BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)
BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)
0 Yorum
936
17-11-2021
 

1960’LI YILLARDA ORTADOĞU'DA HALK MÜCADELESİ VE TAKTİKLERİ

Savaş Bilimi Ve Halk Savaşı Stratejisi;

Savaş da diğer tüm bilim dalları gibi kendine özgü bir takım özelliklere sahiptir. Bugün savaş sanatı da bir bilim dalı gibi kabul görmektedir. Her ne kadar yüksek sesle sözü edilmese de, bugün her devletin savunma sisteminde gelişkin akademiler, araştırma merkezleri ve çağın en gelişkin teknolojisini kullanan uzay bilimi dahil birçok bilim dalında önemli gelişmeler kaydeden, savaş bilimiyle uğraşan kurumlar oluşturulmuştur. Bu kurumlar sistemin en başat kurumları olurken, ülkelerin ekonomisinin önemli bir bölümü de bu tür kurumlara akıtılmaktadır. Nasıl ki, tarih boyunca diğer tüm bilim dallarında insan tecrübesi, insanın yaşadığı teorik yoğunlaşma ve pratik deneyimler iç içe geçirilerek yani deney, araştırma ve inceleme tarzıyla bilim somutluk kazanmışsa, savaş konusunda da öyle olmuştur. İnsanlık tarihi boyunca bütün süreçlerde savaş olgusu pratik evrelerden geçerek temel kuramlarına ulaşmıştır. Neolitik dönem sonrası tarih, egemenlerle ezilenlerin mücadele diyalektiği üzerinden anlam bulmuştur. Bu dönemden sonra, iki toplumsal olgu arasında yürütülen mücadelenin bir sonucudur tarih. İnsanlık tarihi boyunca günümüze kadar şekillenip gelen, insan tecrübesinin ortak birikiminin yoğunlaşmış bir ifadesi olarak zengin bir savaş bilimi ve savaş sanatı teorisi söz konusudur. Savaş olgusunda çeşitli biçimler, yöntemler ve taktikler vardır. Yine savaşlarda halkların, ezilenlerin kullandığı farklı yöntemler hep olagelmiştir. Örgütlenmiş, donanmış iki ayrı ordunun karşı karşıya gelip savaşması, stratejiler ve taktikler oluşturup birbiriyle çarpışması savaşın bir başka ve esas kapsamlı boyutu olurken, diğer bir boyutu düzenli ordularla halk kesimlerinin karşılıklı savaşması durumudur. Bu karşılaşmada da bir tarih söz konusudur.

Yani egemen, örgütlü, büyük güce dayanan, en gelişkin silahlara sahip, otoriter insan gücünün en yoğunlaşmış ifadesi olarak örgütlenmiş güçlü ordulara karşı ezilen halkların ya da sınıfların mücadelesi ve savunma savaşı da savaş biliminin önemli bir deneyimi ve dalı olmaktadır. Genellikle savaş bilimini en iyi kullanan, savaşla uğraşan, savaşı bir sanat olarak ele alanlar profesyonel askerler, samuraylar, profesyonel ordular, savaş stratejistleri ve generaller olmaktadır. Daha çok yaşamı boyunca savaş sanatını bir meslek edinmiş olan kimseler bunun üzerinde yoğunlaşır ve öğrenir. Ama sıradan bir sivil insan bu denli savaş bilimi ve savaş yeteneği üzerinde yoğunlaşmaz. Dolayısıyla bu gruplar savaş sanatını en çok kullanabilen, bilinçli uygulayan, teorisini, pratiğini derinlikli uygulama durumunda olan savaş örgütleridir. Şiddet ve baskıyı tek yaklaşım olarak belirleyen egemen savaş orduları karşısında halkların direnme zorunlulukları da ortaya çıkmıştır. Duygusal düzeyi ağır basan bu direnmeler genellikle düzensiz, rastgele, tepkisel çıkışlar biçiminde gelişmiştir. Bunun için bu direnişlere “isyan” denilmektedir.

