin (Devrimci Doğu Kültür Dernekleri) o zamanki temsilcilerinin PKK adını kullanarak, gelip ilişki kurduğunu öğrenmiş olsak da bunun kimin oyunu ve ne amaçla yapıldığı tam olarak anlaşılmamıştır. Ama hareketimizi uluslararası alanda barajlamaya dönük çabaların bir sonucu olduğu da açıktır. Bütün bu engeller büyük bir sabır, ısrar ve metanetle sürdürülen diplomatik mücadele ve pratikteki kararlı duruşla aşılmış ve böylece Filistin ve diğer çevrelerle adım adım ilişki kurma olanakları yaratılmıştır. Belirttiğimiz Filistin hareketlerinin kamplarını Kürdistan devrimcilerine açmalarıyla giden gruplar eğitim görmeye başlamışlardır. Filistinlilerin giderek dostluklarını güçlendirmesinin temel nedeni Kürdistan devrimcilerinin kararlılığı, fedakarlığı, katılımcılığı ve devrimci duruşlarıdır. Bunun üzerine Önderlik ülkeden grupların Filistin sahasına gönderilmesi için talimat vermiştir. Ancak ülke yönetimi durumu kavramaktan uzak kalmış, çalışmaların duracağını düşünerek, Önderliğin gelmesini istediği kadroların yarısını göndermiştir. Böylece Kemal Pir, Delil Doğan gibi arkadaşların da içinde bulunduğu ilk gruplar Filistin’e giderek eğitim görmüşlerdir. Ardından, ülke pratiğindeki amatör, dar pratikçilik gibi yetersizlikleri aşmak için tekrar ve hızla ülkeye düzenlemeler yapılmıştır. Fakat daha sonra 12 Eylül faşist askeri cuntanın gelişmesiyle birlikte alınan geri çekilme kararı temelinde dışarıda kalan kadroların hemen hemen tümü bu sahaya çekildi. Geri çekilme perspektifi temelinde hareketimizin yürüttüğü genel ve yaygın olan faaliyetler durdurulmuştu. Ülke içerisinde sadece gizli dar bazı birimlerin bırakılarak her bölgeden seçilmiş kadroların Lübnan sahasına çekilmesi, geri kalan kadro ve sempatizan çevrelerinin kendilerini korumaları öngörülmüştü. 

Ancak gerek bırakılan gizli birimler, gerekse de kendini korumak için çeşitli yerlere gidenlerin tümü 1981 yılı süreci içerisinde yakalanmışlardı. Böylece örgütlü birimler sınırlı bir biçimde Mardin’in bir-iki bölgesi dışında kalmamıştı. 12 Eylül cuntası ile beraber her bölgede tespit edilen arkadaşlar Filistin sahasına bu temelde çekilmiştir. İlk etapta 150 civarında bir kadro sayısı gruplar halinde yeni eğitim sahasına ulaşmıştır. ’81’ süreci genelde bir geri çekilme sürecidir. Yıl boyunca Dersim ve benzeri alanlarda kalan kadroların çekilmesiyle 200’ü aşkın kadronun Lübnan sahasına ulaşması sağlanmıştır. Yurtdışına çekilen kadrolar gruplar halinde Filistinlilerle beraber çeşitli yerlere yerleştirilerek, hem askeri hem de yoğun bir siyasi eğitime tabi tutulmuşlardır. 12 Eylül faşizminin devrimci potansiyele indirdiği darbelerin etkisi arttıkça işin ciddiyeti daha iyi anlaşıldı. Daha önce darbe uyarısını ciddiye almayan Türk solundan bazı çevreler bizden destek istedi. Özellikle Dev-Yol hareketi Türkiye’de aranan ve zorlanan kadrolarını çekmek için destek istemişti. O süreçte toplam olarak yüze yakın Dev-Yol kadrosunu Suriye üzerinden Lübnan sahasına ulaştırmayı sağlamış olduk. Bu dönemde tüm merkezi yakalanan Dev-Yol’un tek yakalanmayan, dışarıda kalmış merkez üyesi olan lider pozisyonundaki Taner Akçam Önderliğin yanına birçok kez gelmişti. Önderlik, yeniden daha güçlü bir devrimci dönüşün nasıl olması gerektiği konusundaki düşüncelerini yoğun bir biçimde kendisine aktarıyor ve tartışıyordu. Ancak bu kişinin devrimi geliştirme niyeti yoktu. Dolayısıyla Ortadoğu’ya çekilen ve eğitim gören kadroların yeni bir hamle ve mücadele süreci için ülkeye dönüşü değil, tek tek Avrupa’ya aktarılmasını pratikleştirmişti. Bu döneme kadar hareketin çekebileceği kadrolar çekilmiştir. Kadrolar bir yandan yoğun askeri ve siyasi eğitime tabi tutulurken, diğer yandan diplomatik faaliyetler yürütülmüştür. 

