TASFİYECİLİĞİN TASFİYESİ (12.BÖLÜM )
c) Kullandığı belli başlı yöntem ve taktikler
1- Her şeyden önce açık değildir. Yapmak istediğini yazılı veya sözlü olarak formüle etmez. Dolayısıyla açık bir hizip hareketi olarak ortaya çıkmaz. Görünüşte önderlikle son derece uyumludur ve burada sinsi bir taktik izler. Durumu tamamıyla açığa çıkıncaya dek bu taktiğini sürdürür.
2- Amaçlarına ulaşabilmek için partinin bazı değerlerine sahip çıkarken, bazı değerlere karşı çıkar. Özellikle aşamayacağını bildiği Parti Önderliği’ne sahip çıkarken, bazı zayıf ve eksik yanları karşısına alır. Bu doğruyu egemen kılmak için değil, partiyi partiyle çatıştırarak boğmak için yapar.
3- Partinin temel taşları olan önderlik, direniş çizgisi, disiplin, parti birliği, kadrolar vb. üzerinde her türlü tasarrufta bulunma hakkını kendisinde görür. Bunları dilediği gibi yorumlar ve tartışır.
4- Partinin iç işleyiş mekanizmasını işlemez hale getirir; rapor,talimat sistemini, toplantı ve disiplin düzenini, otoriteyi vb. işlemez kılar.
5- Kendi esas özünü gizleyebilmek için Parti Önderliği’yle, partinin ideolojisi ve politikasıyla değil de, bazı kişilerle çelişkileri bulunduğunu ifade eder. Böylece çelişkiyi kişisel plana yansıtarak, esas amacını maskelemeye çalışır.
Semir’in kullandığı diğer yöntem ve taktikler şöyle sıralanabilir:
6- Bütün bu faaliyetlerin başarılması halinde, sömürgeciliğin her düzeyde yeniden egemen kılmaya çalıştığı yapıya karşı koyan partinin devrimci mücadelesine içten bir karşı hamleyle yanıt vermek; böylece direnişi teslimiyete zorlamak.
7- Son derece hoşgörülü, samimi ve hiç kimseyle bozuşmayan sahte bir kişilikle ortaya çıkmak, bir sempati dalgası estirmek; böylece kadrolar üzerinde kendisi hakkında olumlu etki bırakmak.
8- Partililerin eleştirilerini yanlış kanallara akıtmaya çalışmak.
9- Yararlanmak amacıyla kadroların zaaflarını ve eksikliklerini iyi tespit etmek.
10- Partililer arasındaki en ufak bir tartışmayı derinleştirip bundan bir sürtüşme ve zıtlaşma yaratmak; tam bir kördöğüşüne dönüşünceye kadar bunu tahrik etmek.
11- Yakayı ele verdiğinde, durumu “kendine has özellikler”le izah etmek, vb. vb
HALKLAR ÖNDERİ ABDULLAH ÖCALAN
YORUM GÖNDER