Halk isyanları diyebileceğimiz direnişlerdir bunlar. Çoğunlukla başarılı bir teoriye, derinlikli ve dönemin ihtiyacına yanıt verebilecek bir strateji ve taktiğe dayanmadığı için başarı şansı ya olmamıştır, ya da az olmuştur. Anlaşılacağı üzere yeterli hazırlığa ve alt yapıya sahip olmayan bu tür isyanlar, birçok imkana sahip gelişkin sistemler karşısında başarılı olamamışlardır. Bunun ideolojik siyasal doğrultuyla bağlantısı olmakla birlikte savaş tarzının yetersiz kalmasıyla da doğrudan ilişkisi vardır. Örnek kabilinden belirtecek olursak; tarihte halk isyanları adına sembolleşmiş olan Spartaküs’ün güçlü ve çağın en gelişkin ordusuna sahip Roma imparatorluğuna karşı geliştirdiği ayaklanma belli düzeyde bilinçli sayılabilecek bir ayaklanmadır. Savaş sanatında birikim sahibi olan gladyatör gelenekten geldikleri için bilgi sahibidirler. Spartaküs ayaklanması bir nevi gladyatör örgütlenmesi üzerinden gelişen bir isyandır. Buna rağmen başarılı olamamıştır. Çünkü Roma’ya karşı nasıl bir alternatif sistem geliştireceğini bilememiş ve kendi ordusuna katılan birlikleri düzenli ve sürekli bir şekilde tutamamıştır. Strateji, taktik ve örgütlenmeyi geliştiremeyince de kaybetmiştir.

Tarih boyunca Spartaküs ayaklanmasına benzer birçok halk ayaklanması hareketi gelişmiştir. Bu isyanlar, ayaklanmalar ve hareketler giderek ezilen, baskıya maruz kalan halk cephelerinde bir deneyim ve ustalık kazandırmıştır. Halk savaşı teorisi bu gerçekler ve bedeller üzerinden ete kemiğe bürünmüştür. Bu da halk savaşı teorisi çerçevesinde, halkların düzenli ordulara karşı direniş yöntemlerini,strateji ve taktiklerinisomutlaştırmış ve teorik pratik çerçevesini netleştirmiştir. Bu temelde halk savaşlarının başarıya gitme şansı doğmuştur. Halk ayaklanmaları değişik karakter ve biçimlerle zengin tarzlarla ve farklı taktiklerle süreklilik kazanmıştır.Halkların, egemen kesimlere yönelik uyguladığısavaştaktikleri hangi ülkede ya da toplumda uygulanacaksa oradaki ekonomik yaşam koşulları, sosyal durum, kültürel gerçeklik ve zihniyet yapılanması göz önünde bulundurularak yürütülmüştür. Kapitalizmin geliştiği, şehirleşme kültürünün yaşandığı, yani proletarya ve burjuvazinin bir sınıf olarak ayrıştığı yerlerdeki isyan yöntemi ayaklanma olup, barikat kurarak direnme biçiminde pratikleşmiştir. 19. yüzyılda gelişen ayaklanmalar barikatlar üzerinden olmuş ve bu yöntemle sanayiye, ulaşıma, iletişim ağlarına el koyarak iktidarı ele geçirmeyi hedeflemiş ve birçok yerde başarılı da olmuşlardır. Yani geçmişte şehir yaşam biçiminin keskin çizgilerle ayrıştırdığı sınıflar arasında sert mücadelelerin yaşandığı ve halk yığınlarının daha fazla bir araya gelme olanaklarının yakalandığı yerlerde halk ayaklanmaları başarılı olmuştur.

Kapitalizmin henüz tam gelişmediği ya da kısmen geliştiği, halk çoğunluğunun kırsalda yaşadığı, bir araya gelme koşullarının az olduğu yarı kapitalist yarı feodal yaşam ve ilişkilerin hakim olduğu toplumlarda ise bu ayaklanmalar genellikle başarılı olamamıştır. Onun yerine farklı tarzlarla mücadele arayışları gündeme gelmiştir. Bu yerlerde kendini savunma ve direnme yöntemi olarak vur-kaç taktikleri uygulanmıştır. Bu yöntem tarihin çok eski dönemlerinden günümüze kadar ezilenler tarafından egemenlerin güçlü ordularına karşı vazgeçilmez direnme biçimi olmuştur. Mesela “on binler”in Kürdistan’dan geçtiği sefer sırasında Kürt halkı bu orduya karşı vur-kaç taktiğini çok yaygın kullanmış ve bu taktikle küçümsenmeyecek sonuçlar almıştır. Yine İskender’in Kürdistan geçişi sırasında bu taktik çok yaygın kullanılmış, İskender ordusu bu tarz yönelim karşısında epey yıpratılmıştır. Vur-kaç yöntemleri tarihin tüm kesitlerinde kullanılmıştır. Fakat bu mücadele yöntemi tek başına başarı sağlayamamıştır. Kendini savunmaya ya da karşı tarafı yıpratmaya dönük olmuştur. Bu taktiğin bir teorisini oluşturma, onu zengin yöntemlerle besleme durumu yaşanmamıştır.