12 Eylül faşizmine karşı devrimci ittifak çalışmaları yürütmek kadar, diğer ülkelerin devrimci hareketleriyle de ilkeler ekseninde ilişkiler geliştirilmeye çalışılmıştır. Türkiye sol hareketinden beş örgütle yapılan ittifakla FKBDC (Faşizme Karşı Birleşik Direniş Cephesi) oluşumu kurulmuştur. Ortadoğu’da yapılacak belli hazırlıklar ardından ülkeye yönelmek ve devrim hareketini birleşik bir cephede başlatmak temel amaçtır. Ancak güçlü devrimci bir cepheyle cunta faşizmine karşı bir duruş ve gelişme sağlanabileceği düşünülüyordu. Kürt gruplar da aynı çalışmaya dahil edilmek istenmiştir. Kürt gruplarıyla mücadele birliğine ilişkin tartışmalar sürdürülse de ülkeye dönüş niyetlerinin olmaması ve teslimiyetçi eğilimleri böyle bir cepheyi geliştirme önünde engel olmuştur. Sonuçta Kuzey Kürdistanlı Kürt gruplar böyle bir mücadele cephesine yanaşmadığı gibi Avrupa’da mültecileşme yolunu seçmişlerdir. Türk solunun tavrı başlangıçta olumlu olsa da, sonradan gerçekten uzun ve çetin bir savaşımın gündemde olduğunu görünce bundan ürküntü duyarak onlar da vazgeçmişlerdir. Durum böyle olunca, hareketimiz bir halkın binlerce yıldır sürüp gelen özgürlük sorununu çözmek kadar, Türkiye’de faşizmi yıkmanın mücadelesini de bir başına, kendi özgücü üzerinden yürütmek durumunda kalmıştır. 1982 yılında gelişen İsrail saldırısında Apocu hareketin militanları bulundukları her yerde en görkemli direnişi göstererek, halkların ve ezilenlerin kardeşliği ile özgürlüğünü sağlamak için gerektiğinde canlarını feda etmede tereddüt etmeyeceklerini göstermişlerdir. Filistinliler son mevzilerini terk edene kadar, PKK militanları bulundukları hiçbir mevziyi bırakmayarak direnişi sürdürmüşlerdir. Özellikle Kala Şiqêf’teki direniş Filistin halkının dilinde destanlaşmıştır. 11 PKK’li devrimcinin şehadeti, 15’nin de esaretiyle sonuçlanan bu direniş, hareketimize çok büyük bir saygınlık kazandırmıştır. Hareketimizin Filistin denetimindeki Lübnan sahasında kendine yer açmasının en büyük nedenlerinden biri de budur. Direnişiyle, emeği ve yaklaşımıyla bunu hak etmiştir.

