TASFİYECİLİĞİN TASFİYESİ (101.BÖLÜM)
Bunlarla Bolşevik Partisi’nde ve hatta İslam tarihinde bile görülmeyecek bir biçimde kıyasıya bir savaşım yaşandı. Bu anlamda Fransız burjuva devrimi vahşi bir devrimdir. Biz ondan daha akıllı bir biçimde örgüt içi durumu netleştirmeye, özlü çabaların ortaya çıkmasına olanak hazırlamaya, saptırıcılar ve entrikacıların hesabını görmeye ve onların yollarını kapatmaya büyük özen gösterdik. Buna yönelmemizin nedeni belliydi. Devrimler tarihinde devrim güçlerini rahatsız eden ve daha sonra devrimlerin başına olmadık felaketlerin getirilmesine yol açan tutumlar ve durumlara düşmemek için işleri sıkıya aldık. (Bu tür tutumlar ve durumlar bizde çok daha yakıcı olabilir ve hareketi sonuç almadan yerle bir olmaya götürebilir.)
Burada her şeyden önce yiğitlik taslamıyoruz; buna hem gerek, hem de niyetimiz yoktur. Şimdi her bakımdan kanıtlanmış değerlerle ortaya çıkmış olan parti ailemiz içinde, kalkıp da yapmacık şatolar inşa etmek, bazı feodal ve küçük-burjuva ailecikler yaratmak ve hatta biraz da efendi-köle ailesi oluşturmak son derece cüret isteyen bir iştir. Eğer biz bile burada yan çiziyor, örneğin Kürdistan’da ve hatta insanlık alemi içinde, insan bilincinin en soylu ve insan emeğinin en değerli olanı dışında bir oluşuma ve güçlenmeye doğru gidiyorsak, kesinlikle elinizden geleni yapmaktan kaçınmamalısınız. Her şey çok açıktır. Nitekim biz bunu bütün direniş dönemlerimizde sergiledik. Düşman bütün hışmıyla üzerimize yürümesine, elindeki bütün güçlerini kullanmasına, iftiracılığı kullanmasına ve dünya gericiliği tarafından desteklenmesine rağmen, temsil ettiğimiz çabalar ve bunların sonuçları bugün sadece aklanmıştır diyoruz.
Kürdistan halkı çok sınırlı bir güçle adeta günışığına çıkarılmıştır. Bu konuda kesinlikle yargılama yapılmalıdır. Şunu açıkça belirteyim: Eğer yargılama gücünüz varsa, böyle bir yaklaşım yeteneğiniz, mantığınız ve yorum gücünüz mevcutsa, mutlaka yargılama yapın. Olur da bazı hatalarımız ve kusurlarımızı bulabilir ve daha iyisini yapabilirsiniz. Ama bunu yapmıyorsanız, değerlerimizle oynamamalısınız. Burada çiftlik oluşturma amacımız yoktur. Hepiniz, kendiniz için sığınacak bir yer arayabilir, kendinize göre sıcak duygularla bağlandığınız ailenize sığınabilirsiniz. Çoğunuzun böylesi sıcak duyguları vardır. Biz buna tenezzül bile etmiyoruz. Böyle duygularınız olsa da, bu hususta sizi suçlamıyor ve bunu sizin açınızdan normal karşılıyoruz. Siz ihtiyaç duyduğunuzu ve zorlandığınızı söylüyorsunuz. İçinizden bazıları ağlıyor. Biz, ağlamak ve aile ocağına sığınmak bir yana, Kürdistan halkının büyük ailesini geliştirmeye çalışıyoruz. Bu çok açıktır. Kürdistan halkıyla bu kadar iç içe karışan başka bir hareket yoktur. Bu kadar omuz ve güç veren, bu kadar kan ve can veren, bu kadar değer ve mal veren başka bir hareket yoktur. Bu da bir ailedir, hem de seçkin bir ailedir. Burada neyi söylemek istediğimiz açıktır. Biz kendi adımıza bir aile ve sülale geliştirmeyi en aşağılık bir suç sayıyoruz.
Bugün kişilik olarak fazla isim yapmış olmamız, irademizin dışında meydana gelen bir durumdur. Sizin içinizden halkımızın derinliklerine kadar ad yapmaya ve nam salmaya tenezzül etmedik. Tersine bundan sürekli rahatsızlık duyduk. Biz, emeğin özgür düzeni doğrultusunda çalışma yürütürken, insanlarımızı kendi kendilerinin efendisi yapmaya, yaşadıkları toprakları kendi gelişmeleri için imar etmeye, bu uğurda en güzelim dünyayı kurmaya, yaşayanların onur ve şerefini elde etmeye büyük özen gösteriyoruz. Herkes kendisi için fare deliği kadar bir yuva kurmaya çalışırken, biz herkese hizmet edecek bir yeryüzü cenneti kurmayı planlıyoruz. Planımız tartışmaya açıktır ve nitekim tartışıyoruz. Planımızı, sadece biz değil, halkımız ve dost-düşman herkes tartışıyor.
PKK ailesinin bu temelde gelişen bir halk ailesi olduğu ortadayken, kalkıp da bazı fare delikleri açmanın ne gereği vardır? Eski, yaramaz ve kokuşmuş aile ve sülale geleneklerinin kalıntılarını hortlatmanın ne gereği olabilir? Daha da kötüsü, düzenden kapılmış ve insanı hiç de bir güç olmaya ve onur kazanmaya götürmeyen özellikleri PKK’de yaşamaya ve yaşatmaya çalışmanın ne gereği vardır? Biz bunları belirtirken, benzer tutumun sahipleri, söylediklerimizi üzerlerine almak istemiyorlar. Ne münasebet, onlar daha iyisini yaparlar! Kendilerine göre, yapılan işin pek de duyarlı olmadığı ikilemini yaşayarak, bunu nasıl anlatacaklarının hesabını yapıyor ve yaşlı gözlerle bize bakıyorlar. Öbür yandan alttan alta diş biliyorlar.
Lenin, bu eğilimin sahiplerinin devrim davası karşısında karasevda örneği bağlılıkla en alçakça ihaneti iç içe yaşadıklarını belirtiyor. Yine de biz, bunları daha doğru bir biçimde açığa çıkarmaya ve bu sorunu çözmeye başladık. Biz henüz devlet kurmuş değiliz, ama yine de bu kadar dayatma ve tutumu yaşıyor ve görüyoruz. Devlet katına yükselme gerçekleştiğinde, herkesi yaşatan bir çatının kurulmuş olduğu söylenir. Bizim şimdiki durumumuz bu değildir. Biz şimdilik ancak zorbela özgürlük mevzilerini tutabilecek bir konum yaratmış durumdayız.
HALKLAR ÖNDERİ ABDULLAH ÖCALAN
YORUM GÖNDER