Napolyon’un İspanya’yı işgalseferinde yenilen İspanyol ordusu subaylarının vur-kaç taktikleriyle Napolyon ordusunu zorladığı ve bir hayli yıprattığı gerçeğini tarih not etmiştir. Napolyon ordusuna teslim olmak istemeyen ve bir şekilde işgal ordusuna karşı direniş geliştirmek isteyen İspanyolsubaylar dağa çıkarak vur-kaç taktikleriyle mücadelelerinisürdürmüşlerdir. Bu savaşta yenilen bir ordunun gayri nizamisavaştaktiğiyle geliştirdiği taktik savunma durumudur. İşgalci orduyu, Napolyon’un ordusunu yıpratmada hayli başarı da kazanmıştır. İspanyol dilinde “Gerileo” olan gerilla ismi bu dönemde bir tanıma ulaşmıştır. Fakat bu süreçte gerilla ve gerilla mücadelesi bir savaş stratejisi ve teorisine dönüşmüş değildir. Daha çok zayıfın güçlüye karşı teslim olmak istemeyip varlığını sürdürmek ve bunu sağlamak için sergilediği bir direniş ve davranış biçimidir. Güçlü, dev gibi bir ordu vatanına girmiş, işgal etmiş, işgale uğrayan halk bunu kendine yedirememiş, işgalci kuvvete karşı öfkesini başvurduğu bu yöntemle kusmuştur. İşgalciyi vur, yıprat, bu yöntemle işgalci ordu üzerinde psikolojik baskı yarat, kaç ve gözden kaybol! Bu taktik yaklaşım 19. yüzyılda yaygınlaşan bir direniş biçimiydi.

20. yüzyılda kapitalizmin daha fazla gelişmesi, hemen hemen bütün dünyada etkisini göstermesiyle beraber Çin, Vietnam, uzak Asya ülkeleri ve dünyanın farklı coğrafyalarında işgalci ordulara karşı gerillacılık direniş yöntemi haline gelir. Genelde yarı kapitalist, yarı feodal yapılanmalara sahip olan bu ülkeler işgal altındadır ve bu taktiklerle işgale karşı direniş gerçekleştirmişlerdir. İlk başlarda işgal kuvvetlerine karşı ayaklanmalar geliştirilmiş ama uzun vadeye yayılmış bir direniş programı olmadığı için bu ayaklanmalar genellikle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 1920’lerde Çin’de, 1931’lerde Vietnam’da köylü ayaklanmaları gelişir, ancak sonuç alamazlar. Doğru ve yeterli bir strateji olmadığı için her iki ülkede de ayaklanmalar başarısız olur. O zamana kadar vur-kaç taktikleri düzenli, sürekli kullanılmamış, bir savaş teorisi durumuna getirilmemişti. İspanya’da biraz şekillenen, giderek farklı yerlerde kullanılan, ayaklanmaları desteklemek amacıyla Lenin tarafından tekrar gündeme getirilen gerilla yöntemleriyle partizan gruplarının oluşturulmaları ve eylemleri, düşman tarafını yıpratmaya dönük bir ara taktik girişim olarak anlam kazanmıştır.

Ancak ayaklanma denemeleri başarılı olamayan Çin’de bu taktik Mao Zedung tarafından başarıya gidebilecek uzun süreli halk savaşı stratejisine dönüştürülmüştür. Bu savaş tarzının teorisi Mao tarafından oluşturulmuş, pratiği de Çin’de uygulanarak 1949’da nihai başarıyı yakalamıştır. Bu taktikler üzerinden Çin’de yapılan devrimle bu gerilla tarzı bir savaş stratejisine dönüştürülmüştür. Sonradan farklı ülkelerde büyük maharetle uygulanarak birçok halkı özgürlüğüyle buluşturmuştur. Başta Vietnam halkı olmak üzere birçok ülkede halk, bu mücadele yöntemiyle dünyanın en büyük işgalci kuvvetlerini yenilgiye uğratarak mücadelelerinde galip gelmişlerdir. Genelde savaş güçlerini iki ayrı kola ayırmak mümkündür. Biri çağın en gelişkin silahlarıyla donanmış, sayıca üstün, her türlü imkanı olan düzenli ordular, diğeri de çok sınırlı imkanlara sahip sayıca az, teknolojik desteği yetersiz olan halk ordularıdır. Halk savaşının temel gücü genelde iki kuvvetin birleşmesinden oluşur. Bu kuvvetlerden biri gerilla, diğeri de onu destekleyen ve besleyen halk ayaklanması biçiminde somutlaşır.