Bu açıdan ’82’ süreci mücadele tarihimizde oldukça önemli bir dönemdir. Bugüne kadar sürdürülen direnişin temelleri bu süreçte atılmıştır. Bizzat Önderliğin denetiminde gelişen eğitsel faaliyetler kadro yaratmada önemli bir rol ve işlev görmüştür. Çünkü hareket çok zor bir süreçten geçmiş ve o zor süreçten kurtulan kadrolar Lübnan sahasına çekilmiştir. Çekilirlerken beraberlerinde çeşitli sorunları da getirmişlerdir. Cuntanın ülkede yarattığı vahşet ve şiddet ortamı geri çekilmenin yarattığı psikoloji ile insanlarda moralsizlik, ruhsal daralma vb kişilik sorunları bir hayli kendini dışa vurmuştur. Bu dönemde bazılarının bozguncu girişimleri de vardır. Önderlik genel çalışmaları rayına oturtmak kadar, bu bozgunculuğu boşa çıkarmak için de uğraşmıştır. Bu eksende yürütülen en önemli çalışma 1981 yılında I. Konferans’ın gerçekleştirilmesidir. Birçok kadro ilk kez böylesine kapsamlı bir toplantıya katılım sağlamıştır. Bu toplantıda tüm sorunların tartışılarak çözümlenmesi kadar, yeni döneme ilişkin mücadele stratejisinin belirlenmesi de esas alınmıştır. I. Konferans’ta Önderlik “ne yapmalı?” sorusunu tartışmaya açmıştır. Tıpkı bizim gibi Lenin de Rus devriminin 1902’de yaşadığı örgütsel krizden çıkması için “ne yapmalı?” sorusunu ortaya atmış, aynı isimle bir kitap yazmış ve o zaman cevap olarak Rusya koşullarında bir gazetenin çıkarılmasının ilk adım olabileceğini belirlemiştir. O zaman RSDP’nin (Rus Sosyal Demokrat Partisi) içinde bulunduğu örgütsel krizi aşması için çıkarılan Iskra adındaki gazete önemli bir işlev görmüştür. Partinin Bolşevik kanadı bu gazetenin dağıtımı üzerinden örgütsel iskeletini yaratmayı esas almış ve önemli sonuçlar elde etmiştir. Elbette bir gazetenin Rusya devriminde oynadığı rolü Kürdistan devriminde oynamayacağı tartışmasızdır. Ne var olan koşullar, ne de toplumdaki aydınlanma düzeyi buna yetmemektedir. O halde Kürdistan’da Iskra’nın rolünü oynayacak araç ne olabilirdi? Kürdistan’da bir mücadele yürütülmüş, örgütsel kriz yaşanmış, ardından cunta darbesi gerçekleşmiştir. Yaşanan örgütsel krizin aşılması kadar, vahşi yöntemler uygulamakta olan askeri faşist cunta rejimine karşı bir atılıma dönüşecek uygun bir taktik çıkışa ihtiyaç bulunmaktadır. 

Önderlik “ne yapmalı?” sorusu etrafında tartışmayı derinleştirerek, ortak bir sonuç elde etmek istemiştir. Fakat Önderliğin tüm çabalarına karşın, kimse sağlıklı bir görüş sunamamıştır. Hatta Önderlik konferansta bazı arkadaşları kaldırarak, “Siz eylemcisiniz, eylemci olma iddianız var. Bu konudaki görüşünüz nedir, bize söyleyeceğiniz taktik çıkışlar neler olabilir?” diye sormuştur. Fakat yeterli ve doyurucu bir yanıt alamamıştır. Sonuç olarak Önderlik gereken açımlamayı kendisi yaptı. Öngördüğü çer_çeve şu temeldedir: Rusya’da Iskra Gazetesi’nin oynadığı rolü Kürdistan’da silahlı propaganda birlikleri oynayacaktır. Bu temelde I. Konferans’ta karar altına alınan en önemli gelişme gerilla savaşının ön aşaması olan silahlı propaganda faaliyetinin başlatılmasıydı. Böylece yeni bir çerçeve belirlendi. Çünkü faşist cuntanın yarattığı tablo gerçekliği karşısında başka türlü hiçbir faaliyet yürütme olanağı bırakılmamıştı. Cuntanın kirli yüzünü ve politikalarını boşa çıkaracak, kitlelere kavratıp, örgütlenmesine yol açacak temel araç silahlı propaganda olacaktı. I. Konferans’ın ulaştığı perspektif ve kararlaşma düzeyi kadroların kafasında var olan muğlaklığı önemli oranda gidermişti. Böylece kadro daha kararlı ve net bir düzeye ulaşmıştı. Bu temelde konferans örgütsel toparlanmada ciddi bir rol oynamıştı. Özellikle cuntanın büyük bastırma hareketi karşısında toplumun susturulduğu bu karanlık dönemde saflarımızda da umutsuz, karamsar dolayısıyla kendini sürece katmayan duruşlar ortaya çıkmıştı. Bütün bunların giderilmesi, Önderlik etrafında toparlanan belli bir kadro kesimin yoğunlaşmasına yol açmıştı. Bununla birlikte yeni dönem planlamasının bir diğer gelişmesi de 1982 yılı başından itibaren Serxwebun Dergisi’ni sistemli ve istikrarlı bir yayın çizgisine ulaştırma kararıdır.