Daha çok kapitalizmin geliştiği, toplumun önemli bir kesiminin şehirde yaşadığı yerlerde ayaklanma, toplumun daha az ve dağınık olarak bulunduğu kırsal yerlerde ise gerilla yöntemi devreye konulmuştur. Kuşkusuz ki gerilla yöntemi içerisinde de ayaklanma vardır. Gerilla kırsalda büyüyerek şehre doğru gelirken, şehirde halk ayaklanması ile bütünleşip sonuç alma stratejisini esas almıştır. Bu savaş stratejisi 20. yüzyılın ortaya çıkardığı bir savaş stratejisidir. Asya’da, Afrika’da, Latin Amerika’da egemen güçlü ordulara karşı zayıf halkların bir savaş stratejisi olarak şekillenmiştir. Böylece güçlü, çağın en gelişkin tekniğini kullanan ordulara karşı, zayıf, teknik imkanları pek olmayan sınırlı bir örgütsel oluşuma sahip bir halkın direniş biçimi olan gerilla, başarı stratejisine kavuşmuştur. Zayıf bir halkın büyük bir orduya karşı sadece direnme düzeyiyle sınırlı olmaktan öte, nasıl zafer kazanılabilir sorusuna da gerilla cevap olmuştur. Bunun çarpıcı örneği Vietnam’da yaşanmıştır. İlk başta Kuzey Vietnam’da Fransız ordusu 1954’te yenilgiye uğratılmıştır. Daha sonra sürdürülen uzun mücadele sonucunda 1974 yılında Amerikan ordularına karşı bu kez de Güney Vietnam aynı zaferi kazanmıştır. Yine Angola’da, Kamboçya’da, Laos’ta, Eritre’de, Afrika’nın farklı ülkelerinde, Latin Amerika’da Küba’da, sonradan Nikaragua’da başarı kazanmış tarzlar olarak özgürlüğe koşan halklara ilham kaynağı olmuştur. Artık bu tarzın, zayıf halkları güçlü ordulara karşı başarıya götüren bir savaş tarzı olduğu anlaşılmış ve kazanılan zaferlerle pratikte kanıtlanmıştır.

Uzun süreli halk savaşı stratejisi esas olarak üç aşamadan oluşur: Birinci aşama, stratejik savunma dönemidir. Diğer bir tabirle hareketli gerilla dönemidir. Sabit mevzilenmeye asla geçmeyen,sürekli hareketliliği esas alan, yeri-yurdu belli olmayan grupların eylemleri geliştirdiği ve halkı örgütlemeye, kendini büyütmeye çalıştığı dönemdir. İkinci aşama,stratejik denge dönemidir. Artık gerillanın kendisini giderek büyüttüğü, eylemleriyle düşmana etkili darbeler indirdiği dönemdir. Bazı kurtarılmış alanları yarattığı, kurtarılmış noktaların, üs alanlarının bulunduğu, düşman tarafından sürekli dikkate alınan bir düzeye ulaşan aşamadır. Bu dönem genellikle denge dönemi olarak isimlendirilir ve hareketli savaş taktiği temel savaş biçimi olarak pratikleştirilir. Bu dönem ne düşman güçlerin kurtarılmış alanları alabildiği, ne de gerillanın beyaz alanları alabildiği bir dönemdir. Daha çok iki güç arasında dengenin sağlandığı bir dönem olmaktadır. Üçüncü aşama, stratejik saldırı dönemidir. Gerillanın denge dönemini pekiştirdiği, kurtarılmış alanlar ilan ettiği, denge döneminin olanaklarından yararlanarak teknik araç gereç bakımından kendini donattığı, sayı bakımından güçlendirdiği bir aşamadır. Böylece kendisini bir gerilla ordusu haline getirip, aynı zamanda şehir merkezlerinde de halkı ayaklanma düzeyinde hazırlayarak topyekun mücadele yöntemiyle stratejik saldırılar geliştirerek sonuç aldığı dönemdir. Gerilla savaş stratejisinin uygulandığı ülkeler genel olarak bu üç aşamadan geçerek sonuca doğru gitmiştir.

MURAT KARAYILAN (HEVAL CEMAL)

(15.BÖLÜM)

 

 

 

YORUM GÖNDER

ZİYARETÇİ YORUMLARI

BENZER KONULAR

TARİHİ 15 AĞUSTOS ATILIMI ve YARATTIĞI SONUÇLAR

DURAN KALKAN: BÜTÜN DÜNYADA GERİLLA DEVRİ BAŞLAYACAKTIR

KÜRT İSYANLARI VE İÇ İHANET

TÜRK DEVLETİ YENİLGİSİNİ YALANLARLA GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (ÖNSÖZ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (5.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (22.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (23.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (24.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (25.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(26.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(27.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(28.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(29.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(30.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(31.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(32.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(33.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(34.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(35.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(36.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(37.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(38.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(39.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(40.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(41.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(42.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(43.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(44.BÖLÜM)