Önderlik daha önce yurt dışına birkaç kadro göndermişti. Semir, Fatma ve Baki gibi kişilikler de gönderilenler içinde vardı. Bunlar fazla bir gelişme yaratamadıkları için başka kadrolar da gönderildi. Gazete çıkarma, yurtdışı örgütsel ve diplomatik çalışmalar için yeni düzenlemeler yapıldı. I. Konferans’ın önemli planlamalarından biri de Lübnan sahasında yürütülen hazırlık çalışmalarıydı. Eğitsel faaliyetler bu konferansın koyduğu çerçeve temelinde yoğunlaştırılmış ve derinleştirilmişti. Mücadele stratejisine ilişkin de bazı kısa belirlemeler yapılmış, uzun süreli halk savaşı biçiminde bir savaş tarzının esas alınacağı ortaya konulmuştu. Fakat yürütülecek bu mücadelenin çerçevesi, özellikleri, taktikleri net ve geniş bir düzeyde konulmamıştı. I. Konferans’ta ilk kez buna nasıl giriş yapılacağının açılımı kısmen yapılmıştı. Bu mücadele stratejisinin çerçevesi esas olarak Önderliğin 1981 yılının sonunda ülkeye geçecek ilk gruba yaptığı konuşmalarla ortaya konulmuştu. Benim de içinde olduğum 22 kişilik grup, ülkeye ve pratiğe gidecek ilk grup olarak çeşitli kamplardan çağrılmış ve Şam yakınlarında bulanan Filistin Demokratik Cephe’sinin donanımlı bir kampında bir araya getirilmişti. Bu grup içerisinde, Mehmet Karasungur, Mahsum Korkmaz, Şahin Kılavuz, Gözlüklü Ali, Kızıltepeli Sadık gibi ilk ülke grubunda yer alıp sonradan şehit düşen arkadaşlar vardı. Yine daha sonra ihanet eden Terzi Cemal, Nebil gibi kişiler de vardı.

Önderlik ilk kez orada bir hafta boyunca günde sekiz saat süren çözümlemelerle uzun süreli halk savaşı stratejisini nasıl ele almamız gerektiğini konuşma halinde sundu. Önderliğin konuşmaları kasete alınıyor, bizler de not alıyorduk. “Kürdistan’da Zorun Rolü” kitabı böylece yazılmış oldu. Mücadele stratejimiz I. Konferans’ın kararlaşması temelinde netleşmişti. Aynı dönemde “Kürdistan Ulusal Kurtuluş Problemi ve Çözüm Yolu”, “Örgütsel Sorunlarımız ve Çözüm Yolları” gibi kitaplar da çıkarılarak mücadelenin genel perspektifi ’82 yılı itibariyle somutlaştırılmıştı. 1982 yılında hem Lübnan sahasındaki savaş hem de aynı dönemde gelen cezaevi direnişleri ve şehadet haberleri ortamında PKK II. Kongresi gerçekleşti. II. Kongre’nin en önemli kararı ülkeye geri dönüş kararıdır. Zindan direnişleri ve şehadetlere de alınan bu kararla yanıt olunacaktı. Diğer bütün konularda PKK I. Konferansı çerçeveyi çizmişti. Yazılar yazılmıştı. II. Kongre’nin rolü I. Konferans kararlarını onaylamaktı. Bu dönemde Semir unsuru Ziyad ile beraber hazırlıkları boşa çıkarma gayretlerinde bulundu. Önderlik bu kişiliklerin yapmak istedikleri ve varmak istedikleri hedefleri biliyordu ve buna karşı bazı tedbirler geliştirdi. O dönemde tasfiyeci grubun önemli öğesi durumunda bulunan Davut (Resul Altınok) çıkardığı sorunlardan dolayı soruşturmaya alındı ve ardından yapılan kongreye de dahil edilmedi. Resul’un önce soruşturmaya alınması ve bu nedenle kongreye katılmayışı Semir öncülüğündeki tasfiyeci girişimin planlarını biraz boşluğa düşürdü. Boşluğa düşünce de kongrede istedikleri çıkışı yapamadılar. Sağda solda ileri geri bazı konuşmalar yapsalar da esas olarak yürütmek istedikleri tasfiyeci planları yürütemediler.
MURAT KARAYILAN (HEVAL CEMAL)
(24.BÖLÜM)

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2