BİR DOĞUŞ DESTANI (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(45.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(46.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(47.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (48.BÖLÜM)

KÜRTLER'İN TOPYEKÜN SALDIRILAR KARŞISINDA DİRENİŞİ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (49.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ(50.BÖLÜM)

2021’E GERİLLA CEPHESİNDEN BAKIŞ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (51.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (52.BÖLÜM)

''TARİH MUTLAKA KENDİ KAHRAMANLARINI YARATIR’’

ROBOSKİ İÇİN MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRMELİDİR

KONGRA-GEL’DEN 2022 MESAJI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (53.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (54.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (55.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (56.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (57.ÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (58.BÖLÜM)

PROFESYONELLEŞEN GERİLLA İŞGALCİLERİN HAYALLERİNİ YIKTI

ÇAĞA DAMGA VURAN DİRENİŞ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (59.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (60.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (61.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (62.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (63.BÖLÜM)

DİRENİŞ KAZANDI, KRİZ DERİNLEŞTİ

‘SAKİNE CANSIZLAR GİBİ SÜREKLİ BİR DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ’

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (64.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA

SARALARIN KARARLILIĞIYLA MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (65.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (66.BÖLÜM)

DÜŞMANA CEVABIMIZ SARALAŞMAK OLACAKTIR!

CENAZELER GELMEDEN ÇÖZÜM BULUNMALI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (67.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (68.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (69.BÖLÜM)

EFRÎN YURTSEVER İNİSİYATİFİN'DEN HASHTAG KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI

PKK'NİN LİSTEDEN ÇIKMASI İÇİN EYLEMLERİ BÜYÜTECEĞİZ

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (70.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (71.BÖLÜM)

YPG GENEL KOMUTANLIĞI ŞEHİT XEBAT DÊRİK'İ ANDI

EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

EFRÎN'İN HAYKIRIŞI-1

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (72.BÖLÜM)

“EFRÎN’DE İŞGALE KARŞI KOBANÊ RUHUNU KUŞANALIM!”

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (73.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (74.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN TARİHİ VE MEŞRU SAVUNMA (2.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM

EFRÎN GÜNDEMİ

SOYKIRIM VE İŞGALE KARŞI ÇAĞIN DRENİŞİ DEVAM EDİYOR (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (75.BÖLÜM)

EFRÎN'DE İŞLENEN SUÇLARIN 3 YILLIK BİLANÇOSU

ULUSLARARASI HALK HAREKETLERİNDEN EFRÎN'E YÖNELİK İŞGAL HAREKATINA TEPKİ GELDİ...

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (76.BÖLÜM)

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (2.BÖLÜM)

TÜRK DEVLETİNİN VEKİL GÜÇLERİ EFRÎN'DE BOZGUNA UĞRADI

ŞENGAL ÖZER YÖNETİMİ'NDEN IRAK ORDUSUNUN HAREKETLİLİĞİNE TEPKİ

TÜRK İŞGALİ ÖNCESİ EFRÎN

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (77.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

1500 ŞEHİT, 72 UÇAK, 58 GÜNLÜK DİRENİŞ...

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (78.BÖLÜM)

EFRÎN İŞGALİNE KARŞI YAPILAN EYLEMSELLİKLER

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (79.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN'DA ZORUN ROLÜ

FEDAİ GERİLLA ÇİZGİSİNİ TOPLUMSALLAŞTIRALIM, ÖNDERLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANALIM (4.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (80.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (81.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (82.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’DA KOMPLOCULUK KAYBETMİŞTİR

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (83.BÖLÜM)

MAXMÛR KAMPI YENİ SALDIRILARI DA BOŞA ÇIKARACAK!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (84.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN DA SEVGİ VE AİLE

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (85.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (GİRİŞ)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (86.BÖLÜM)

ŞERMA DERSÊN BİJARTE!

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (1.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (87.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (2.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (88.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (3.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (89.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (4.BÖLÜM)

ÖNDER APO VE VİYAN ÇİZGİSİNDE DİRENİŞE ÇAĞIRDI

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (90.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (5.BÖLÜM)

YURTSEVER HALKIMIZA VE DEMOKRATİK KAMUOYUNA!

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (91.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (6.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (92.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (7.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (93.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (8.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (94.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (9.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (95.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (10.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (96.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (11.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (97.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (12.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (98.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (13.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (99.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (14.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (100.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (15.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (101.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (16.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (102.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (17.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (103.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (18.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (104.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (19.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (105.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (20.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (106.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (21.BÖLÜM)

BİR SAVAŞIN ANATOMİSİ (107.BÖLÜM-SON)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (22.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (23.BÖLÜM)

KÜRT DİLİ VE EDEBIYATINDA HEWRAMANİ(GORANİ) LEHÇESİNİN ÖNEMİ

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (24.BÖLÜM)

KJK EĞİTİM KOMİTESİ

EZ EHMED İM, Jİ XANA ÇELÊ

ZİMAN BEDEN E, EM XWEDÎ Lİ BEDENA XWE DERKEVİN

EM JİN Jİ HER DEMÊ BÊHTİR XURT İN

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (25.BÖLÜM)

Bİ HÊZA Jİ ABDULLAH OCALAN WERGİRTÎ 34 SAL İN TÊDİKOŞE

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (26.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (27.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (28.BÖLÜM)

TARİHİN SIFIR NOKTASI KOBANÊ (29.BÖLÜM-SON)

HPG ÖNDERLİĞİMİZİN VE HAREKETİMİZİN KARARLARIYLA HAREKET EDECEKTİR

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (1.BÖLÜM)

UYGARLIK BİREYDE, TARİH İNSANLIKTA GİZLİDİR

EŞİTLİĞE KADAR MÜCADELE MESAJI

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (2.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (3.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (4.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (5.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (6.BÖLÜM)

“BUGÜNÜ BAŞLANGIÇTA YAŞIYORUZ” (7.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (1.BÖLÜM)

HALKIMI, TOPRAĞIMI BIRAKAMAZDIM

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (2.BÖLÜM)

HALEPÇE DENİLİNCE…

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (1.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (2.BÖLÜM)

HALEPÇE KATLİAMI’NDAN ÇIKARILACAK DERSLER (3.BÖLÜM)

TARİHİ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MEZOPOTAMYA’DA UYGARLIĞIN DOĞUŞUNDA SAVAŞ VE SAVAŞA YAKLAŞIM

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (1.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (2.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (3.BÖLÜM)

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (3.BÖLÜM)

1. ROJAVA ENTERNASYONALİST KONFERANSI YAPILDI

MEŞRU SAVUNMA ÇİZGİSİNDE PARTİLEŞMEK (4.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (1.BÖLÜM)

‘NUSAYBİN’E YAKIŞAN BİR TARİH YAZMALIYIZ’ (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (1.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (3.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (2.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (4.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (3.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.AXİN MAHİR DİCLE (5.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (4.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş.FARAŞİN SİDAR (6.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (5.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SERDEM PİR (7.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. ŞERKER MAZDEK (8.BÖLÜM)

KAHRAMANLIK HAFTASI’NIN RUHUNU DOĞRU ANLAMAK VE UYGULAMAK ZAFERİ GETİRECEKTİR (6.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. SİDAR MASİRO (9.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. HARÛN BAGOK (10.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. KURTAY FARAŞİN-Ş. AGİT NUSAYBİN- Ş. FELAT SERHAD (11.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA CİZRE ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. NUDA ELEFTERYA-Ş. SOZDAR ŞERGER- (12.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK-NUSAYBİN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ (13.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ŞIRNAK ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ŞERVAN SERHAT (14.BÖLÜM)

İNİSİYATİF VE ÜSTÜNLÜK GERİLLADA

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SİLOPİ ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR- Ş. ERÎŞ ÇİRAV (15.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA'DAN ÖZ YÖNETİM DİRENİŞLERİ-NUSAYBİN (16.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN DİRENİŞİNİ ANLATIYOR-Ş.GELHAT GEVER (17.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA NUSAYBİN ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR-Ş. DERSİM TOLHİLDAN (18.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ROJVAN ARVİN–Ş. ALİŞER HOŞİN (19.BÖLÜM)

DEVRİMCİ HALK SAVAŞINI DAHA DERİN UYGULAYACAĞIZ

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA GEVER ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. VİYAN AMED (20.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ÇİYAGER HEVİ (21.BÖLÜM)

EBU CİWAN BİR EMEK ŞEHİDİDİR

‘DİRENİŞ VE ZAFER ÇİZGİSİ ESASTIR’

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HARUN WELAT (22.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş.BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ERîŞ MORDEM (23.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. HOGİR AMED (24.BÖLÜM)

BÜYÜK KOMUTAN Ş. BARAN MAWA SUR ŞEHİTLERİNİ ANLATIYOR; Ş. ANDOK ÖZGÜR (25.BÖLÜM- SON)

YPJ’NİN FEDAKARLIKLARI SAYESİNDE DÜNYA KADININ GÜCÜNÜ TANIDI

KETİNA ZAPÊ ZEHMET E, YAN JÎ DERKETİNA JÊ? (BEŞA YEKEMÎN)

KCK'Ê Jİ BO XWEDÎDERKETİNA Lİ ZİMANÊ KURDÎ BANG KİR

KOMÎTEYA PERWERDEYÊ YA KJK'Ê CEJNA ZİMANÊ KURDÎ PÎROZ KİR

HEWLÊR KATLİAMI (16 MAYIS 1997)

KÜRDİSTAN’DA KDP İHANETİNİN KANLI SAYFASI: HEWLÊR KATLİAMI

DİRENİŞ ALANINA DÖNÜŞEN KUROJAHRO

‘DİRENMEKTEN BAŞKA YOL YOK’

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (1.BÖLÜM)

ZAP DİRENİŞİNDEN ÖZGÜR ÜLKEYE (2.BÖLÜM)

EGÎD’İN İZİNDEKİ SAVAŞÇI: METİN SPÎNDAROK

ZAP’A GİRMEK Mİ ZOR, ZAP'TAN ÇIKMAK MI ZOR? (1.BÖLÜM)

ZAP’TA ÇELİĞE SU VERDİLER (2.BÖLÜM

BAKURÊ KURDİSTAN GENÇLERİ SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEME GEÇMELİDİR

GENÇLER İÇİN GERİLLA DIŞINDA KURTULUŞ YOLU YOKTUR

DÜŞMAN RAHAT NEFES ALAMAYACAK

NİSÊBÎN’İN DİRENİŞ RUHUNU YAŞATANLARDAN: ŞEHİT VİYAN SEMA AYDIN

AYAKLARININ ALINMASI DURDURAMADI HOZAN’I

ŞEHİTLER ÖZGÜRLÜK TUTKUMUZU BÜYÜTMEKTE

KÜRDİSTAN’DAKİ SAVAŞTA ‘TAKTİK NÜKLEER SİLAHLAR’ DEVREDE

WERXELÊ’DE TERMOBARİK KULLANILDI

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (1.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (2.BÖLÜM)

KÜRDİSTAN’IN KADERİ GERİLLANIN ZAFERİ VE HALKIN BİRLİĞİNE BAĞLIDIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (3.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (4.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (5.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (6.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (7.BÖLÜM)

19 TEMMUZ ÖZE DÖNÜŞ DEVRİMİDİR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (8.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (9.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (10.BÖLÜM)

ZINDAN BERXWEDAN Û AZADÎ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILI (11.BÖLÜM)

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10. YIL DÖNÜMÜ (12.BÖLÜM)

TÜM GÜCÜMÜZ TÜRK İŞGAL SALDIRILARINA ODAKLANMIŞTIR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10'UNCU YILDÖNÜMÜ (13.BÖLÜM)

ŞOREŞA 19 TÎRMEHÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YILDÖNÜMÜ (14.BÖLÜM)

19’Ê TÎRMEHÊ RONDIKÊN AZADIYÊ Û KÊFXWEŞIYÊ

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (15.BÖLÜM)

19 TEMMUZ DEVRİMİNE İLİŞKİN MESAJLAR

ROJAVA DEVRİMİ’NİN 10’UNCU YIL DÖNÜMÜ (16.BÖLÜM)

KOMKUJİYA PEREXÊ RUYÊ RAST A DEVLETA TİRK A QİRKER EŞKERE DİKE!

RÊWITIYA JIYANA APO’YI

HALKIMIZI HER TÜRLÜ KİRLİ SALDIRILARDAN KORUYACAK GÜCE SAHİBİZ

PKK'Î HATİN, HEVAL HATİN!

YJŞ KÖK KÜLTÜRÜ İLE TOPRAĞINA KÖK SALMADIR

BİZ ‘O GÜZEL ZAMANLARI’ ÇOCUĞU ŞİMDİNİN İSE BÜYÜĞÜYÜZ

SİHA SALDIRILARININ 3 YILLIK BİLANÇASU, KATLİAM ARAÇLARI VE YEMİN OPERASYONU

KÜRTÇE ÜZERİNDEKİ ENGELLEMELERE SON

EGÎD KÎNE?

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ!

KAMERAMI ASLA BIRAKMAYACAĞIM!

AYDINLIK YÜZLERİYLE DÜNYAYA IŞIK SAÇAN 6 YOLDAŞ

TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAYA VE CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

HEVAL BÊRÎVAN ÖNCÜ BİR GERİLLA, KAHRAMAN BİR KOMUTANDI

BUGÜN DE MARDİN… YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN FAŞİZİMDEN HESAP SORULMALIDIR

ROJÊN NÛ

JINEKÊ APOGER BÛ

BU SAVAŞ ASLA UNUTULMAYACAKTIR

DENGBÊJI DÎROKA ME YA ZÎNDIYE

ME BÊHNEKÎ BÊHNA XWE DA

BEŞIŞÎN

DENG Û RENG BIDIN BERXWEDANÊ

EW Ê XWEDIYÊ MEKABA SORIN

HEQÎQET PÊTEK JI AGIR E

ÇIRÛSKÊN ÇAVÊN XWE JI ÇAVÊN MIN KÊM NEKE

ÇANDA DAYIKTIYE

BERXWEDANA RÊHEVALAN

DI BIN NAVÊ MALBATÊ DE ÇANDA TECAVUZÊ TÊ SAZKIRIN

FÎDAN

WE GAVA DESPÊKÊ YA GERÎLLA AVÊT!

İRAN SALDIRILARINA KINAMA

YÜZLERCE KEZ BU HALKA CANIMIZI VERSEK AZDIR

Dİ ARTÊŞBÛNA JİNÊ DE 30 SAL

NASNAMEYA CIWANTIYÊ

BÛN EVÎNA TÊKOŞÎNA AZADÎYÊ

LI DERIYÊ QAÇÊ QÊRÎNA PEZ

EW KEÇA DAYIKA XWE BÛ

MÎLÎTANA APO’YÎ BÛ RAMANA RÊBERTÎ

JI BO RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME

BIHÛŞTEK DI XWEŞIKBÛNA PAYÎZÊ DE

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN SARA TOLHILDAN ARKADAŞIN MEKTUBU

MEZİTLİ’DE FEDAİ EYLEMİ YAPAN ŞEHİT RUKEN ZELAL ARKADAŞIN MEKTUBU

DENGÊ KEVIRAN

DILÊ KU GOTIN Û CEWHER LÊ GIHAYÎ HEV

JI BO RAYA GÎŞTI Û GELÊ ME

ÇANDA BERXWEDÊRÎ Û SERHÊLDÊRÎ DI JIN DE NAMIRE

DI RASTIYA SEDSALA 21. DE ŞOREŞA JINÊ Û PIRSGIRÊKA PÊŞENGTIYÊ

FEDEKARÊN ŞOREŞA KURDISTANÊ HEVAL ŞUKRÎ SERHED-YASÎN BULUT

EM JININ

JI RAYA GIŞTÎ Û GELÊ ME RE

DI EZMÛNA ROJAVA’DA XWEPARASTIN

PEZ Û HIRÇ

NEFESA PAQİJ A AZADÎYÊ EM Bİ XWE NE

ŞERÊ GEL Ê ŞOREŞGERÎ Û ROLA BAJAR Û ÇIYAYAN

RÛBIKEN Û RÛBIGEŞ A ÇIYAYAN BÛ

SIZMAYA LOJÎSTÎKÊ

ÇALAKIYA BI RÛMET A JIYANÊ: PARASTINA CEWHERÎ

ROJ XISTINA DILÊ XWE (BEŞA 1.)

BÊHNA ZÎLANÊ JI DERSÎMÊ TÊ

ROJ XISTINA DILE XWE-2

JI DÎROKA KURDISTAN, TENÊ HINEK KÊLÎ

SERPÊHATİYA SAKÎNEYÊ DOKTRÎNA AZADİYÊ

SÊ KULÎLKÊN AZADIYÊ…

GER TU XWE-BÎ, TÊ HE-BÎ… WEKÎ DIN TÊ TINE-BÎ

JI SARAYAN HETA EVÎNAN, JIN JIYAN AZADÎ

LI DERDORA WÊ ÇEMBEREK YA HEZKIRINÊ HEBÛ

DI EZMÛNA ROJAVA DE XWEPARASTIN

DÎSA BÎRANÎNEK JI BOTANÊ

JI GELÊ ME YÊ WELATPARÊZ Û RAYAGIŞTÎ RE

BI QASÎ CÛDÎ SERBILIND Û RÛMET BÛ

JI BONA TAVA KU CIHANÊ RONÎ DÎKE

DILÊN DILDARÊ JI JIYANA AZAD RE

JI BO RAYA GÎŞTI YA DEMOKRATÎK JIN Û ÇAPEMENÎ RE

KÊLIYEK JI JIYANA GERÎLA

8’E ADARÊ LI TEVAHÎ JINAN PÎROZBE

HÎMÊN BERXWEDÊRÊN ŞOREŞÊ

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ

FERMANDARA WÊREK A ZAGROSÊ BÛ

JİNA KU BÛ QÊRÎNA NEWROZÊ

NEWROZ JIYANÊ DIHÛNE

DÎROKA TEVGERA AZADIYA JINÊ-2